umut sarıkaya

    "pazarda limon satar ekmeğimi yine kazanırım" diye ortamı gaza boğanlara "narenciye üzerinden hayata rest çekmek yasaklanmış" diyerek en güzel cevabı vermiş, g-özlemci karikatürist.

    kimdir lan bu adam diyenler bakkala ekmek, peynir almaya gittiklerinde bir de penguen dergisi alsınlar benim de söyleyeceklerim var isimli köşesini okuyarak ona bir şans versinler. büyük ihtimalle seveceklerdir.
    (10.08.2006 02:52)

benim hala umudum var

komunist

    tkp'lilerin her ne kadar kadıköy iskele meydanında canhıraş satmaya çalıştıklarını unutmak mümkün değilse de haftalık mı aylık mı çıkardıklarını hatırlayamadığım dergi.

    niye hatırlamıyorum çünkü almıyorum, edinmiyorum, okumuyorum. ha niye okumuyosun diye iyice irdeleyecek olursan ben de sana bakunin'in "ekonomik özgürlük verilmeden verilen siyasi özgürlüğün ..." vecizesini hatırlatırım.

    sen hem bütün haksızlıkların, namussuzlukların, ucuz işçiliklerin, köleleştirmelerin, özelleştirmelerin müsebbibi olarak halihazırda varolan devlet aygıtını göstereceksin hem de onu siyaseten düzeltmeye çalışacaksın. o iş olmaz arkadaşım. gülerler sonra adama.
    (10.08.2006 02:29)

camel toe

    birebir çeviride "deve toynağı" anlamına gelse de amerikan gavuru bunu "bir bayanın cinsel organının, giydiği dar bir giysiden, misal pantalondan veya şorttan bombe yapmak suretiyle aşikar olması" manasında deyim olarak kullanır...mış.

    (bkz: weather man)
    (10.08.2006 02:09)

türlü

    içinde gereğinden fazla sebze bulunan yemektir.

    herhalde bu yüzden başlasam bile sonunu bir türlü getiremiyorum.

    (bkz: kelime oyunu )
    (07.08.2006 13:22)

the godfather

    francis ford coppola'nın, puzo'nun bu romanına sadık kalarak çektiği the godfather adlı film, http://www.imdb.com adlı sitenin tüm zamanların en iyi filmi anketinde 1.* sırada yer almaktadır.

    bir mafya babasının ve yakın çevresinin etrafında dönen bir filmi bu kadar değerli kılan nedir diye bana soracak olursanız*, ben de size hikaye, oyuncular, oyunculuklar ve ayrıtılı karakter tasvirleri derim..hatta hızımı alamam tom hagen derim, al pacino derim, marlon brando derim.
    (07.08.2006 02:24)

namaz

    başlandığı anda otomatik mi yoksa manuel mi günah düşüreceği zannımca hiçbir fani tarafından bilinemeyecek ibadet şekli.

    eğer islamın direği sayılırsa alevileri islam dışı saymak gerekir.

    zira bu mezhebin yandaşları gerek hz.ali(r.a)'nin namaz kılarken öldürülmesini, gerek bu acı ölüm sonrası ortaya çıkan iktidar boşluğunda muaviye'nin mızrak ucuna kuran sahifeleri asarak dini iktidar hırsına alet etmesini, gerekse de peygamber efendimiz hz.muhammed(s.a.v)'in en sevdiklerinden hz.hasan ve hz.hüseyin'in yezid bin muaviye tarafından öldürtülmesini asla unutmamışlar; hem islam içre kalıp ehl-i beyt güzelliğini yaşatmışlar, hem de ibadetin şekilde değil gönülde olduğu hakikatini insanlara duyurmuşlardır.
    (07.08.2006 00:58)

yalçın küçük

    girdiği sene üniversite sınavını birincilikte kazanmış, ankara siyasal bilgiler* mezunu kişi. birkaçkez elinden alındıktan sonra halen gazi üniversitesi'nde öğretim görevlisi.

    kendisi için delilikle dahilik arasında gidip geliyor denilir. defalarca hapse girip çıkması kendisinin bedel ödeyen gerçek bir aydın olduğunu düşündürtmektedir. bir süre dpt *'de çalıştı, özal gelince sağa doğru bozulmayı farkedip ayrıldı. apo*'yla yaptığı ropörtajı ünlüdür.

    tekeliyet, şebeke, isyan gibi birkaçtuğla * kalınlığında kitapları vardır. ahmet altan''a "kılıçyarası gibi" romanı için, orhan pamuk'a da "benim adım kırmızı" romanı için ayrı ayrı ayar vermiştir. hatta bu güzide yazarlarımıza gramer dersi verdiğini bile söyleyebiliriz.

    internette gökyüzü neyse, yazın dünyasında da yalçın küçük o'dur. türkiye'yi isim bilim*'le tanıştırandır.

    sabetayistler hakkında yaptığı araştırmaları ilgi çekicidir. derdinin sabetayistler veya sabetayizm olmadığını, asıl sorunun bu gizli yapı sayesinde haketmeyen kişilerin haketmedikleri yerleri gelmesi olduğunu söylemektedir.

    ayrıca adamo'nun "her yerde kar var" şarkısını ve "beştaş" oyununu sevdiğini düşünüyorum:)

    (bkz: bilgesu erenus)

    (bkz: ismail beşikçi)
    (06.08.2006 01:05)

kız isteme

    başarılı bir kız isteme akşamının hemen akabindeki günlerde nikah davetiyesi bastırma, nikah şekeri yaptırma, nikah şahidi bulma gibi lüzumsuz işler kalabalığı sizi boğacak, ayrıca nikah anında kim kimin ayağına bastı tribine girilmesi ve giderek belediyenin de aslında muhabbet tellallığı yaptığı düşüncesinin sizi sarması artık evlilik kurumuna daha bir mesafeli yaklaşmanızı sağlayacaktır.

    (bkz: kimi kimden istiyosun)
    (06.08.2006 00:29)

sessiz gemi

    her duyduğumda aklıma hababam sınıfını getiren şarkı. şöyle ki:

    http://www.izlee.com/video/156/
    (06.08.2006 00:12)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.