kasımpaşaspor

    dünyanın en sevmediğim adamının adını taşıyan statlarından ve aynı adamın torpilli, ayrımcı hareketlerinden dolayı düşmanım kadar sevmediğim, yerine bir izmir takımının lige çıkamadığı için kahrolduğum süper ligin yeni üyesi. başarılar dilemek isterdim ancak hiç içimden gelmiyor. bir an önce gemiyi terkederlerse sevinirim.
    (23.05.2009 15:45)

felekten bir gece çalmak

ülker krispi

    eti craxı havada karada tercih ederim. olay tatta değil.*

    amblemindeki pençede bir korku filminden araklama zaten.
    (23.05.2009 15:38)

chaos a d

    latince milattan sonra anlamına gelen "Anno Domini"nin kısaltmasıdır. dolayısıyla chaos a dde "milattan sonraki kaos" anlamı taşır. elemanlar ayrıca refuse resist adlı şarkıda durumu çok iyi izah ederler.

    chaos a.d
    tanks on the streets
    confronting police..... diye de sürer gider.
    (23.05.2009 15:36)

rüzgârın kızı

    almoranın, kıyamet senfonisi albümünde, yerel halkın evlerinin yıkılmasına engel olmak için canlı kalkan olduğu filistinde israil buldozerinin altınd kalarak can vermiş kahraman amerikalı rachel corrie adına yazdığı şarkıdır.


    hangi okyanus derin gözlerinden?
    hangi fırtına güçlü nefesinden?

    rüzgarın kalbini götür uzaklara

    hangi okyanus büyük kederinden?
    hangi kahraman cesur yüreğinden?

    rüzgarın nefesini götür uzaklara

    uzat mavi gökyüzünden
    özgürlüğün tılsımını
    meydan oku, tüm dünyaya haykır
    rüzarın kızı

    acımasız fırtınalar
    kırsa da kanatlarını
    bulutlardan düşsen bile doğrul
    rüzgarın kızı
    (22.05.2009 22:53)

rachel corrie

    almora grubu son stüdyo albümü kıyamet senfonisinde rüzgarın kızı adlı şarkıyı kendisine ithafen yazmıştır. gerçekten corrie nin ruhunu dinleyene yaşatmaktadır.

    uzat mavi gökyüzünden
    özgürlüğün tılsımını
    meydan oku, tüm dünyaya haykır
    rüzgarın kızı
    (22.05.2009 22:50)

aykut zahid akman

    bülent arınçın Deniz Feneri e.V. davasından dolayı istifasını istemesi üzerine "e ben zaten temmuzdaki seçimlere katılmayı düşünmüyorum" şeklinde kaos yaratması gereken* bir açıklamada bulunan hortumcu, kör cahil RTÜK başkanı.

    4-5 ay önce istifa etmesi gereken bir insan nasıl olur da pişkin pişkin zaten temmuzda katılmayacağım diye açıklamada bulunabilir ve haber bültenleri bunun üzerinde neredeyse hiç durmaz. aklım almıyor doğrusu. El alemin bakanı korsan cd alırken yakalandığı için istifa ediyor* bizimkiler dünyayı çalıp çırptılar hala o badem bıyıklı suratlarıyla geçip karşımıza sırıtıyorlar.
    (22.05.2009 21:59)

dream theater

    dinlediğin şarkıda: sözlerin bittiği yerde gitar solosu başladıysa*, ardından bas solosu geldiyse*, onun akabinde bateri ve klavye solosu ve tüm bunlardan sonra yeni bir gitar solosu çaldıysa ve sen 15 dk geçmiş olmasına ve 5 şarkı değiştiğini hissetmiş olmana rağmen hala aynı şarkıyı dinlediğini gördüysen işte o zaman dream theater dinliyorsun demektir...

    tamam ilahlardır, becerileri paha biçilemezdir, kabiliyetleri inanılmazdır evet ama sıkıcı adamlardır. bütün müzikal becerilerini her şarkıda yeniden sergilemekten bıkmayan müzik topluluğudur. Albüm olarak dinlemek, büyük hayranlarına hariç, eziyet gibi gelir.
    (22.05.2009 21:54)

pkk

    Kuruluşunda Mustafa Kemal emriyle ortaya çıkan Dersim Katliamının çok büyük etkisinin bulunduğunu herkesin göz ardı ettiği, açılımının Partiya Karkerên Kurdistan yani Kürdistan İşçi Partisi olduğu silahlı örgüt.

    daha en başında vizyon olarak che guevaranın silahlı mücadelesini baz almış olsalarda mücadele etmeleri gereken silahlı kuvvetleri ıskalamış ve kürt, türk binlerce türkiye cumhuriyeti vatandaşının ölümüne sebep olmuşlardır. oysa Che'nin mücadelesinde sana silah doğrultmayana silah doğrultmak, sivil halkı öldürmek, bebekleri katletmek yoktur. Yaptıklarının farkında olacaklar ki Che'yi örnek almayı bırakıp kendi ilahlarını yaratmışlardır. (bkz: abdullah öcalan) bu yüzden kendilerini iyice dibe çekmişlerdir.

