hici destanı

    Frederick Pohl'un 3 ciltilik bilimkurgu kitap serisi. Kavram Yayınlarından çıkmış okunsa iyi olur eserlerden.
    (01.12.2008 16:24)

peyote

senfonik sema

    İlki 2007 UNESCO Mevlana yılı etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Antalya’da sahnelendi.

    Dünyadaki ilk senfonik sema gösterisi olma özelliğini taşıyan eser, bu konudaki çalışmalarıyla öne çıkan besteci ve orkestra şefi Musa GÖÇMEN tarafından gerçekleştirildi. Beste ve düzenlemeleri de Göçmen’e aittir. Aynı zamanda eserin profesyonel ses kaydı yapıldı.

    Gösteri öncesinde özel olarak hazırlanmış bir tanıtım filmi gösterilmekte ve ardından yapılan sema gösterisi ile program sona ermektedir.

    http://www.senfoniksema.com

    (bkz: Musa Göçmen)
    (01.12.2008 15:58)

musika-i hümayun ensemble

    Çoksesli Osmanlı Saray Müziğinin örneklerini ve batı müziği örneklerini aynı repertuarda seslendirebilen bir topluluktur. Musika-i Humayun Ensemble; Çoksesli Osmanlı Saray Müziğinin örneklerini seslendiren tek topluluktur.
    Bu yüzden bünyesinde Osmanlı askeri orkestrası olan Mehter'i ve modern bando kadrosunu barındırmaktadır.
    Hem mehter müziğini hem de dönemin Osmanlı Saray müziğini aynı anda seslendirerek bu geçiş sürecini de tekrar canlandırmaktadır.
    Grup üyelerinin tamamı ülkemizin ilk çok sesli müzik okulu olan “Musika-i Humayun” un devamı Mızıka Okulun’ dan mezun olmuşlardır.

    (bkz: Musa Göçmen)
    http://www.musikayihumayun.com
    (01.12.2008 15:56)

gocso

    Göçmen Senfoni Orkestrası

    Yıllardır isimlerinin baş tarafında devlet ibaresi görmeye alışkın olduğumuz senfoni orkestralarının içerisindeki farklı çizgisiyle, Göçmen’in Şefliği ve sanat yönetmenliğinde, Ankara’da çalışmalarını sürdüren GocSo (Göçmen Senfoni Orkestrası) başarılı performanslar sergilemektedir. Orkestra 2009 yılı içerisinde Avrupa turnesine hazırlanıyor. Kanada Sol Music Management’ın organize ettiği turne dünyaca ünlü Brezilyalı rock grubu Shaman ile ortak bir yapılacak proje ile orkestra sınırlarını ülkemiz dışına taşıyacak. Göçmen Senfoni Orkestrası, başta dünyaca ünlü tenor Jose Carreras olmak üzere bir çok star ismi bünyesinde barındıran kuruluş ile gerçekleştireceği turnenin ilk ayağı Çek Cumhuriyeti Masters of Rock Festivali. Avrupa turnesi Shaman grubu ile ortak senfonik rock konserleri olacak.

    Farklı tarzların senfonik yorumları ile konserler verecek olan Göçmen Senfoni Orkestrası ünlü solistler ile ortak projelere de imza atmayı önümüzdeki tarihlerde de sürdürecek.

    http://www.gocso.com
    (01.12.2008 15:53)

