csis

    amerika uzerindeki universitelerde bilgisayar muhendisligi bolumune verilen ad. acilimi ise computer science and information systems dir.
    (19.04.2007 23:14)

nokta

    replikas sarkisi olan noktanin enteresan vokalleri ege tuncoz tarafindan icra edilmistir.
    (19.04.2007 22:58)

richard pryor

    cocuklugumda beni en cok gulduren unludur. cok agir uyusturucu bagimlisi oldugu bilinen pryor bir gun yine evinde uyusturucunun etkisindeyken uzerine kanyak dokup kendini yakip sokaga atmistir. daha sonra rehabilite olan pryor son yazdigi stand-up in buyuk bir bolumunde nasil bagimli oldugunu kendini yaktigini ve rehabilite oldugunu anlatip yine insanlari guldurmeyi basarmistir. stand-up in sonunda insanlarin bir kibriti yakip ellerinde saga sola hareket ettirerek bu nedir diye sorduklarini ve daha sonra cevap olarak:

    "richard pryor running"

    diyerek bir saka urettiklerini anlatip beni gulmekten yerlere yatirmistir.

    kendisini en son lost highway adli filmde izlemistim. filmde tekerlekli sandalyede sakat bir karakteri canlandiran pryor ana karakterin calistigi tamirhanenin sahibi rolundedir.

    P.s. Ilk tanimdaki resim friendsofcannabis.com adli bir siteden alinmis.
    (19.04.2007 22:50)

eldorado

    cadillac'in urettigi arabalardan birine verdigi isimdir ayni zamanda. 57-59 arasi uretilenler efsanedir cok yakisiklidir. yeni modelleri ise bir suru sanziman problemi yasatir. konforludur ama.
    (19.04.2007 22:33)

pi

    film ilk izlenildiginde baya sasirtici ve kafa karistirici gelse de daha sonra tekrar izlenildiginde aslinda gayet basit oldugu anlasilir. soyle ki max karakteri bir gazetenin borsa sayfasinda rastgele rakamlari kare icine alip sonra onlari birlestirip yanlarina da pi r^2 gibi formuller yazar. burdan yola cikip bilgisayara kod olarak neyi girdigi ve sonuc olarak bir gun sonrasinin borsasindaki endeksle ilgili nasil bilgi aldigi tamamen mechuldur. bana gore film max'in aslinda sizofren biri oldugunu anlatmaktadir. senaryosundaki zayifliklara ragmen film sadece max'in bas agrisi cektigi sahneleri gormek icin bile izlenebilir. sahnelerin cekimi ve izleyiciye aktarimi o kadar iyidir ki izleyen insan kafasini duvarlara vurmak ister. ayrica max'i canlandiran sean gullette requiem for a dream adli filmdeki psikiyatrdir.
    (18.04.2007 22:48)

hiro nakamura

    dizinin adiyla bu karakterin adinin telaffuzunun ayni olmasi ayrica komiktir.
    (18.04.2007 22:26)

testinin içindekidir dışına sızan

    recep tayyip erdogani dusununce beni gecerliligini sorgulamaya iten soz obegidir.
    (18.04.2007 22:19)

lamb of god

    ashes of the wake adli albumleri bana gore en guzel albumleridir. vokaller basta gercekten agir gelir ama dinlendikce alisilir. grubun ismi isa'ya incilde verilen adlardan bir tanesidir. insanligin isledigi gunahlar icin kurban edilen isa'ya lamb of god denilmistir.
    (18.04.2007 22:12)

nikel

    amerikada kullanilan 5 cent'lik bozuk paralarda bu element kullanilir.
    (18.04.2007 22:03)

misyoner

    amerika kitasinin kesfi ile birlikte ispanya tarafindan kizilderilileri hristiyan yapmak icin gonderilmis olan din adamlarina verilen ad. burada ispanya "dunyaya hristiyan kazandiriyoruz" maskesi altinda bu eylemleri gerceklestirmis olsa da asil amaci cevirdigi kizilderilileri ispanya vatandasi yapip vergi vermeye zorlamaktir. ispanyol krali bir tane fazla ya da bir tane eksik hristiyan olmus dunyada diye cok dusunmemistir.
    (18.04.2007 00:42)

