üşümemek

    sıkı giyinmenin güzel sonucu. üşümemek gibisi var mı? bu konuyu çok iyi düşünmenizi istiyorum. üşümemek gibisi var mı yok mu?
    (02.10.2013 23:44)

sütlü kahve makinesi

    kahve makinesi'nin upgrade'i. aslında "üzerine süt damlamış kahve makinası" da olabilir bu. tamlamanın hangisi olduğuna bağlı.
    (02.10.2013 23:42)

suların kesilmesi

    musluğu açınca su gelmemesi olayı. iski'nin buna daha bilimsel açıklamaları vardır tabii. bizim için sadece bu.
    (02.10.2013 23:40)

elektrikli otomobil

    önümüzdeki yıllar içinde kullanımının artması beklenen, bilin bakalım neyle çalışan araba. evet karpuzla çalışıyor.
    şu anda baya ciddi bir "lan bu arabayı iki günde bir telefon gibi dolduracaz mı", "hadi yine dolduralım da yolda elektrikler kesilirse ne olacak?" tereddüdü var hedef kitlesi içinde. zaman içinde bu da aşılınca benzin zamlarını inşallah bu kadar takmaz olacağız.
    (02.10.2013 23:39)

deplasmanda yumurta

yapmazsan yapma

    "yapmam" diyen, ya da demeden, direkt yapmayan kişiye cevap.
    (02.10.2013 23:35)

bilgisayar çantası

    bilgisayarı koyup oradan oraya taşımamızı sağlayan çanta. monitörü için de küp bir bavul planım var.
    (02.10.2013 23:34)

bronco

    western'lerde sık rastlanan kovboy isimlerinden. en havalılarından. ehlileştirilmemiş atlara verilen isimdir aslında. havası da oradan geliyor.
    (02.10.2013 23:29)

once upon a time

türkiye nin ilk ve tek kitaba özel fırsat sitesi

vampircik sözlük

    süper ortam. yazın olm buraya, adamı hasta etmeyin.
    (12.11.2012 17:09)

gilgalad

    mesajı üzerine davetine icabet etme amaçlı gelip de doğumgünü olduğunu öğrendiğim kardeşim.
    kendisine mutlu bir hayat diler, her istediğini gerçekleşt.. ühühühü tamamlayamayacam lan çok duygulandım.
    gil bi yüzlük atsana yolsuzum.
    (12.11.2012 17:08)

bir kuru selam

konsept

    vampircik sözlük'ünkinden bahsediyorsak, doğal olarak birçok özel durumu kapsamayan konsepttir. her sözlükte, bir şekilde bir tüzüğe bağlı her kurumda, özel durumlar oluşur baştan öngörülemeyecek, burada inisiyatif devreye girer, gereği yapılır.
    dün yaşanan bir olay ise maalesef inisiyatif konusunda vampircik sözlük'ün açık şekilde yetersizliğini ortaya koyuyor. bunun için kişileri, ya da olduğu gibi görevli kademeyi suçlayamıyorum. neden suçlayamıyorum, mevcut o kadar az, katılım o kadar az, tecrübe kazanacak örnek olay o kadar ender ki, görevlilerin hızlı ve doğru düşünme pratiği haklı olarak yetersiz.

    benim görev bırakmış yöneticisi olarak geldiğim eski sözlüğümdeki ve burada, bir parçası olmaktan hep mutluluk duyduğum vampircik sözlük'teki nick'im wannagoforaride. benim için hiçbir anlamı değeri olmayan 15 harflik bir mahlas. değeri şurada başlıyor, yasal doğum isimlerimizi kullanmadığımız bir ortamda, kişiliğimize, dış dünyadaki (aslında gerçek dünyadaki) durumumuza dair bir tanım, tespit, vs. yapılırsa bunun altında, bunun değerlendirmesini ben yaparım. hiçbir konsept, hiçbir yönetim, hiçbir sözlük editörü, başlığıma yazılanın kaldırılıp kaldırılmayacağına benim adıma karar veremez.
    dün başlığımdan bir entry'nin kaldırılması, mümkünse o yazarın -en az o yazarın- tüm entry'lerinin kaldırılması talebinde bulundum. görüştüğüm sözlük yetkilisi, ki benim için çok değerli bir arkadaş, dost ve bunun yanında asıl değerlendirmemiz gereken yönüyle, ortalamanın üzerinde, başarılı bir yöneticidir, bunun mümkün olmadığını söyledi. açıklama, "itirazı durumunda bunu o yazara nasıl açıklayacağız" ekseninde döndü durdu. anlatamadım nedense. burada o yazara değil, bana açıklanacak, bana hesap verilecek bir durum var. yazılan, benim hakkımda.