musa göçmen

    Kompozitör, Şef
    Göçmen 1974 İzmir doğumludur. TSK Mızıka Okulu’nda başladığı müzik eğitimiyle, ilk eserini 1988 yılında yazdı. Zaman içinde beste ve orkestrasyon çalışmaları birçok orkestra tarafından seslendirildi.
    Özgün besteleri yanında Türk Halk Müziği üzerine araştırmaları da olan Göçmen bu konuda deneme eserleri de yazdı. Ünlü keman virtüözü Cihat AŞKIN' la bir çalışması olan “Solo Keman İçin Süit” hayli ilginç ve dikkate değer bir eser olarak o zaman diliminde bestelendi. Orkestral ve oda müziği için yazdığı eserlerde geleneksel Türk Müziği motiflerimizi çağdaş anlatımla işleyip ülkemizi yurt dışındaki çeşitli festivallerde temsil etti. Klasik müziğin yanı sıra newage eserler de yazan Göçmen, belgesel ve festival müzikleri besteledi. Halk danslarını çağdaş anlatım ve düzenlemeyle modernize ettiği modern dans çalışmaları da mevcuttur.
    Göçmen adını ilk olarak Kalan Müzik’ ten “Minyatürler” adlı albümde görüyoruz. Bunu solo olarak çıkarttığı, tamamı kendi bestelerinden oluşan “Göçmen - The End ” izledi. Yapımcılığını Doğan Music Company’ nin (DMC) üstlendiği albüm, Göçmen’ in çalışmalarından oluşan bir sentez ve kendi değimiyle bir “Anadolu Müziği ”. 2004 Yılı içerisinde 8 ülkede yayımlanan Laila Orient Albümüyle dikkatleri üzerine çeken Göçmen’in “The End” albümü, Orta Doğu Ülkelerinde tekrar basılarak yayınlandı.
    İkinci solo albümü “Synthetic Age” ise 2004 yılında yine DMC etiketiyle çıktı. 5. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’ nda “Solo Keman İçin Süit” adlı eseriyle 3. oldu. İzmir Müzik Festivali çerçevesinde Efes Antik Tiyatro‘da dinleyicisiyle buluşan Göçmen, senfonik ve etnik orkestrasıyla sahne aldı. 2004 yaz dönemi turnesi kapsamında Şefliğini üstlendiği orkestrası ile Phaselis Antik Tiyatro, Kaş Antik Tiyatro, Turgutreis ve Bodrum’da konserler verdi. Eserlerini Ankara, Antalya ve Mersin Devlet Opera ve Balesi ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası seslendirdi.
    Göçmen “ Sessiz Şarkı. Sözün bittiği yerde” albümüyle 2008 Aralık ayında Rec By Saatchi etiketiyle dinleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Göçmen Canada Sol Music Management desteğiyle kendi adına kurulan GOCSO isimli senfonik orkestrasıyla 2009 yılında Avrupa turnesine çıkacak.

    http://www.musagocmen.com
    (bkz: musika-i humayun)
    (bkz: gocso)
    (bkz: senfonik sema)
    (01.12.2008 15:51)

la rue ketanou

    paris'te bir barda çalan küçücük bir grup imiş. zamanla o kadar çok seveni ve dinleyeni olmuş ki bir iki albüm peşi sıra gelmiş. benim dinlemem de bir paylaşım programındaki bir fransızın tavsiyesi iel olmuştu. Kendisi grubu grupla aynı adı paylaşan barda dinlemiş.

    biraz fransız biraz cezayir biraz endülüs derken size oldukça şeker dinlemeye değer bir müzik grubu çıkar. şarkılarının sözlerinden hiçbirşey anlamasanız da (en azından fransızca bilmeyenler anlamayacaktır) dinlerken çok keyif veren tarzları olan bir gruptur.
    (11.04.2008 14:55)

vampircik roman

    derler ki ne düşündüğünüze dikkat edin bazen gerçek olabilir. bazen de gerçekte yaşananlar sizin isteklerinizin çok daha ötesindedir. ihsan ve tahsin'in ki de böyle bir yerdeydi sanki sözü ispatlarcasına.

