bremen

    almanya'nın kuzeyinde yer alan mızıkacılarıyla * ünlü şehir. jacobs ve beck s'in de doğduğu şehir olarak bilinir. türk nüfusu, küçük bir şehir olmasına rağmen yüksektir. türklerin yoğun olduğu bölge için (bkz: gropelingen) şehir içi ulaşım çok rahattır, tramvaylar ve otobüslerle istediğiniz yere gidersiniz.

    gezilip görülesi yerleri için;

    -marktplatz'a uğrayıp bremen mızıkacıları ve roland'ın heykeli, rathaus görülmeli, ayrıca oradaki touristinfo'dan kendi fotoğrafınızı ekleyebileceğiniz arka planda bremen'in önemli yerlerinin gözüktüğü e-posta gönderilmeli
    -becks fabrikası gezilmeli ve haake beck dunkel birası tadılmalı
    -schnoor gezilmeli ve hachez çikolatalarından alınmalı
    -böttcherstrasse'de çanların müziğini dinlemeli
    -universum science center isimli bilim müzesi gezilmeli
    -çikolatalı krep yenilmeli *
    -schlachte'de oturup bira içilmeli

    ayrıca şehrin ünlü futbol takımı için (bkz: werder bremen)
    (27.03.2006 02:39)

stephen king

    korku edebiyatının kralı olarak anılan yazar.

    1947 yılında portland, maine'de doğdu. asıl adı "stephen edwin king"dir. anne ve babası o çok küçükken ayrılmış, kendisi annesinin yanında kalmıştır. 1970 yılında maine üniversitesinden mezun olmuş, 1971 yılında da tabitha spruce ile evlenmiştir. ilk romanı carrie, türkçe adıyla goz 1974 yılında yayınlanmıştır. 3 çocuğu vardır, naomi rachel, joe hill ve owen phillip.

    insanları iliklerine kadar korkutan birçok korku romanına imzasını atmıştır.bunlara;
    (bkz: hayvan mezarligi)
    (bkz: o)
    (bkz: mahser)
    (bkz: medyum)
    örnek gösterilebilir.

    bana göre en önemli eseri robert browning'in childe roland to the dark tower came adlı şiirinden esinlenerek yazdığı kara kule serisidir. kulenin etkisi kendisinin neredeyse her romanında görülebilir.
    (27.03.2006 02:35)

nokia

    nokia corporation 1967 yılında finnish rubber works, nokia ve finnish cable works adlı 3 şirketin birleşmesiyle kurulmuştur. avrupanın çeşitli ülkelerinden birçok şirketi satın alarak büyümesine devam etmiştir. şu an cep telefonu pazarında lider konumdadır. adını finladiya'nın nokia kasabasından alır.
    (27.03.2006 02:31)

southpark

    ilk seyrettiğimde "aman tanrım, bu kadar korkunç bir çizgi film olamaz, yazık bunu izleyen çocuklara" dediğim. daha sonra "büyüklere çizgi dizi" olduğunu anlayıp rahatladığım, çok yakın bir dostumla kaynaşmama vesile olan, ilkokul çağındaki 4 çocuğun akıl almaz maceralarını anlatan, çok süper çizgi dizi.
    ayrıca southpark bigger longer and uncut adında bir de filmi mevcuttur.
    (27.03.2006 02:30)

white rabbit

    lewis carroll'ın alice in wonderland adlı eserinde sözü geçen tavşandır. alice bu ilginç yaratığın peşinden kendini tavşan deliğine atar ve kendini harikalar diyarında bulur. tavşanın ilginçliği konuşuyor,eldiven, yelpaze ve cep saati taşıyor olmasından kaynaklanır. alice ve tavşan hikayenin ilerleyen bölümlerinde de karşılaşırlar.
    (27.03.2006 02:27)

penguen

    denizbank'ın reklamlarında sıkça kullandığı uçamayan kuş cinsi.
    (27.03.2006 02:26)

yalnızlık paylaşılmaz

    özdemir asaf'ın 1978 yılında yayınlanan şiir kitabının ismi. içinde ayrıca bu ismi taşıyan bir şiir de bulunmaktadır.

    yalnızlık paylaşılmaz
    paylaşılsa yalnızlık olmaz

    (27.03.2006 02:24)

a1

    bir müzik kasedinin a yüzünün ilk parçasına verilen isim. hit olacağı düşünülen parçalar genelde a1'e yerleştirilir.

    (27.03.2006 02:22)

ibm

    istanbul'daki merkezi levent'teki yapı kredi plaza b blokta bulunan bilişim şirketi. fakat binayı deloitte&touche adlı denetim şirketiyle paylaşmaktadır. çalışanlarına birer adet ibm dizüstü bilgisayar verir. bu nedenle masaüstü bir bilgisayar bulmak imkansızdır. öğle yemekleri müthiştir. yemekhanesinde leziz bir salata bar bulunur. birgün öğle yemeğinde canlı müzik getirerek insanı şaşırtmıştır. zannımca çalışan memnuniyetine çok önem vermektedir.
    (27.03.2006 02:20)

sayfa: 1...-6-7-8

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.