melek

    Hepsinin iyi olduğu sanılmasının aksine Azrailin de içinde bulunduğu tür.
    (15.06.2008 00:17)

1 nisan

    Kendinizi kollamanız gereken her an her yerden bir esek sakasi yapılabilir paranoyasıyla gecirilen gün.
    (15.06.2008 00:16)

ernesto che guevara

    tam adı "ernesto de la serna che guevara" olan kişi.

    Dr. CHE
    Dünya böylesine güzel
    olur muydu yine
    diplomasını çerçeveleyip
    para kazanma derdine
    düşseydi Dr. Che
    yüreğini dağlara asmak yerine
    Sunay Akın


    Bir rivayete göre Che Guevara'nın son sözleri şöyle olmuştur: Fidel e yakın zamanda Amerika da devrimin zaferini göreceğini söyleyin... Ve karıma yeniden evlenip mutlu olmaya çalışmasını söyleyin.

    (15.06.2008 00:16)

burn

    Tadı güzel bir içecek enerji vermez ancak uyku kaçırır.
    (15.06.2008 00:15)

35 buçuk

    İzmirli olmaktan hoşnut olmayıp kendini farklı sananlar.
    (15.06.2008 00:14)

homo sapiens

    Düşünen hayvan'ın bilimsel olarak adı.
    (15.06.2008 00:14)

queen

    Bohemian Rhapsody parçasını beğendiğim şu 4lüden oluşan büyük hayran kitlesine sahip müzik grubu
    Freddie Mercury : vokal ,piano, akustik gitar
    Brian May : elektro gitar , back vokal
    John Deacon : bas gitar
    Roger Taylor : davul
    (15.06.2008 00:13)

112

    Bir sürü gereksiz arayan kişi yüzünden işlerini iyi yapamadığından şikayet eden acil servisin telefon numarası.
    (15.06.2008 00:13)

öss

    Asıl açılımı öğrenci seçme sınavı olsada öğrenciler tarafından daha orjinal açılımları bulunmuş harf grubudur.

    üniversiteye girmek için aşılması gereken sınav.

    çok çalışanı delirtme noktasına getiren çalışmayanı suçluluk duygusundan öldüren garip bir şey
    (15.06.2008 00:11)

daltonlar

    boylarıyla zekaları ters orantılı 4lü.

    boy sırılamasına göre küçükten büyüğe-yaş sıralamasına göre büyükten küçüğe isimleri şöyledir.
    * joe
    * jack
    * william
    * avarel
    (15.06.2008 00:11)

gag

    açılımının "güldüren anlık görüntüler" olduğu kısaltma

    bulmacalardaki gulut sorusunun cevabıdır

    garibani atv guldurur - gulse amma gomiksin - gül ama geberme - gulse adamı güldürür gibi açılımları mevcut harf topluluğu

    ingilizce gag sözü " Skeç, revu, eğlence gosterisi vb.ne eklenen beklenmedik gulunç sozler veya durumlar." anlamıyla sinema ve tiyatroda kullanılmaktadır. Bu söz için dilimizdeki gulut sözü uygun bir karşılıktır. Türk dil kurumunun verdiği karşılıktır.
    (15.06.2008 00:08)

barış akarsu

    29.06.1979 Zonguldak dogumlu Akademi Turkiye ile yıldızı parlamaya başlayıp Yalancı Yarim ile büyük bir hayran kitlesine sahip olmuş rockçı.

    'genç kızların sevgilisi', 'akademi türkiye birincisi' gibi sıfatlarla lanse edilen sarkıcı/oyuncu

    otomobil uçar gider diye diye nazar değdi kendisine.

    *tam dogumgunu akşamı çok agır bir trafik kazası geçirerek sevenlerini üzmüştür.

    kendi web sitesinin forumuna yazdığı son mesajı:
    "selam dostlarima gorusmeyeli neler yapiyosunuz bakalim.gercekten hepiniz mukemmelsiniz cok guzel seyler yaptik beraber ve daha cok guzel seyler yapacaz.simdide kucuk bi tekne olayimiz var onlada ufak bi katkiyla kucuk cocuklarimiza derman olacak.keske herkese ulasabilsek ama oda olacak,bizde bu yurekler oldukca daha cok guzel seyler yapacaz.hadi tekneye
    bu arada istanbulda tekrar bi dogum gunu yapacam herkesi bekliyom
    sizleri coooook seviyorum"

