yatır

türban

    öncelikle devlet kurumunun amacı toplumsal dengeyi(ki bunu zaten insanlar kendi içerisinde belirler) korumaktır.insanlar devleti şekillendirir,devlet insanı değil.benim haklarımı koru diye orda varsın,nasıl yaşayacağımı,ne giyeceğimi,ne yiyeceğimi söyleyemek için değil.türbanlı bir kadın hakim,tarafsız olamazmış! başı açık bir kadının tarafsız olacağını nerden çıkarabiliyorsun?.adi zevkler uğruna dininden,tarihinden utanan bir topluma dönüştük.efendim bak;adamlar istedikleriyle sevişiyor,alkol gırla gidiyor,nasıl da medeniler.yok öyle birşey arkadaşım;adam öldürmek,keyif verici maddeler,yalan söylemek,zina yapmak vs.bunlar,bütün hiçbir dinde kabul görmeyen şeyler.daha dün şalvarlı kadınlara cahil,köylü demiyor muydun?bugün;bir ünlü kadın giydi diye seninde üzerinde var!tesbih çeken adam gözünde;kıro,maganda idi,malum diziden sonra sende aldın bir tane! aslında var olmayan bir durumu 'sorun' olarak sundular bize.halbuki insanımızın türbanla bir sorunu yoktu sen var diyene kadar.nefretimizi her fırsatta kusmaya başladık.kızlarımız üniversitelere kendi ülkelerinde giremez oldu,görüldükleri yerde taşlanır,ayıplanır oldu.hangi çağda yaşıyormuşuz!senin o dar zihniyetine,değerlendirme kabiliyetine sokayım.
    (13.04.2011 15:16)

müdürüne sen kapa sana yazmasın diyen adam

    ya çok düşünceli; ya da; yetiştiremediği bir iş için zaman kazanmaya çalışan adamdır.
    (13.04.2011 11:38)

modernleşme adı altında insan yaftalama

    "şu adama bak,hem sakallı,hem cübbeli hem de ağzında sigara.bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu" dedi.
    "sen de sigara içiyorsun,sakalın olsa içmeyecek miydin?" dedim.
    "yok abi,ben de müslümanım ama bu yobaz bıdı bıdı bıdı" dedi,uzaklaştım.
    İnsan;düşünen bir hayvandır derler çok doğru.eğer düşünmeyi unutursa en tehlikeli hayvana dönüşür;çünkü kolay manipule olur.1915'te ermeni milletine yapıldığı gibi,günümüzde kürt milletine yapıldığı gibi vs.ortada var olmayan bir sorun icat ederek,huzur içerisinde yaşayan insanları birbirine kırdırmak birilerine rant sağlıyor,o kesin.medernleşme kisvesi altında,insanların zihnine aşıladıkları ideolojileri,dikkatli bakan her birey fark edebilir.modernizm insan yaftalamak değil,makyaj yapıp,topuklu ayakkabı giymek değil,peruk,cübbe takıp saç boyatmak değil.mini etek,şalvar,bikini,çarşaf değil.o kadar şekilci bir topluma dönüşüyoruz ki; ilkokuldaki tombul çocuğa;şişko,lisedeki çalışkan çocuğa;inek,üniversitedeki uzun saçlıya;satanist,günlük yaşantımızda karşılaştığımız türbanlıya;yobaz,mini etekliye;orospu yaftasını yapıştırıveriyoruz.hani moderndik,hani özgürlük yanlısıydık?o kadar nefret doluyuz ki;bir tiyatro sahnesinde türbanlı diye bir konuğa nefretimizi kusabiliyoruz.biraz açık giyindi diye bir kadına; "yollu bu" deyip tecavüz edebiliyoruz.
    fazla uzatmayacağım zira din,türban derken uzar gider bu.
    özet olarak;halkımızın bu hale gelişi altında,bize empoze edilmeye çalışılan ve şuana kadar başarılı olan ideolojik bir kurgunun olduğu kanısındayım.
    cemil meriç ustanın dediği gibi;
    "ideolojiler insan idrakine giydirilmeye çalışılan birer deli gömleğidir"
    maalesef bir deli bile o gömleğe direnirken,biz kollarımız açık koşarak gidiyoruz.
    (13.04.2011 10:36)

