coca cola

    asitli alkolsüz içecekler sınıfının bir numarası olan içecek. dünyanın neresine giderseniz gidin mc donalds ile beraber sizinle gezen ve formülünün bir türlü deşifre edilemediği ve aynı tadın yakalanamadığı için kola üreticilerinin en büyük rakibi.
    bunun yanında bir obezite sebebi olarak görülmektedir ve içinde öldürücü miktarda tarım ilacı çıktığı söylentisinin ardından el-ezher üniversitesinin alimleri tarafından içilmemesi yönünde fetva çıkmıştır.
    (25.08.2006 21:15)

rıdvan dilmen

    saçlarını hiçtaramadığını sadece eliyle düzeltip evden çıktığını söyleyen efsanevi futbolcu, usta yorumcu..

    yorumlarına o kadar çok güveniliyor ki beşiktaş maçında taraftarlar ofsayt bayrağının kalkmasının ardından:
    "rıdvan doğru söyle, rıdvan doğru söyle, ofsayt mı söyle.." diye tezahürat yapmıştı.

    (25.08.2006 17:02)

türkiye cumhuriyeti devlet demiryolları

    cumhuriyet tarihinde bir türlü kar oranı artılara geçemeyen güzide kurumumuz ve anlayamadığımız şekliyle ankara'da banliyö tren hattının olduğu yerlere metro kurma fırsatını tanımayan hizmet öncelikli kurumumuz.
    (25.08.2006 14:49)

bilimum

    aynı türdekilere verilen örnekler tükenince anında imdada yetişen " işte bunun gibi daha bir çok şey" şeklinde katkısıyla cümleyi sahile çıkaran "cankurtaran" kelime.
    (25.08.2006 14:45)

tabanca

    genelde 14 kapasiteli şarjörlere sahip, ancak smith wesson tipi toplu tabancalarda 6 fişek kapasiteli olan ölümcül mekanizmalardır.

    toplu silahlarda güvenlik sistemi bulunmamaktadır. bu silahlarda güvenlik önlemi iğnenin sağ tarafındaki yuvanın boş bırakılması suretiyle sağlanmaktadır. bu da güvenli şekilde taşımak istediğinizde kapasitenizi beşe düşürecektir.

    türk yapımı yavuz, sarsılmaz ve hiçönermeyeceğim kırıkkale markaları mevcut. bunlardan en işlevseli yavuz compact olanı. baretta takliti diyebileceğimiz bu silah diğerlerine oranla çok daha iyi
    (25.08.2006 14:21)

hayırlısı olsun

    tamamiyle bir tevekkül halini ifade eden iki kelime olmasına rağmen sevinilen istenilen bir durum gerçekleştiğinde sarf edilen "hayırlı olsun" ifadesinin tam zıttı şekline bürünmüş ve "neyse üzülme" anlamına bürünmüştür.
    (25.08.2006 14:09)

kristal kola

    ilköğretimde iken kantinin yaptığı anlaşma nedeniyle başka bir kola içme şansını bize tanımayan, ancak ev ekonomisi gibi derslerde on dakika kadar pencere önünde bekletmek suretiyle yapıştırıcı olarak kullanılabilir durumda olan bir sıvı idi. ancak bunların sarı renkli olanları çok daha içilebilir olduğundan onlar tercih edilirdi.
    (25.08.2006 00:18)

middle east technical university

    nba stüdyo programına gelen bir maile üniversitesini de eklyen bir izleyici için murat kosova'ya, amerika'dan bir izleyicimiz soruyor dedirten okuldur.
    (24.08.2006 23:56)

hilmi özkök

    büyük bir değişim olacak yeniden yapılandırma ile, iki ordu karargahının lağvedilmesi ve kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanlıkları genelkurmay çatısında birleşmesi planının hazırlayıcısıdır.
    kiminin rahatsız olduğu ve kiminin takdir ettiği şeliyle türkiye cumhuriyeti tarihinin en demokrat genel kurmay başkanıdır. emekli olduğunda izmir'de bir villaya taşınacaktı ama müteahhitin özkök'ün ismini kullanarak villa satmaya çalışması üzerine villayı almaktan vazgeçen kişidir.

    istanbul patlamaları sonucunda failleri bulan emniyet'i tebrik ederek bu alandada eşssizler arasına girmiştir.
    (24.08.2006 23:18)

155

    gelen ihbarların en fazla %3o 'unun doğru olduğu polis imdat hattı.

