outcry

    Dream Theater'ın 2011'de çıkan son albümü A Dramatic Turn of Events'da geçen bir şarkıdır. Yeni albümde sevdiğim şarkıların başında gelir. Türkçe anlamı haykırıştır. Şarkı sözleri aşağıdadır:

    Somewhere overhead
    Distant thunder roars
    The revolution has begun
    The war to end all wars

    As I welcome death
    I hear the battle cry
    Bullets fall like fire
    Raining from the sky

    The rebel in us all
    Someday gets tired
    Of being pushed around
    But freedom has a price
    The cost is buried in the ground

    We suffered far too long
    We've gathered now
    Growing stronger
    We will not be ignored
    Anymore
    Any longer
    Our anthem will guide us

    Rise up, be counted
    Stand strong and unite
    Wait for the outcry
    Resistance is calling tonight

    Far too many years
    Of chaos and unrest
    Far too many voices
    Brutally supressed

    We fight for what is just
    For all that we believe
    We fight till death or glory
    Fight to be set free

    The streets are bathed in blood
    Time to step down and time to walk away
    You'll never rule me now
    Though you may stand upon the grave

    You can look the other way
    Or you can face the light
    Although it seems so far away
    Freedom's worth the fight

    Rise up, be counted
    Stand strong and unite
    Wait for the outcry
    Resistance is calling

    Rise up, be counted
    Stand strong and unite
    Wait for the outcry
    Resistance is calling tonight

    The world watches on
    While we risk our lives
    Locked in a kingdom of fear
    As our children die
    (18.03.2012 16:44)

doldur

    Ya vampirlerin Türkçe'si çok iyi tüm Türkçe kelimeler doldurulmuş, ya da birileri İngilizce sözlüğü sanmış bu aparatı.
    (18.03.2012 16:38)

christoph schneider

    Rammstein grubunun bateristidir. Takma adı Doom'dur. Völkerball konserindeki Morgenstern performansını izlemenizi tavsiye ederim. Baterideki ritim beni farklı dünyalara götürüyor. Tabi şarkının tamamı güzel dinlemek lazım ama baterisi de bi ayrı canım.
    (18.03.2012 16:36)

till hammer

    Till Lindemann'ın konserlerde yaptığı, hafif bir çömelme pozisyonu alarak şarkının ritmine göre elini yumruk yaparak bir süre dizine vurmasıdır. Lindemann'ın sahne şovlarından biridir. Ayrıca Völkerball konserinde, Amerika şarkısında aynı*açı ile headbangin son kısmında kafasını yukarı kaldırmasıyla beraber seyircilerin bağırması, bunu 3 kere tekrarlaması yine hoşuma giden ve * özgün gelen sahne şovlarındandır. *
    (18.03.2012 16:31)

reise reise

    Rammstein'ın 2004'te çıkan albümüdür. Şarkı isim ve uzunlukları şöyledir:

    1. "Reise, Reise"............ 4.11
    2. "Mein Teil".................. 4.32
    3. "Dalai Lama".............. 5.38
    4. "Keine Lust" ............. 3.42
    5. "Los" ......................... 4.25
    6. "Amerika" .................. 3.46
    7. "Moskau" ................... 4.16
    8. "Morgenstern" ........... 3.59
    9. "Stein um Stein" ........ 3.56
    10. "Ohne dich" ............. 4.32
    11. "Amour" ................... 4.50
    (18.03.2012 16:23)

5 kilo bal 100 lira

    "1 değill, 2 değill, 3 değill, 4 değill, 4.5 * hiiç değill. Tam 5 kavanoz * bal 100TL" sloganı ile milletimizin diline düşen bal reklamıdır.
    (11.03.2012 20:32)

a song of fire and ice

    "Buz ve ateşin şarkısı" olarak çevirmiştir epsilon yayınları bunu bize. George Raymond Richard Martin'in yazmış olduğu ve devam ettiği kitap serisidir. Serinin ilk kitabı Taht Oyunları'dır (bkz: game of thrones). Ardından Kralların Çarpışması, Kılıçların Fırtınası, Kargalar için Ziyafet, Ejderhalarla Dans, Kışın Rüzgarları, Baharın Rüyası * *. Yanılmıyorsam kitapların 4-5 tanesi basıldı, ancak Türkiye'de henüz Taht Oyunları ve Kralların Çarpışması(I-II) çevrilmiş olarak bulunuyor. Epsilon yayınları saolsun Kralların Çarpışmasını da erteleye erteleye ancak alabildik ama olsun.. Ayrıca Cnbc-e kanalında ilk sezonu (Taht Oyunları) yayınlandı. 10 bölümle bitirilen sezon sanırım Nisan veya Mayıs ayında devamındaki kitaba göre uyarlanarak devam ettirilecektir.



