şeftali

    tüylü olanlarından birçok kişinin* huylandığı, değil bakmaya ismini bile duymaya tahammül edemediği bir meyve.
    (13.02.2007 13:10)

süveter

    baklava dilimli desenleri olan türlerine umut sarıkayanın karikatürlerinde özellikle taktığı bir giysi türü.
    (13.02.2007 13:00)

grup19

    kütahya fen lisesi'nin, yeni adıyla nafi güral fen lisesi'nin 7. dönem mezunları.
    öss'de sayısal puanlama sistemi'ne göre türkiye 4.'sü, yerleştirmede ise %100'lük bir başarı ile türkiye 1.'si olan bir dönem.
    başarılarının yanı sıra bir o kadar da eğlenceli olduklarını gösteren, devamlı bağlantı halinde oldukları bir siteleri mevcut:
    http://www.grup19.com


    (12.02.2007 16:39)

haggard

    konserlerindeki mükemmel canlı performanslarıyla beni benden alan, hemen çıkışında "seneye bi daha gelsin kesin giderim yine" dedirten bir grup.
    sue diye bir üyesi var ki bir insanın vücut ve ses güzelliğinin bir arada nasıl bu kadar bulunduğunu görüp kişiyi bunalıma sokabilecek türden bir hatun.

    (12.02.2007 16:25)

duba

    az biraz kilo sahibi olan ve adı tuba olanlar için muhtelel bir ilkokul lakabı. ***
    (12.12.2006 16:39)

nerede o eski bayramlar

    bütün vizelerimin bayramlardan hemen sonra olması sebebiyle o zamanı ders çalışarak geçirmeye başladığımdan beri sıkça kurduğum bir cümle.
    (12.12.2006 16:34)

çimdiklemek

    rüyada yapıldığında hissedilmeyen,* bu yüzden gerçek hayatta şaşırılan bir olayla karşılaşıldığında en yakınımızdaki kişiden bize yapmasını istediğimiz, canımız acıdığında ise rüyada olmadığımızı anladığımız bir eylem.
    elinin ayarını bilen birinden istenmesi şiddetle tavsiye olunur. yoksa şaşırılan olay iyi bir şeyse bile sevinilmez, hoş sonuçlar ortaya çıkmaz.
    (10.12.2006 20:06)

sanal bebek

    insanlar üzerinde bağımlılık yaratan, bakıcılara ekstra maaş olanakları sağlayan*** bir alettir.
    genel mantığı yavru bir canlıyı besleyip büyütmek ve genel ihtiyaçlarını karşılamaktır.
    ileri derece bağımlılıkta ölen sanal bebekleri gömen, onlar için törenler hazırlayanlar görülmüştür.
    bir dönem unutulduysa da gelişen teknolojiyle beraber daha ilgi çekici hale getirilmiş, yeni nesille tanıştırılmaya başlanmıştır.
    (10.12.2006 19:39)

ütü

    kullanılırken elin yakılması sonucu su baloncukları oluşturan, giysilerde üçgen şeklinde açıklar yapan, tarzınıza tarz katan bir alettir.
    buhar düğmesine basmasıyla beraber çıkan "fossss" sesi ve buhar kütlesinin insanlar üzerinde mutluluğa sebep olduğu düşünülmektedir.
    bunların dışında kıyafetlerdeki kırışıklıkların giderilmesinde de kullanılır.
    (10.12.2006 19:23)

çilek mobilya

    reklamlarında 24 yaşına kadar genç olduğunuz** şiddetle vurgulanan, gizliden gizliye "gençliğinizin kıymetini bilin, vakit varken tadını çıkarın, 24'ünüzden sonra size özel mobilya bile yapmazlar" felsefesini taşıyan bir mobilya markası.
    (10.12.2006 13:21)

mavi boncuk

    insanları nazardan koruduğuna inanılan bir nesnedir.
    renginin mavi olması, islamiyet öncesi türkler'den kalma bir inanıştır. tanrının gökyüzünde bulunduğuna inanılırdı, mavi rengi de buna çağrışım yaptığından koruyucu olduğu düşünülürdü.
    başka bir rivayete göre ise türkler'de mavi göz rengi az bulunduğundan bunun nazar değirdiği, aynı renkte nesneler kullanılarak bunun önleneceğidir. benzer bir şekilde renkli gözlü sayısı fazla ülkelerde de koyu renkteki nesnelerin** koruyucu olduğuna inanılır.
    (10.12.2006 12:20)

hatasız kul olmaz

    bir hata yaptığınızda "arabesk sevmem ben" diyen kişinin bile aklına ilk gelen orhan gencebay şarkısıdır. bazı durumlarda güzel bir bahane oluşturur, insan doğasını özetler, kendi içinde bir felsefe barındırır.
    müziğini kişinin kendi yapıp söyleyebilme imkanı vardır:
    -hataasız, dırırıt dırırıt, kul olmaaz...
    (10.12.2006 11:19)

makarna

    insana yemek yapabiliyorum hissi uyandıran, yaratıcılık katan bir yiyecek türü. her seferinde farklı şeyler kullanarak hazırlayabildiğin soslarıyla yemeği zenginleştirmek münkün.
    çok değişik pişirme yöntemleri kullanılır. bunlardan yurt öğrencileri arasında en meşhur olanı kettle'da makarnadır. bunun dışında ocakta ve fırında da pişirilmesi mümkündür.

    ek: kettle'da makarnanın tarifi:: bir tülbentin içine koyduğunuz makarnaları kettle'a koyuyorsunuz. su kaynadıkça tekrar ısıtma düğmesine basıyorsunuz bir tutam da sabır gösterdiğiniz taktirde makarnanız haşlanıyor. afiyet olsun.
    (10.12.2006 10:38)

sayfa: 1...-7-8-9

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.