anayasa mahkemesi başörtüsü kararı

    prof. dr. sami selçuk'un 1999 yılında, yargıtay başkanı sıfatıyla söylediği bir söz : "siyasete bulanmış ya da bulanma olasılığı bulunan , adaleti siyaset terazisinde tarttığı izlenimi uyandıran bir yargı , ne denli duyarlı olursa olsun kirli adalet salgılar . " bugünde malesef böyle bir kirli bir adalete saplanmış durumdayız ve yine malesef hukuk devleti olma prensibimizden yargı eliyle uzaklaşıyoruz .

    hala bazıları nasıl hukukun korunduğunu savunuyor , anlamak güç .

    ayrıca türkiye ; cia in resmi web sitesinde yazanlara göre % 99,8 müslüman halk çoğunluğuna sahip . doğru... % 90 değil , kabul edelim artık ...

    (bkz: yargıçlar cumhuriyeti )
    (06.06.2008 02:55)

dördüncü cemre

artık beni sevmiyor musun

artık beni sevmiyor musun

    başındaki artık kelimesi daha bir vurucu daha öldürücüdür . nükleer başlık gibidir . kadın bunu söylerken dişiliğini kullanarak , fiziksel temalarıda işin içine katarsa , birilerinin ardından cenaze salası okunacak demektir .
    (05.06.2008 16:26)

kol gibi

o kendini biliyor

    imalı bir cümle . kalabalık bir grup içerisinde , isim vermeden herkesin bilmediği bir durumu ifşa ettiğinizde ( ki bu durum bir şahısla alakalıdır ve bu şahıs , olayla alakalı hoş olmayan şeylerin altına imzasını atmıştır ) ve bu şekilde birine gönderme yaptığınızda , göndermenin ucunu daha çok inceltmek için kullanılabilecek cümle . bazen ders verme amacı taşır , bazen sadece iğnelemek için kullanılır ya da bazen samimi meclislerde latife yollu söylenir .
    (05.06.2008 16:20)

insan olmak

    insan nisyandan değil ünsiyetten gelir derler eskiler . yani onlara göre Rabbiyle ünsiyet kurabilmişlere insan denirmiş . anlıcağınız onların gözünde ayağı kolu olan , dik yürüyen herkes insan değilmiş ,
    (05.06.2008 16:12)

insan olan utanır

kol gibi

    (bkz: kazık)
    (05.06.2008 15:58)

kol

yeter artık

    tahammül sınırlarının aşıldığını ifade eden cümlecik . bazen bazı durumlarda söylemekte çok gecikiyoruz ve zarar görüyoruz malesef.
    (bkz: haddini bilmek)
    (05.06.2008 15:43)

toplum mühendisliği

    1. dünya savaşının sonunda genç nüfusun büyük bir çoğunluğunu kaybeden güzel ve yalnız ülkemiz için yapılması gereken en zaruri işlerden biride toplum mühendisliği yapıp ulus tasarlamaktı . cemil meriç in belirttiği bir husus vardır bu konuda . batılılaşma kavramının ilk ortaya çıktığı zamanlarda , bunun ; kendi öz değerlerine sahip çıkarak ışığa yöneliş yani tekniğe ilme yöneliş olarak algılandığını söyler . ama ilerleyen yıllarda bilhassa gerçek münevver kesimin ve kendi kültürümüzle yoğrulmuş , okumuş genç kitlenin savaş sonucu yokolmasının ; arkadan gelen neslin kendi muazzam kültürünü , gücünü , kendi kendini tanıyamamasının ve körü körüne batıya yönelmesinin , kendi değerlerini aşağılama zavallılığına düşmesinin temel nedeni olduğunu belirtir . eğer o zamanlar önlem alınabilmiş olsaydı, belki şimdi batılı , çağdaş olmak ; şampanya içmek , vals yapmak ve özüne küfretmek sayılmazdı ve belki de türklük bambaşka bir yerde olurdu...kimbilir!..
    (05.06.2008 14:25)

yok artık

    önceden mevcut olan birşeyin artık olmadığını ifade eden cümlecik.mesela şöyle :
    a:-sizde dün şu bilmemneden vardı ?
    b:- yok artık!..
    (05.06.2008 13:21)

şehit annesi

    olmak , o yükü kaldırmak zor olsada ; en şerefli , en onurlu analık olduğu şüphesizdir . eski insanımızın , analarımızın doğurduğu erkek çocuk için ilk kurdukları cümle " ya şehit ya gazi olsun " muş . kimine göre zor da olmasa gerek .
    (05.06.2008 13:18)

toplum mühendisliği

    toplum mühendisi denilen tayfanın en önemli silahlarından birinin basın-yayın olduğunu biliyoruz çok şükür. ama herzaman kötü anlam çıkarmak yanlış olur ; gerçi basın-yayın tayfasından olumlu birşeyler çıkarmak mümkün gözükmüyor şu an .
    1. dünya savaşı sonunda stratejisi olan ,başka boş işlerle vakit harcamayan ülkeler tarafından , çalışkan , vatansever , milliyetçi yurttaşlar yetiştirilmek üzere birimler kurulmuştur.
    (bkz: ulus tasarlamak )
    devlet eliyle iyi vatandaş yetiştirmek ve bilhassa gençleri güzele , doğruya ve işe yarar sağlam bir amaca yönlendirebilmek için daima çalışması ve çağa ; ondan önce bize , milli benliğimize uygun stratejiler üretmesi gerektiğini düşündüğüm sistem.
    (05.06.2008 13:13)

sayfa: 1-2-3-4

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.