red hot chili peppers

    28 nisan 2007 gunu coachella'da calicak olan gruplardan bir tanesidir. grubun "blood sugar sex magik" albumunden sonra tarzinin degismesi kalitesinin artmasina vesile olmustur diye dusunuyorum. grubun bilindigi uzere uyusturucuyla ilgili sorunlari her zaman olmustur. 1988 yilinda grubun o zamanki gitaristi olan hillel slovak eroin overdose'dan dolayi olmustur. (bkz: 27 club) son albumleri olan stadium arcadium 2 cd'den olusmaktadir ve her sarki ayri ayri gunlerce dinlenebilir. grubun bas gitaristi olan flea slap and pop teknigini en iyi uygulayan bascilardan biridir. tarzlarinin farkliligi ile ilgili yapilan soyleside flea artik yaslanmaya basladiklarini ve tarzlarinin farkliliginin bunla alakali olabilecegini soylemistir. kendisi ayni zamanda the big lebowski adli filmdeki alman nihilist karakterlerden bir tanesini canlandirmistir.
    (18.04.2007 00:32)

psychedelic

    psychedelic rock tarzinda muzigi ilk icra etmeye baslayan gruplardan biri 13th floor elevators adli gruptur. 13th floor elevators dinlendiginde aslinda king crimson ve pink floyd gibi gruplardan cok farkli oldugu anlasilir. the psychedelic sounds of 13th floor elevators adli albumleri bastan sonra dinlendiginde butun album boyunca arkada calan ve hic degismeyen perkusyonlar dinleyen insani baslarda zorlasa da daha sonra psychedelic sozcugunun ne anlama geldigini anlamaniza yardimci olur. aslinda albumun kapagi kendi basina bile psychedelic akimini anlatmaya yeterli olabilir.
    --! spoiler !--
    grubun kurucusu roky erickson kendisine psychedelic muzigin ne oldugu soruldugunda:
    "it's where the pyramid meets the eye" diye bir yanit vermistir.
    --! spoiler !--


    (bkz: lsd)
    (15.04.2007 05:57)

beck

    1970'de los angeles'da dunyaya gelmis olan ve tam adi beck hansen olan muzisyen. yaptigi muzik belli bir kategoriye sokulamamistir hic bir zaman fakat genellikle psychedelic rock olarak nitelendirilmistir. kanimca daha sonraki albumleri popa daha yakindir. eternal sunshine of the spotless mind filminin soundtrackinde yer alan everybody's gotta learn sometimes adli sarkisi en sevdigim sarkisidir. filmin baslarinda joel arabasinda agliyarak giderken calmaya baslar bu sarki ve film boyunca mutemadiyen duyulur.
    (15.04.2007 00:00)

dünyayı kurtaran adam

    filmdeki kotu karakterin celiski icinde oldugu filmdir. once dunyayi yok etmek isteyen kotu adam daha sonra dunyayi ele gecirmek istemistir. ya da tam tersi... kendisi bile ne istediginin farkinda degildir kisacasi.
    (15.04.2007 00:16)

blonde redhead

    ismini 70'lerde dna adli grubun bir sarkisindan alan, kazu makino ve italyan ikiz kardesler simone ve amadeo pace tarafindan kurulmus indie rock grubu. en sevdigim albumleri misery is a butterfly dir. albume adini veren sarki yagmurlu bir aksam ustu bir kadeh sarap esliginde gozler kapali halde dinlendiginde insanin icine isler. kazu makino cogu sarkida vokal yapmaktadir ve buyuleyici bir sese sahiptir ama ayni zamanda bas gitar partisyonlarının icrâları da yine kendisine aittir. 10 nisan 2007 tarihiyle kuzey amerikada 23 adini tasiyan yeni albumleri cikmistir. avrupaya gelme tarihi ise 23 nisan 2007 olarak belirlenmistir. yeni albumleri en kisa zamanda temin edilmeli ve loop'a atilmalidir.
    (14.04.2007 00:00)

sayfa: 1-2-3-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.