koloratur soprano

    koloratür soprano, soprano grubu dahilinde de en tiz kadın sesi anlamına gelir, aynı zamanda bir diğer özellikleri kendi partilerini söylerken sahip oldukları yüksek ajilite, yani çevikliktir.
    (12.04.2007 00:00)

soprano

    koro sesleri dahilinde en ince kadın sesine verilen addır. kendi içlerinde ses rengi ve değerlerine göre koloratür soprano, lirik soprano ve dramatik soprano olarak adlandırılırlar.

    (bkz: koloratür soprano)
    (bkz: lirik soprano)
    (bkz: dramatik soprano)
    (12.04.2007 00:00)

kendimi kontrol edemiyorum

    usta virtüözün * alternate picking tekniğinde başparmakla kendini aşarak bizlere imkansız diye birşeyin olmadığını kanıtladığı şarkıdır!
    (12.04.2007 00:01)

var olmak

    *hayat boyu fiziksel olarak var olmak, her daim bir yerlerde olmak, varlığını sürdürmek, bulunulan mekanda bir yer kaplamak.*ama var olmakta bitiyor mu mesele? ya bitmiyorsa? biz aslında var olduğumuzu sandığımız yerde, "evet varım" diye kendimizi kandırıyorsak... başkalarını dinliyormuş gibi gözükmek ama sadece fiziksel olarak orada olmak, orada olmak ama dalıp gitmek; ya bunlar semptomlarıysa var olmamaya başlayışımızın? haydi farz edelim ki belirtiler doğru... sadece "bulunduğumuz" yerdeyiz. asıl önemli olan düşüncelerin bizi nereye götürdüğü değil mi? sanırım mesele düşüncelerde nerede var olduğumuzu bilmek. var olmayı maddesel olarak, aynı mekanda bulunarak paylaşmak değil olay. düşüncelerde ortak bir noktada var olmak.

    *
    (11.04.2007 02:59)

şirinler

    bir de karikatür ve mizah dergisi kemik'te farklı bir versiyonu vardır ki bu şirinlerin, onlar için ayrı bir bkz. vermeyi tercih ediyorum.

    the sinirler

    vardır herhalde koskoca diyarda o başlığı dolduracak bir başka the sinirler takipçisi diye umuyorum.

    (07.04.2007 04:38)

yavuz çetin

    hayatın karşısına dikilip ona kafa tutmamayı seçmiş, kimbilir belki de ona kafa tutamayacak kadar yorulmuş olanlardan...belki de ölümü değil, huzuru seçmiş olan insan.
    (07.04.2007 04:17)

botox

    ölü balık gibi bakmaya sebep olan...
    (07.04.2007 04:12)

scotch viski

    scotch viski sadece iskoçya'da üretilir. tahıldan, sudan ve bira mayasından yapılır. çok geniş bir araziyi kaplayan tarlalar iskoçlara bu nimeti, yani tahılı vermiştir. farklı karışımlar kullanılarak blenden scotch viski karşımıza çıkartılmıştır. sert alkol kullanılarak muhtelif renk ve tadlarda çok çeşitli bir damak tadı yelpazesi sergilemişlerdir.

    en meşhur scotch viskiler;

    johnnie walker
    deward's scotch whiskey
    single malt scotch whiskey


    *
    (02.02.2007 16:51)

malt viski

    malt, viskinin en saf hali olarak tanımlanabilir. arpa, çimlendirilir ve iskoçya'ya özel bir kömür olan bitki kömürünün yakıldığı fırınlarda kurutulur. kurutulmuş arpa öğütülerek un haline getirilir. suya karıştırılarak mayalanır ve imbiklerde iki kez damıtılır. damıtımın sonunda sadece, ortasında akan bölümü, yani göbek viskisi yıllandırılmak üzere ayrılır. ayrılan bu viski malttır ve yanlızca iskoçya'da yapılır.


    *
    (02.02.2007 16:48)

monofizizm

    isa'nın varlığında tanrılıkla insanlığın tek ve aynı bir öz halinde birleştiğini öne süren öğreti.