    --! spoiler !--

    Ayrıca dizinin sonlarında Imp'in * savaş sırasında tanıştığı Shae adlı fahişe rolünde (bkz: Sibel Kekilli) oynamaktadır. Kitaptan da anladığım kadarıyla yeni sezonda bol bol göreceğiz kendisini

    --! spoiler !--

    (11.03.2012 20:17)

akor cetveli

    Metre cinsinden ölçüm yapan cetvele benzer bir şey sanıp "Nasıl yani?!" tepkisi verdiren ve beni araştırmaya sevk eden başlık. Tabi sonradan görünce "Hağğğ" sesi verdim. Efenim bu alet edevat ya da her neyse gitar akorlarını gösteren cetveldir. Gitar solo ve akor olarak iki şekilde çalınabilir. Solo bilinen klasik çalma biçimidir. Her notaya tek tek vurulur. Parmakların gitar üstündeki belirli perdelere basıldıktan sonra tüm tellere vurulmasıyla oluşan sese ise akor denir. Akor soloya göre daha zor çalınır. Zira soloda tek parmakla bastığınız tek teli çalarken akorda gerekli parmakla bütün tellere vurmanız gerekir. İşte bu akorları gösteren çizelgeye akor cetveli denir(miş). Ayrıca akorların kendilerine özel isimleri vardır. Notalar A'dan G'ye kadar bulunan harflerle isimlendirilir. A harfi ile La notası eşleşir. Bundan sonra sıradakiler gelir. (B=Sİ, C=Do) Akorlar ise harflerin yanında major ve minör değerleri ile ifade edilir. Tek başına harf majör, yanında "m" harfi varsa minördür. Yani A dediğimizde Lamajör, Am dediğimizde Laminör akorunu kastetmiş oluruz. Laminör akoru gitarda ilk öğretilen ve kolay olan akorlar arasında yer alır. Ancak bör Famajör (F) vardır ki uyuz eder çalamayanı. İşaret parmağınızla 1. perdede 2 Mi'ye ve Do ya (Alttan 1.2 ve 6. teller) basmanız gerekir. kalan 3 tele sizin de 3 parmağınız gider. Ancak orta parmağınızın işaret parmağından aşağıda olması onu da kendine çeker. Bu nedenler alttaki iki telden ses çıkarmak zordur. Zamanla öğrenilen bir şeydir. Ama öğrendiğinizde nota ve akorlarla ilgili pek bir sorununuz kalmaz, kolay kolay şarkı çalarsınız.
    (11.03.2012 19:54)

e fatura

    Elektronik fatura. Kapınıza kadar getirilen sonra sizin onu alıp ödemek için oraya buraya gidip sıra beklemenize neden olan kağıt faturanın son teknoloji modelidir. İnternetten kolay kolay ödeyebilirmişsiniz.
    (11.03.2012 19:27)

penaltı

    Tek anlamı futboldaki serbest buruş değildir. İngilizce olarak ceza anlamında pek çok yerde kullanılmaktadır.
    (09.03.2012 20:22)

vampircik altı yaşında zirvesi

    Diyarın en önemli ve bol katılımlı zirvesi olmalı bana göre. Ama zirvetörde sadece 3 kişi katılacağım demiş (ki sanırım benimle 4'e çıkacak). Başlığı görenlerin ve müsait olanların katılmasını rica ederim. Hem eski-yeni vampirler tanışır hem de uzuuun bir aradan sonra zirve gözü görürüm. Umarım bu zirveyle diyara daha da bağlanırım. Son zamanlarda bir şevk geldi.. Neyse efenim annemin de verdiği izne dayanarak o gün görüşmek üzere....

    Diyarın en genç vampirinden * saygılarla..
    (04.03.2012 19:00)

mazoşist

    (bkz: Jackass)
    (04.03.2012 17:32)

sahte kanser ilacı

    Türkiye'de bulunduğunu duyduğum bir ilaçtır. İnsanları buna tetikleyen Türkiye'de, İngiltere'deki fiyatının iki katına satılması olabilir.
    (04.03.2012 16:25)

penta

    Latinca "beş" anlamına gelen sözcük. Ayrıca League of Legends oyunundaki bayanın * "Pentakill" şeklinde bağırması herhangibirinin karşı takımdaki herkesi * öldürmüş olduğu anlamına gelir. Yapması zordur ama o sesi duymaya değer. O sırada karşı takım dahil herkese sizi yüceltecektir emin olun..
    (04.03.2012 16:22)

lol

    League of Legends adlı oyunun kısaltması için de kullanılır.
    (04.03.2012 16:16)

sayfa: 1-2-3-4-5...-9

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.