youthanasia

a tout le monde

    sözlerini inceleyenlerde, dave mustaine kişisinin bu sözleri kendi yaşadıklarından ve kendi psikolojisinden yola çıkarak yazdıgı gibi bir kanı oluştuğu, ancak mustaine'in bunları tamamen intihar etmek üzere olan bir adamın ruh halini göz önünde bulundurarak yazdığı enfes megadeth şarkısıdır. youthanasia albümünün 4. sırasında bulunur. loopa alınmamalı, alınırsa bünyede yaratacağı etkilere katlanılmalıdır.
    (22.09.2006 21:09)

johnnie walker

jack daniels

    güzellik ve lezzet göreceli bir kavram olmasına rağmen çoğunluk tarafından en iyi kabul edilen tennessee whiskey. alkol oranı yaklaşık olarak %40 tır. tadının tam olarak alınabilmesi için sek içimi tavsiyedir ancak çoğu zaman replik "bana bi buzlu jack" tir.* yapım aşamasında her bir damlası özel bir kömür filtresinden geçer, ayrıca iki kez kömür filtresinden geçmiş daha bir özel yapımları da vardır. sevenine bir şişesinden daha iyi hediye olamaz, amerikan filmlerinin ve al pacino'nun vazgeçilmezlerindendir. aynı zamanda 90'larda başta slash olmak üzere tüm gnr ekibinin su yerine koydugu sıvıdır.


    http://www.jackdaniels.com
    (22.09.2006 20:48)

bacardi

    merkezi porto rico'da olan ve yılda 170 ülkede yaklaşık 240 milyon şişe satışı yapan rom şirketi ve bu şirketin ürettiği içkinin adıdır. bacardi genelde çeşitli kokteyllerle, portakal suyuyla veya kolayla birlikte içilmektedir, günümüzde aşağıda yazacaklarım gibi birçok çeşidi bulunmaktadır.


    bacardi breezer: karpuz,ananas, böğürtlen vb aromalı, daha ucuz bir çeşit bacardi
    bacardi gold: normaline göre daha sert içimlidir.
    bacardi black: filtre edilmiş ve bir müddet bekletilerek üretilmiştir.
    bacardi coconut: hindistancevizi aromalı bacardi. tek başına kullanımından çok kokteyllere karıştırılmasıyla bilinir.
    bacardi 151: %75 derece alkol içerir, aman diyeyim.
    bacardi razz: frambuaz aromalıdır.
    bacardi o: o harfi orange'ı temsil eder, portakal aromalıdır adından da anlaşılabileceği gibi...
    bacardi lemon: limon aromalı rom.
    bacardi 8: 8 yıl bekletilmiş olanlarıdır, normalin 2 katından fazla fiyatla satışa sunulurlar.
    (22.09.2006 20:30)

sambuca

    anasonlu bir çeşit italyan likörüdür. genelde çekilmemiş kahve tanecikleriyle ya da yakılarak, shot bardaklarıyla servise sunulur. oldukça sert bir içimi oldugu bilinmektedir ve anasonlu oldugu için genelde "italyanların rakısı" şeklinde adı geçer.
    (22.09.2006 20:08)

calvados

    ayrıca yine bu bölgede üretilen ve içeriğinde elma aroması bulunduran brandye de calvados denilmektedir. ilk üretimi 17. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
    (22.09.2006 20:02)

calvados

    fransa'nın normandiya bölgesinde bulunan bir yer adı.
    (22.09.2006 20:01)

kahlua

    meksika kökenli kahve likörüne verilen isimdir. alkol oranı en düşük %20 olup, bu oran %26 ya kadar çıkabilmektedir. tek başına da içildiği gibi çeşitli karışımlarda da bol bol karşımıza çıkmaktadır. ***
    ülkemizde ise tekel tarafından moka likörü şeklinde üretilmiştir.
    (22.09.2006 19:53)

cointreau

    19. yüzyılda fransa'da ortaya çıkmış %40 civarlarında alkol barındıran ve çoğunlukla kokteyl yapımlarında kullanılan portakal likörüne verilen ad. ülkemizde de bulunmakta olup içtiğinizde portakal tadı alacağınızı beklerken, denedikten sonra yüksek alkol oranı nedeniyle kolonya içmiş hissine kapılmanız olasıdır, aman.
    (22.09.2006 19:49)

vermouth

    1786'da antonio benedetto carpano tarafından keşfedilmiş, içeriğinde bir miktar absinth ve oldukça az miktarda pelin otu bulunduran, alkol oranının %20 lerde dolaştıgı bir çeşit içki.
    (22.09.2006 19:46)