    *
    (30.01.2007 08:48)

monofizit

    monofizizm yanlısı kişi veya kiliseler için kullanılır.

    (bkz: monofizizm)
    (30.01.2007 08:46)

trombon

    ağırlıklı olarak caz müzikte kullanılan, üflemeli ancak perdesiz, fa notası ile yazılan ve trompetin uzun yıllar önce geçirdiği mutasyon (!) sonrası ortaya çıkan enstrüman.
    (29.01.2007 17:22)

mason

    masonlar hakkında uzun yıllardan beri bilen bilmeyen herkesin yorum yaptığından yola çıkarak, olaya masonların kendi kendilerini nasıl tanımladıklarından göz atmak gerektiğini düşünüyor, ve http://www.mason.org.tr/ den yapmış olduğum şu alıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum ey diyar sakinleri;


    günümüzdeki masonluk, rönesans ve reform süreçlerini izleyen aydınlanmaÇağı'nda kurulmuş; akılcılık, bilimsellik ve insanlığın oluşumundan bu yana ortaya çıkarak, insanlığın gelişimine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunmuş bir kültür ve fikir üst yapı kurumudur. masonluğun amacı; semboller ve alegoriler aracılığı ile aşıladığı yüksek ahlâk ilkeleri ve erdemleri özümletmeye çalışarak olgunlaşmalarına yardımcı olduğu üyeleri masonlarla, dünyada din, dil ve ırk ayırımı olmaksızın tüm insanların eşitlik ve barış içinde kardeşçe yaşayacakları bir sevgi düzeninin kurulmasını sağlamaya çalışmaktır. masonluk, bu yüce ülküsünü İnsanlık mabedi inşası olarak tanımlar, ve bu amaca uygun düzenli bir şekilde ulaşmak için tüm üyelerini uyması gereken temel ilkeler koymuştur.
    (29.01.2007 17:18)

plush

    stone temple pilots'ın 1992 tarihli debut albümleri core'dan çıkartmış oldukları ikinci singledır plush. plush aynı zamanda döneminde soundgarden, pearl jam ve alice in chains gibi gruplarla birlikte bir çıkış yakalayan, ve hatta kimi zaman onların müziğini kopyalamakla suçlanan stone temple pilots'ın sesini daha geniş kitlelere duyurmasını da sağlayan parça olmuştur.


    and i feel that times a wasted go
    so where ya going to tommorrow?
    and i see that these are lies to come
    would you even care?

    and i feel it
    and i feel it

    where ya going for tommorrow?
    where ya going with that mask i found?
    and i feel, and i feel
    when the dogs begin to smell her
    will she smell alone?

    and i feel, so much depends on the weather
    so is it raining in your bedroom?
    and i see, that these are the eyes of disarray
    would you even care?

    and i feel it
    and she feels it

    where ya going to tommorrow?
    where ya going with that mask i found?
    and i feel, and i feel
    when the dogs begin to smell her
    will she smell alone?

    when the dogs do find her
    got time, time, to wait for tomorrow
    to find it, to find it, to find it
    when the dogs do find her
    got time, time, to wait for tomorrow
    to find it, to find it, to find it

    where ya going for tommorrow?
    where ya going with that mask i found?
    and i feel, and i feel
    when the dogs begin to smell her
    will she smell alone?

    when the dogs do find her
    got time, time, to wait for tomorrow
    to find it, to find it, to find it
    when the dogs do find her
    got time, time, to wait for tomorrow
    to find it, to find it, to find it
    to find it
    to find it
    to find it
    (29.01.2007 17:09)

kilise sokağı

    izmir'in alsancak ilçesinde bulunan; genelde orada burada içen "metalci" tiplerin takıldığı, deniz tarafının iskeleye diğer tarafının ise alsancak kıbrıs şehitleri caddesi'ne baktığı ve bir de italyan kilisesi'ne sahip sokak.
    (29.01.2007 16:56)

sayfa: 1-2-3-4...-22

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.