    Rock tarihinde gencecik yaşında yerini aldı o. Gencecik yaşında hayata malesef gözlerini yuman ama hayranları tarafından sonsuzluğa taşınacak insan...
    Unutulmayacak bir sanatçı
    Olduğunu duyduğumda gerçekten gözlerimin dolmasına neden olan kişi...
    (14.06.2008 22:00)

ekşi sözlük

    Sürekli okuduğum ve bir çok arkadaşımın yazarlık yaptığı sözlük.
    (14.06.2008 21:59)

deniz gezmiş

    İlhan Selçuk Deniz'i şöyle anlatır:
    "Uzun boylu, dal gibi bir genç Deniz Gezmiş...Namuslu,devrimci, heyecanlı bir genç... İşgal hareketlerine, boykot hareketlerine katılmış, o çay senin, bu çay benim, o sinema senin, bu sineme benim diye gezecek yerde namussuz düzenin değişmesi için çırpınmış...Ve belki de hatalar da yapmış bu arada , kusurlar kabahatler işlemiş... Ama bataklık fırtınasının ortasında namussuzlukları bir türlü olağan sayamayan yüreğiyle çabalamış durmuş."

    SBF de düzenlenen Ho Chi Minh'i anma töreninde yaptığı konuşmada "Merhaba Ernesto gibi ölenlere/Merhaba Camilli gibi olenlere/Merhaba Ho Chi Minh'lere / Yuh olsun emperyalizme demiş bir Türk gencidir.

    Deniz'in DÖB'lü olarak katıldığı ilk eylem 30 Ekim ile 10 Kasım 1968 günleri arasında, Samsun'dan Ankara'ya yapılan, ''Tam Bağımsız Türkiye İçin Mustafa Kemal Yuruyuşu'' dür.
    Yürüyüşçüler, 31 Ekim günü, adliyeye sevk edilir. Bozkurt Nuhoğlu, duruşmada; ''Sayın yargıcım, burada bizi, 24 genci değil, Mustafa Kemal'i, O'nun ilkelerini yargılıyorsunuz'' der.

    dar ağacında boğazına ip geçirilmişken: "... ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına adamaktan onur duyuyorum!" diyebilen ender insanlardan.

    "...birçok kurum, aydın ve duyarlı insan idamın engellenmesi için imza kampanyaları düzenlediler, dilekçeler verdiler. dönemin başbakanı nihat erim, pişman olduklarını söylesinler, kararı tekrar düşünelim dedi.

    bunun üzerine deniz beni cezaevine çağırdı ve şöyle dedi: biz suç işlemedik ki pişman olalım. bugün dışarda olsak yine aynı eylemleri yapardık. ne siz, ne de ailemiz bizim hakkımızda böyle bir dilekçe vermeyin dedi. biz de pişmanlık konusunda hiçbir girişimde bulunmadık. artık herkes idamı bekliyordu. ben ve diğer avukat arkadaşlarım evimizde elbiselerimizi çıkarmadan bekliyorduk. 6 mayıs gecesi kapımız çalındı. sivil bir görevli ankara savcısı fazıl bey in bizi çağırdığını söyledi. kapının önünde duran resmi plakalı bir araçla ankara merkez kapalı cezaevi ne doğru yol almaya başladık. kentin elektrikleri kesilmiş, her 20 metrede bir asker dizilmişti sokaklara. cezaevi avlusunda onlarca askerle birlikte cellatlar dahil toplam 7 sivil 3 gencin idamını izleyeceklerdi. o anı anlatabilmek için büyük bir sanatçı olmak isterdim, yaşadıklarımız gerçekten tarif edilmezdi. önce deniz çıktı sehpaya, ipi boynuna geçirmek istedi ancak başaramadı. son sözlerinden sonra sandalyeyi tekmelemek istedi. sandalye kendi etrafında 3 defa döndü ancak devrilmedi. cellat ayağının altından çekti sandalyeyi. ancak deniz in ayakları masaya değiyordu. savcının masayı da çek diye bağırmasıyla cellat masayı da çekti. deniz birkaç kez çırpındıktan sonra ipte ağır ağır dönmeye başladı. uzun süre nabzının atmamasını bekledik. ardından yusuf u ve sonra da hüseyin i getirdiler..."

    http://www.gunaydinaliaga.com/news print.php?id=2254


    Doğru yolda olduğunun bu kadar bilincinde bir Türk genciydi Deniz Gezmiş... Doğruları uğruna, halkın bağımsızlığı yolunda ölmeyi göze aldı. Belki "pişmanım" deseydi 6 Mayısta gencecik bir fidanken can vermeyecekti.. Onu anlamayanlara, anlayamayanlara yazık...
    (14.06.2008 21:58)

lost

sayfa: 1...-21-22-23-24

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.