    bana durmadan tekrar edilen şey, tanımın bir hakaret vs. içermediği, dolayısıyla konsepte aykırı bir durum olmadığı.

    anlatamadım. bana bir hakaret olup olmadığını, yazan ve benden başka kimse bilemez. kimse benin başlığımın altına sadece benim bildiğim, benim anladığım ve neden rahatsız olduğumu -sözlük yöneticisi hatta sahibi dahil olmak üzere- kimseye de açıklamak zorunda olmadığım bir şey yazamaz.

    sözlük yöneticisi diyor ki "ne güzel yazmış işte, ne var".

    benim belki burayı okuyan bir sevgilim var ve ben onun bunları okuduğu bir ortamda bana iltifat edilmesini istemiyorum belki. ben size bunu açıklamak zorunda mıyım? özel sebeplerimi sizin subjektif bakışınıza sunmak zorunda mıyım? benim işverenim, velim, bişeyim misiniz? ben size hesap vermek zorunda mıyım?
    hiçbiri olmadığınız gibi, ben buraya emek veriyorum. yazdıklarımı beğenirsiniz beğenmezsiniz, çoğunuzun vermediği emeği veriyorum. ben burda o anlamsız üç paralık nick'in altında yeri geliyor kişiliğimi risk altına atıyorum. ilerisi için bunun vebalini sizin "hakaret yok silemeyiz" açıklamanız ne kadar garanti edebilir? ben böyle bir konsepte mi güveneceğim?

    dün de açıklamaya uğraştım, benim nick'im "bilgisayar" olur, ben oraya yazılan hiçbir şeyin kaldırılması talebinde bulunamam. yazan kişi "ben ona yazmadım, bilgisayarlara yazdım" dese ne diyeceğim.
    ama bu nick WANNAGOFORARIDE. allahaşkına yani sayın yönetici. türkiye'de şu nick'i benden önce nerede okudunuz. bunu gündelik hayatta nerede okuyorsunuz. bu nick'i nick olarak bile türkiye'de benden başka kullanan kim var.

    buna açıklamalardan biri de "yazan kişinin özgürlüğü".
    yahu isim benim. kimin özgürlüğü. benim özgürlüğüm, benim haklarım ne olacak?
    ne internette, ne internet dışı yaşamda, bir kişinin rızası ve kabulü olmadan, haber değeri olmadıkça hakkında hiçbir şey yazamazsınız. benim hakkımda bir internet sitesi bir cümle kursun, ismim en ufak bir yerde geçsin, "benim ismimi oradan kaldırmanızı istiyorum" dediğimde, o isim oradan kalkar. kalkmazsa sevgili avukatımın kendilerini araması ve sonuç alınması sadece beş dakikadır. bırakın ismimin geçmesini, benim "bir sözlükteki ismim" olan mahlasın altında, kim bana nasıl yazabilir rızam olmayan, açık şekilde sebep olarak beni rahatsız ettiğini söylediğim bir şeyi. bu nasıl bir uygulama. buraya diyar diyar diye diye siz hakkaten başka bir ülkede, başka bir gezegende falan mı olduğunuzu sanmaya başladınız?

    açıkça yazmakta bir beis görmüyorum. size artık güvenmiyorum. taleplere, özel durumlara yaklaşmayı, doğru çözümleri bilemeyebiliyorsunuz. silinmeyecek şeyler çöp kutumda, silinmesini istediklerim ortalıkta.
    burada eğlenebildiğimi söylemem ilk günden beri güç. ama sizinle ciddi işler daha bile sorunluymuş. size inanmıyorum ve güvenmiyorum.
    (22.02.2011 14:27)

geçmişe dönmek mümkün olsaydı

    turn the page klibindeki fahişenin "yine aynı hataları yapardım" şeklinde devam ettiği.

    ivan osokin'in tuhaf yaşamı isimli romanı hatırlayanzi, bir tane de tombik burnunun ortasına gömmek gelir içimden oh bebek,
    elaleme çakma isimle mail'ler gönderenge, kulağına bu sefer tekmeyle girişmek ister deli gönül.
    aklınca zarar veriyosan, aklını... eee, yiyeyim, evet aklını yiyeyim, aklını yiyeyim sana bişey olmasın,
    umrumda bile değilsiniz, ben güler oynarım, geceler güzel, ben güzel, aman sabahlar olmasın.

    (bkz: bestekar ebubekir aga)
    (21.02.2011 17:33)

sayfa: 1-2-3-4-5...-183

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.