habertürk

    yayınladığı osmanlı dönemine ait yabancı bir belgeselde padişahlarımızdan kötü bir şakilde bahsedilmiştir.mesela kanuni'nin en büyük zevkinin boğazdan geçen savunmasız kayıkları topa tutmak(!) olduğu ve fatih'in istanbul'u aldıktan sonra 3 gün süren kanlı bir yağma yaptırdığı ve bu esnada da birçok cinayet işlendiği söylenmiştir ki bu ve benzeri zırvalar bende bu kanalımsı hakkında ciddi şüpheler doğurmuştur!..
    (08.04.2007 18:46)

kürek

    kürek bir su sporudur ve teknik bakımdan zorlukta buz hokeyinden ;kondisyon bakımından zorlukta profesyonel bokstan sonra 2. sıradadır.pahalı ama prestijlidir.bilhassa avrupa ve amerika üniversitelerinde çok rağbet görmektedir.mesela aşağı yukarı 180 senedir cambridge ve oxford arasında resmi olarak amatör olsada organizasyonun niteliği açsından son derece profesyonel yarışlar yapılmaktadır.(2007 şampiyonu cambridge'dir)
    bu spor bir kişinin cv'sine yansıdığında; o kişi için bu artı puan demektir.bu sporu yapanlar ve yapmış olanlar zora dayanıklı her işin üstesinden gelebilecek ve takım çalışmasına müsait kişiler olarak değerlendirilirler.

    aydınlanmanız icin fazladan bir bilgi(bkz: gyte kurek takımı)
    (08.04.2007 18:37)

sütlü nuriye

    karaköy güllüoğlun'da; yerinde yenmesi şiddetle tavsiye edilen baklavadır.içindeki ince fındık parçalarının ,o güzelim şerbetin ,sütün tadı başkadır...kutuda kalan şerbeti kaşıklamakta ayrı bir zevk verir insana...
    yani neymiş efendim!mutlaka denenmeliymiş..ayy canım çekti!!..
    (08.04.2007 15:07)

snoopy

    "soğuk ve fırtınalı bir geceydi..." diye başlayan ve daima düzeltmenler tarafından geri çevrilen hikayeler yazan,sevimli bir çizgi karakter.
    (08.04.2007 15:02)

karikatür

    çizgi ve yazının yaratıcılıkla birleştiği,güldürürken düşündürme özelliğine sahip fazlaca sevdiğim bir tür..lakin karikatür dergilerinin hemen hepsinde çıkan ve(şahsi görüşümdür) iğrenç bulduğum belaltı, seviyesiz,amaçsız karıkız-türlerini bu tanımımdan uzak tutuyorum!.
    (08.04.2007 14:36)

ölüm

    yüce sultan hz. mevlana'nın "düğün gecem" diye isimlendirdiği, yaradanla canı ayıran tenin aradan çıktığı; özlemleri dindiren ,vuslatı sağlayan büyük hadise.
    (08.04.2007 14:26)

mutluluk

    insanların ellerinde olmayan,yani kısaca maddi şeylere bağladıkları için bir türlü bulamadıkları ya da bulup ta tatmin olmadıkları;en kötüsüde onu kendilerinden çok uzak saydıkları birşey..epiktetos'a göre dış eşya namına birşey istememek;gelene geçene büyük bir imanla eyvallah diyebilmektir mutluluk.diğer bir ifadeyle elimizde ve bize bağlı olmayan şeylere karşı tüm bağları koparmaktır.
    (08.04.2007 13:53)

sayfa: 1-2-3-4

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.