:)

    zamanla yerini qweqweqwe 'ye bırakmıştır.bir değişik versiyonu zuhaha olmakla birlikte;zaaaaa gibi kaba et kökenli tabirler yüzünden artık kullanım dışı kalmak üzeredir.
    (11.04.2011 18:56)

türklerin yiyecekle içeceği aynı anda bitirmesi

    benim insanım o kadar mükemmel bir dengeye sahiptir ki;bir döner-ayran olsun,hamburger-kola olsun,ne bileyim patates-bira olsun tüketirken içecekle yiyeceği aynı anda bitirme yetisine sahiptir.dünyanın başka hiç bir yerinde böyle bir denge yoktur,var mı lan yoksa!
    (11.04.2011 13:54)

derdimi anlatabilecek kadar yabancı dil biliyorum

    yabancı dil biliyor musun? Sorusuna verilen cevaplardan en samimiyetsiz olanıdır.
    -abi kız italyan,bir türlü açılamadım.sen derdini anlatabilecek kadar italyanca biliyorsun,şunu bir çeviriver kıza;"şizofrenik sanrılar içerisindeyim,kalbin mabedim,al beni içeriye ruhum şad olsun."
    -oha,ben kendi derdimi anlatabilecek kadar biliyorum,seninki beni bağlamaz.
    -aşkolsun abi.
    -yes orrayt.
    (11.04.2011 13:45)

aradığı numara erkek çıkan adam hüznü

    telefonuna gelen cevapsız çağrı rehberinde kayıtlı olmayan adamın,numarayı geri aradığında,umduğunun aksine,bir kadın değilde,telefonu "alüüüo" diye açan bir erkek ile konuşacağını fark ettiği andaki hüzündür bu.bunun aynısı birde;dersi boş zannedip sevinirken,başka bir öğretmenin vekaletine maruz kalan öğrencide var,o ayrı.
    (11.04.2011 13:44)

memeli erkek

    bu tip erkekten korkacaksın arkadaş,yemin ediyorum evlat olsa sevilmez.hani bütün insan ırkı memelidir lakin,bu adamın memeler insanın gözüne gözüne girer,kafasını karıştırır.korse giy,ne bileyim yağ aldır kurtul şunlardan.

    (bkz: jinekomasti)
    (11.04.2011 13:44)

rizelilerin mimari şaheserleri

şimdi onlar düşünsün

    (bkz: ilker tahsin)

    -hakem para atışını yapıyor ve tura geldii,şimdi onlar düşünsün.
    (09.04.2011 23:37)

kung-fu ustalarının her zaman tozlu olması

    efendim,aslında kunf-fu yapan diğer bireyler de bu katagoriye giriyor lakin,bu sanatı icra eden üstadlar daha bir belirgin şekilde tozlu nedense.şimdi dön maziye,izlediğin kunf-fu filmlerini hatırla.iki rakip(ikisi de farklı tekniklerde master yapmış) kavgaya tutuşuyor,anlam veremediğin şekilde yumruklar,tekmeler havada uçuşuyor.makul bir süre geçtikten sonra ilk darbe birisinin vucüdunda kendine yer buluyor ve değdiği yerden bir toz bulutu yükseliyor.yani bunu;eğer kung-fu yapacaksan mutlaka üstün başın toz içinde olmalı veya al bak darbe yediğine inanmıyorsan çıkan toza bak,durduk yere yükselecek hali yok! demeye getirmek için mi yapıyorlardı orasını pek bilemiyorum.

    (08.04.2011 19:17)

açık göte herkes tükürür

erkek değil mi hepsi aynı

    çok tehlikeli bir cümledir zira vakti zamanında şöyle bir diyaloğa şahit olmuşluğum vardır.

    -siz erkekler hepiniz aynısınız
    -nerden biliyorsun hepsini denedin mi?
    (07.04.2011 19:23)

mahalle berberindeki neye benzeyeceğim gerginliği

    daha yeni yeni ergenliğin bitiyor,biraz daha bilinçli bir saç kullanıcısı haline geliyorsun.bütçen,baba cüzdanının insafı ile sınırlı olduğu için, annen tarafından uygulanan şiddetli baskıdan kurtulmak için,mahalle berberine gitmek zorundasın.bu dükkanın artık,duvarlarından,zeminindeki muşambaya kadar her köşesine,tütün kolonyası ve ucuz traş köpüğü karışımı keskin bir koku sinmiş.istemeye istemeye o koltuğa oturduğun andan,gözlüklü kır saçlı amcanın;"saatler olsun deliğanlı" demesi arasındaki süreçte üzerinde oluşan gerginlik,uygun teçhizat ile elektriğe dönüştürülse,koca bir mahallenin bir gecelik ihtiyacını karşılayabilir.peki bu kadar kasmaya sebep nedir?
    koluğa oturduğunda sorulan;"nasıl olsun?" sorusuna karşılık kurduğun cümlelerin,muhattabının kafasında herhangi bir karşılığı olmaması,daha tasvirini bitirmeden(o kadar da favorilerim uzun kalsın dedin) kulağının üst kısmında(göz hizasında) hissettiğin soğuk ustura,çok kısa olmasın dediğin halde,kendini frenleyemeyen adamın neredeyse kafa derini kazıyacak olması,favorilerinin o kadar kısaltıldığı için,saçını çekiştirip;"ehehe peruk mu lan bu" diyen arkadaşların olabilir.
    (07.04.2011 17:13)

sayfa: 1-2-3-4...-8

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.