cucukvampir

    doğmuş vampir. *)
    (15.12.2008 09:27)

dm

    re minör' ün kısaltması. re fa la notalarından oluşur, re, mi, fa, sol, la, si bemol do notalarını alır. acıklı bir tondur.
    (14.12.2008 05:09)

vietnam mektubu

    genç şairOnur Akyıl'ın şiir kitabı.

    uzun bir acının ırmak şiir olarak dile gelişi ya da sadece onur akyıl.
    gündeliğin içinde, belirli bir bilinçle hareket eden bireyin şiiri olarak da okunabilen 'vietnam mektubu' insanın hem toplumsal acısnı hem de kişisel acısının ortaklığına dair bir metin olarak dikkat çeker.
    kitap üzerine bu güne kadar yazılan eleştirilerde, eleştirmenler 'Vietnam Mektubu'nun bir çok edebi eserle kurduğu ilişkiye değinmiştir. Kitap, metinler arası göndermeler anlamında oldukça zengindir.
    Antik Yunan tragedyalarından, Ece Ayhan şiirine uzanan geniş bir alanda yaşadığımız çağın sorunları anlamında tematik bir bağ kurulmuştur.

    ""'bunca yaradan sonra / kimse inanmaz avcı olduğuma'"""




    ÖDÜLLERİ:
    2005 Rıfat Ilgaz Jüri Özel Ödülü
    2008 Ali Rıza Ertan Ödülü
    2008 Ergin Günçe Övgüye Değer Ödülü
    (14.12.2008 04:55)

yasemin kozanoğlu

    en sevdiği yönetmenin david lynch, en sevdiği yazarın ahmet altan olduğunu söyleyerek beyin duvarlarımızı zorlayan sosyetik manken.
    (13.12.2008 18:39)

tersiyer dentin

    stimulusların etkisiyle oluşur (örneğin çürük) ve pulpayı korumayı amaçlayan bir oluşumdur. Hızlı oluşur ve düzenli değildir.
    (13.12.2008 18:14)

pulpa

    dişin canlı dokusu olarak bilinir. tersiyer dentin yaparak savunma yapabilme özelliğine haizdir. kökün en ucundan gelen kan damarlarıyla beslenir.
    (13.12.2008 18:03)

izmir doğal yaşam parkı

    Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parklarından bir tanesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda 120 türden bin 500 hayvan doğal ortamında yaşıyor. Parkta, 3 bin ağaç ve 250 bitki türü bulunuyor.
    Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA)'ya üye olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tesisi 21 milyon YTL harcayarak kurdu. Parkta, ziyaretçilerin hayvanları doğal ortamlarında rahatça izleyebilmeleri için gezinti bantları, gözetleme kuleleri, dinlenme ve çocuk oyun alanları oluşturuldu.

    Ziyaretçilerle hayvanlar arasında kafes, tel gibi yapay görsel engeller bulunmuyor. Su ve hendek gibi doğal engellerle yaşam alanları belirlenen hayvanlar doğal ortamlarında yaşayacaklar. Parkta sürüngenler, balık ve çeşitli kuş türlerinin yaşayacağı büyük bir tropik merkez de oluşturuldu. Bu merkez için özel peyzaj hazırlanarak ziyaretçilere "yağmur ormanlarında geziyormuş" hissi verilecek.
    Parkta ayrıca, öğrencilere ekolojik denge ve vahşi yaşamla ilgili eğitim verilmesi hedefleniyor.
    (13.12.2008 01:42)

tony soprano

    The Sopranos dizisinde James Gandolfini' nin canlandırdığı İtalyan mafya babası karakteri.
    (13.12.2008 00:41)

mutasyona uğramış deyimler

mutasyona uğramış deyimler

    bilindik deyimlerin dahili veya harici sebeplerle değişime uğramış/uğramak zorunda kalmış yeni halidir. sevimlidir.
    (12.12.2008 19:30)

öyle göze böyle lens

    Değişken şartlara karşılık, durumun/tepkinin de değişkenliğini savunan bir "mutasyona uğramış deyim"dir. bu yaklaşım sistem kavramının önemli bir yönünü teşkil etmektedir. Buna göre, modern teori, otorite, liderlik, değişme vb. gibi "organizasyonlarda davranış" konularına mutlak ve basit değişkenler olarak değil, çeşitli durumlara, işin, görevin, teknolojinin, kültürel ve sosyo-politik çevrenin bir fonksiyonu, diğer bir deyişle bir çok değişkenin sonucu olarak bakmaktadır.
    (bkz: mutasyona uğramış deyimler)
    (12.12.2008 19:28)

jb

    içtikçe neşelendiren, sert, bi o kadar da masum, şekil sahibi scotch viski. orijinal adı: justerini & brooks' dur.*
    (12.12.2008 17:07)

umudunu kaybetme

    Will Smith'in oynadığı bir film, filmden ziyade bir hayat öğretisi. Kısaca konusu: Chris Gardner maddi olarak ayakta kalmakta zorlanan ama buna rağmen son derece iyi niyetli ve çalışkan bir aile babasıdır. Karısı, artık içinde bulundukları duruma dayanamayıp evi terkedince oğlu Christopher ile yalnız kalırlar.

    Bu durumun yarattığı hayalkırıklığını ve zorlukları henüz atlatmamışken oturdukları evden de ev sahibi tarafından çıkartılırlar. Oğlu ile birlikte sokakta kalmasına ve tuvaletlerden düşkünler evine kadar çeşitli mekanlarda barınmaya çalışmasına rağmen Chris, oğlunun sevgisi ile ayakta kalmaya ve var gücü ile çalışmaya devam eder.

    Büyük bir sevgi ve mücadele öyküsünün anlatıldığı Umudunu Kaybetme, Will Smith ve gerçek hayatta da oğlu olan Jaden Smith'in etkileyici oyunculuklarına sahne oluyor.

    Yaşadığımız dünyanın, yaşadığımız standartlarını anlatan film çekilen zorluklar karşısında 'bizim yılgınlığımıza karşılık' başarılı olan insanın geçtiği aşamaları, kırılma noktalarını çok iyi bir şekilde anlatıyor, izlenmeli.
    (12.12.2008 16:45)

beyaz yakalilar

    şirketlerin beyin gücüyle çalışan, genelde yönetim yetkileriyle donatılmış çalışan kesmidir.
    (12.12.2008 09:25)

smile adsl

    hello! my name is john.. 'la başlayan, "ayda 14,95'e istediğin karakter olmayı" vaadeden reklamıyla gülümsememi sağlayan, bişeyleri de anımsatan adsl hizmeti (bkz: vampircik kanal a roportaji) (bkz: tesaduf)
    (11.12.2008 22:00)

sayfa: 1...-12-13-14-15-16...-18

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.