cahit berkay

    3 ağustos 1946 ısparta doğumlu aşmış müzisyenimiz, moğollar grubunun beyni, kurucusudur. 1959'da ailesiyle -iyi ki- gelmiş oldugu istanbul'da önce kabataş erkek lisesi'ni, sonrasında istanbul üniversitesi iktisat fakültesi'ni bitiren berkay, askerliğini de 1976'da kütahya'da kısa dönemli olarak tamamlamıştır.
    müzikle ilgilenmeye ilkokulda mandolin çalarak başlamış olan cahit berkay, daha sonraları müzik hayatındaki ilk ciddi adımlarından birini 1962 yılında siyah inciler grubuna katılarak atmış oldu. profesyonelleşmesi ise 1964 yılında selçuk alagöz'le çalışmaya başladıgı zamana denk gelir. sonrasında belki de türkçe müzik, ve anadolu rock'ın gelişimi adına yapmış oldugu en önemli atılımlardan birini yapmış ve tarih 1967'yi gösterdiğinde efsanevi grup mogollar'ın kurulmasını sağlamıştır. grupta elektro,akustik gitar, bağlama, tambur ve cura çalan berkay, yaklaşık olarak 150'si uzun metrajlı film ve 60'a yakın da reklamın müziğini yapmıştır.
    canlı performanslarında grubu mogollar ile birlikte seyirciye verdiği ve seyirciden aldıgı enerjiyle insanı bambaşka boyutlara taşıyan berkay'ın başta antalya altın portakal film festivali'nden olmak üzere, çeşitli akdeniz ülkelerinde düzenlenmiş film festivallerinden ve french academie charles cros grand prix du disque'ten de (mogollar ile birlikte) almış oldugu film müziği ödülleri vardır.

    *


    ayrıca;

    (bkz: mogollar)
    (22.09.2006 19:19)

kan grubu

    nüfus kağıtlarında, kişinin dininin illa ki yazılmasına rağmen, bence çok daha önemli oldugu halde her daim boş bırakılan bölümdür kan grubu. hayır nedir ki acil bir durumda "islam" ibaresi mi daha önemli zor durumdaki kişiye yardım edebilmek için veya orada b rh + yazıyor olması mı?
    (21.09.2006 20:36)

caz

    her ne kadar ismi 1920'lerde daha çok duyulmaya başlamışsa da kökeni 19. yüzyılın son çeyreğine dayanan müzik türü. bu türü ilk icra eden kişiler de sömürgenin oldukça revaçta (!) oldugu dönemde afrika'dan amerika'ya getirilmiş yerlilerdir. tabii ki caz pat diye ortaya çıkmamıştır. bahsettiğim yerlilerin tarlalarda çalışırken yarattıkları blues nağmeleri, daha sonra türlü düzenlemelerden geçerek cazı oluşturmuştur. bu durumda bir kez daha o emektar yerlileri saygıyla anmayı kendime bir borç biliyor ve tanımıma devam ediyorum...

    zaman geçtikçe yapılan düzenlemelerde blues ve ragtime gibi türler kökenlerine daha bir sadık kalırlarken; caz, çeşitli akımlardan da etkilenmiş, ve doğaçlama adını verdiğimiz teknik ortaya çıkmıştır. bu arada cazın doğduğu ve geliştiği bölgenin de new orleans oldugunu belirtmekte fayda var. sonuçta amerika için ciddi bir ticaret merkezi, ve oldukça kozmopolit bir bölge olan new orleans'ta müzik ve eğlencenin gelişmeye başlayarak büyük bir atak yapması pek de beklenti dışı bir olay değildi.

    cazın iyice popülerleşmesi, 19. yüzyılın sonunda sayıları iyice artan ragtime ve caz bandoları sayesinde olmuştur. cazla aynı ruha sahip olmasa da, tanınmasında büyük etkisi olan ragtime'ı da kısaca tanımlayayım; savaş dönemi sonrası ortaya çıkan, piyano ağırlıklı ve içeriğinde bol bol afro-amerika öğeleri barındırdan türe ragtime deniliyor. değişmeyen tek şey değişimin kendisidir mantıgından yola çıkarsak bu tür bir müziğin, enfes bir başka türün; cazın temellerini atmış olması aslında o kadar da şaşılacak bir şey değil.

    20. yüzyılın başına gelindiğinde ise caz, gece kulüplerinde oldukça revaçta olan, keman, gitar, bas, davul ve üflemelilerden oluşan orkestralarca çalınan ve insanların danslarıyla eşlik ettiği bir müzik türü haline gelmiştir. evet günümüzde "caz" ve "dans" kelimelerini birarada görmek pek mümkün değil, ama belki de o dönemde doğaçlamanın gelişmesindeki başlıca etkenlerden biri; caz müzikte dans eden insanlar ve orkestranın dans edenlere eşlik ederken ritmlerde değişikliklere başvurması, melodilere farklı tınılar katmasıydı. bu durum da, caz dinleyenler tarafından oldukça bilinen, "caz ne çaldığın değil, nasıl çaldığındır" cümlesini oldukça doğrular niteliktedir kanımca.

    caz, 1930'lardan günümüze dek, kendi içinde birçok farklı türe bölünmüştür. başlıcalarını yazmadan geçemem...

    - swing
    - cool jazz
    - hard bop
    - free jazz
    - fusion
    - groove
    (21.09.2006 19:02)

yazı

    tarihin akışını değiştirmiş, dönemlerin geleceğe aktarılmasını sağlamış olan buluş.
    (21.09.2006 17:54)

sayfa: 1...-3-4-5-6-7...-22

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.