    -halı aldım taksitini almaya gelmiyorlar ne yapacağım?
    -gazi mahallesi'nden arıyorum, burada erken öten bir horoz var. başını kesin onun.

    gibi şikayetlerde bulunulan ve her arayanın numarasının düştüğü hat.
    (24.08.2006 20:18)

türkçe ezan

    adnan menderes'i tek başına iktidara taşıyan sebeptir.
    (24.08.2006 18:16)

uğur dündar

    yumurta üreticilerinin iyice bunaldığı dönemde galoşlarını giyerek işbaşı yapan ve reklamıyla yumurta üreticilerine hayat öpücüğü veren kahramanımız
    (24.08.2006 18:10)

çile çekmek

    "çile kapısından erişilecek dünyayı bilseydim yatağımı yorganımı satardım" diyen necip fazıl ı hatırlatır.
    (24.08.2006 17:36)

pkk

    kadek, pkk-kongra-gel adını almış ve terör örgütleri listesine girmekten kurtulmaya çalışmış pkk'nın son şeklidir. legal ve demokratik bir arayış içinde olduğu imajını vermeyi düşünen ama uygulayamayan kanlı örgüttür. ve ayrıca;


    kongra-gel; pkk'nın kadek'den sonra terör örgütü imajından sıyrılmak için strateji gereği başvurduğu yapısal değişikliklerle oluşan yeni imajıdır.

    kongra-gel; amacında, ideolojisinde herhangi bir değişiklik yapmadığı gibi silahlı gücünü özellikle k.irak alanındaki örgüt kamplarında bir tehdit unsuru olarak barındırmaya, sayısını çoğaltmaya ve yönlendirmeye devam eden pkk ve kadek'in yeni yüzüdür.

    kongra-gel; pkk ve kadek'in kullanmış olduğu veya örgütü temsil eden amblem, rozet, flama vb. işaretlerini aynen kullanmaya devam eden halidir.

    kongra-gel; pkk terör örgütünü (20) yıla yakın yöneten, her türlü terör eylem ve faaliyetlerini kararlaştıran, örgüt mensuplarını terör eylemlerine kanalize edip talimat veren, örgütün amacına veya stratejisine karşı gelen mensuplarını cezalandıran sorumlularını, mevcut konumları ile çatısı altında barındıran bir yeni oluşumdur.

    kongra-gel; pkk'nın terörist yöntemleriyle gerçekleştiremediği hedefine, amacına sözde kültürel haklar, kimlik, insan hakları, demokratikleşme vb. kavramları kullanarak ulaşmaya çalışacağı kadek'ten sonraki yeni yüzüdür.

    kongra-gel; pkk terör örgütü gibi kadek'inde ab tarafından terörist örgütler listesine alınacağının önceden sezinlenmesidir.

    kongra-gel; bazı kesimlerin algıladıkları/algılamak istedikleri gibi yasal bir parti, örgüt, kuruluş değil pkk ve kadek gibi bir terör örgütüdür. çünkü pkk'nın bir ürünüdür.
    (24.08.2006 17:22)

28 şubat süreci

    fiili olarak anka haber ajansının sincan'da organize edilen ve iran büyükelçisinin de davet edilidiğ kudüs gecesi'nin görüntülerini yayınladığı haber ile tetiklenen ve ordunun sincan yollarını aşındırması ile vücut bulan hareket.
    (24.08.2006 17:09)

sayfa: 1...-16-17-18-19-20

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.