    taksi istanbulun keşmekeş trafiğinde ilerliyordu. bildiğimiz tipte o arka koltuklarında kulaklarımızı tırmalayan korkunç melodiler eşliğinde beyoğluna doğru gitmekteydiler. biraz kafa dinleyeceker biraz içecekler olurda uyarına gelirse belki kollarında o geceyi geçirecekler bir iki güzel hanıma denk gelmekti kafalarındaki. her ikisi de az önceki çekimlerin kalıntılarını kafalarından atmak ister halde dışarıya bakıyorlardı. bir an kulaklarının patladığını sandılar. o gümbürdemeyi hiç unutmayacaklardı sonraları. kocaman bir jip şimdilerde suv denen şu arabalardan biri bindirmişti taksiye. işin üzücü yanı taksicinin oturduğu taraftan yan çerçeveyi içeri sokacak kadar girmişti.
    (11.04.2008 14:42)

jerome bixby s the man from earth

the man from earth

    richard schenkman'ın 2007 yılı yapımı filmi. filmin diğer adı (bkz: Jerome Bixby's The Man from Earth)

    spoiler verilmemesi gereken onemli bir film diyebilirim. bana izleten wuwei'ye buradan ayrica kocaman sevgi balonları gondermek boynumun borcudur.

    film uygarlik tarihine oldukça farklı bir bakış sergilemekte. modern batı uygarlığına karşı durabilen bir tekil fikir ve bu fikre karşı uygarlık çatışması. film tek mekanda geçmekte 8 kişilik kadro ile zihninizden uzun süre çıkamayacak dialoglarla dolu kesinlikle zihin açıcı bir film.
    (11.04.2008 14:17)

vampircik roman

    düşünde kendini çocuk olarak görüyordu kendi çocukluğunun neş'eli anılarının içnden çıkmaya çalışıyordu bugüne doğru. gördüğü çocuk kendisi şimdiki kendisine yabancıydı kendisinden çok farklı olduğunu düşünerek başka bir yerlerden bakıyordu hayata. zaman alıp yürümüştü insan olmak yetişkinleşmek, ergen olmayı yaşamıştı. teninden tenler geçmiş, zihninden binbir türlü oyunbazlıklar çıkmıştı. Şimdilerde yeniden içindeki o eski çocukla barışmaya çalışıyordu. bu gece o çocuğu gördüğü ilk geceydi. Kendi yabancılığından, kendine yabancılığından sıyrılmayı arzuladığını keşfettiği ilk gece. Rüya mı gerçek mi olduğunu çözemediği bu kesitin içinde düşünü kovalayan bir çocuktu düşün gerçeğe dönmesini arzulayan. O düş gerçeğe yakın kaldığı incecik yerde;
    uyanıverdi...
    (23.01.2008 18:10)

ejderha

    bir düzeltme yapalım. Çin mitolojisinde ejderhalar göklerin temsilcisidir. İngilizce metinlerde heaven olarak geçen göklerin temsilcisi koruyucusu oradaki bilgiyi yeryüzüne taşıyan elçilerdir. yeryüzünün hakimi temsilcisi ise kaplandır. ejderha yang ise kaplan yindir. ve biraz kanatlıdırlar.
    (22.01.2008 18:53)

sentinel

    gözcü anlamına gelir. orta amerika yerli halkalrında halkını gelebilecek her türlü saldırı veya tehdide karşı önceden uyarmakla görevli kişilerine verilen isimdir.
    (17.01.2008 05:38)

vampircik ankara buluşması

    valla haftaya bendenizin finalleri sona erecektir ondan sonra bakalım bir nabız yoklaması ile neden olmasın diye söyleyeyim bişiler.
    (17.01.2008 04:17)

nefes film

    levent semerci'nin hazırlıklarına devam ettiği oldukça ciddi bir hikayesi ve çok büyük emekle çektiği filmi. kendi ifadesi ile ayna tutmadığı hiçbir alanın kalmadığı oldukça sert bir film. son dönem yakın tarihimizde çoğu zaman yüzleşmekten kaçındığımız bir kesite oldukça net ve rahatsız edecek bir bakış atan bu sene içinde gösterime girmesini bekledimiz filmi.
    (17.01.2008 04:04)

sayfa: 1-2-3-4-5-6...-22

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.