    ABD'den silah, Irak ve İran'dan toprak yardımı aldıkları ve mücadele verdikleri coğrafyayı çok ama çok iyi bildiklerinden dolayı haberlerde geçen "6 katili öldürdük", "mehmetçik, terörist avında" gibi ibarelerin çoğu aslında asılsızdır. çünkü dağdaki mücadelecilerin bölgeyi çok iyi bildiklerinden dolayı isteseler herkesi, herşeyi yerle bir edebileceklerini hem pkkdaki hem tskdaki bireyler bilmektedir. Ancak bu devirde silahlı mücadeleyle hiçbir şeyin çözülemediğini de ne tsk ne de pkk bireyleri anlayabilmiş değildir. Şimdi zaman barışa bir şans verme zamanıdır!
    (22.05.2009 21:37)

gatakulli

    atv'nin; emekli generallerin, özellikle de ergenekondan yargılanan generallerin hastalıkları sonucunda, hem askeriyeyi hem de gata'yı karalamak adına devamlı kullandığı haber başlığıdır. bugün yine rastladım, başlık açayım dedim.

    *
    (22.05.2009 21:20)

run to the hills

    bruce'un bir "run to the hills" deyişiyle tüyler diken diken olunur. "run for your lives" deyişiyle insanın içi titrer, koşası haykırası gelir. efsanevi iron maiden şarkısı. konserlerin vazgeçilmezi. yanılmıyorsam the number of the beast albümünün 6. şarkısı ve yine yanılmıyorsam bruce dickinson'un ilk albümü de oluyor.

    bir benzeri de yine iron maidenın 1998 çıkışlı virtual XI albümündeki the clansman şarkısıdır.

    And I know what I want
    When is timing is right
    Then I'll take what is mine
    I am the clansman...

    sonrada "freedoooomm!!" diye bağırır. daha doğrusu blaze bayley bağıramaz. stüdyoda bu şarkıyı bruce dickonson'ın söylemesini çok isterdim.
    (22.05.2009 21:14)

soner canozer

    knight errantın destanlarının, almora'nın masallarının sahibi inanılmaz müzik adamı. bu ülkede değeri hala anlaşılamamış olması büyük acı verici bir durum...
    (20.05.2009 02:15)

masalcının on beş yılı

    almoranın kurucusu soner canözer'in yepyeni projesi olan "masalcının on beş yılı" sanatçının on beş yıllık müzik kariyerinde (knight errant ve almora'da) aldığı yolu gözler önüne seriyor. Çalışmaları Prag, İstanbul ve Cambridge'de gerçekleşen albüm için Prag Flarmoni Orkestrasıyla çalışan Canözer best of albümü için seçtiği şarkıları bu orkestrayla birlikte tekrar yorumladı. Orkestra prodüktörlüğünü James Fitzpatrick'in üstlendiği albümde Soner Canözer'e yıllardır yol arkadaşlığı yapan Bilge Kocaarslan, Doro Pesch, Umut Akyürek, Cem Adrian, Özge Fışkın, Hayko Cepkin gibi ünlü isimler de sesleriyle eşlik ediyor. Albümün kapak tasarımı Romanyalı ünlü sanatçı Andreea Bart tarafından hazırlandı. Albümün miksajı ve masteringi ise İngiltere’de, Cambridge – New Road Stüdyosu’nda The Royal Philharmonic Orchestra, Sarah Brightman, Jean Michel Jarre ve BBC gibi sanatçı, orkestra ve kurumlarla yaptığı çalışmalarla tanınan Gareth Wıllıams tarafından tamamlandı. Vokal, gitar kayıtları* ve editing çalışmaları İstanbul Teknik Üniversitesi M.İ.A.M Stüdyoları’nda önemli ses mühendisleri Pieter Snapper ve Reuben De Latour tarafından gerçekleştirildi. Albümün şarkıları Çek Şef Adam Klemens yönetimindeki altmış kişilik Prag Filarmoni Orkestrası tarafından çalındı ve orkestra kayıtları Prag-Smecky Stüdyoları’nda bu konuda dünyaca ünlü bir isim olan Jan Holzner tarafından yapıldı.

    bu kadar usta isimden de zaten bu derece şahane bir albüm beklenirdi. kesinlikle yürek okşayıcı tınılar, tüyler ürpertici vokaller. "Masalcı"dan bir masal daha işte...

    Şarkı Listesi:
    King Almora
    Söz & Müzik: Soner Canözer
    Konuk Solist: Nazlı Deniz Boran
    Candle In The Night
    Söz & Müzik: Soner Canözer
    Konuk Solist: Umut Akyürek
    Princess Of Rain
    Söz & Müzik: Soner Canözer
    Konuk Solist: Doro Pesch, Soner Canözer
    Güneşin Ozanları
    Söz & Müzik: Soner Canözer
    Konuk Solist: Derin Togar
    Kaf Dağının Ardında
    Söz & Müzik: Soner Canözer
    Konuk Solistler: Bilge Kocaarslan, Cem Adrian
    Kıyamet Senfonisi
    Söz & Müzik: Soner Canözer
    Konuk Solist: Özge Fışkın
    Su Masalı
    Söz & Müzik: Soner Canözer
    Konuk Solist: Umut Akyürek
    Tılsım
    Söz & Müzik: Soner Canözer
    Konuk Solistler: Bilge Kocaarslan & Hayko Çepkin
    Peri Ağıdı (Enstrümantal)
    Müzik: Soner Canözer
    Konuk Solist: Nazlı Deniz Boran
    Okyanus Perisi
    Söz & Müzik: Soner Canözer
    Konuk Solist: Bilge Kocaarslan
    (20.05.2009 02:13)

almora

    içerisinde hayko cepkin* ve cem adrian düetlerinin bulunduğu masalcının on beş yılı adlı best of albümü şu sıralarda raflardaki yerini almış olması muhtemel senfonik rock grubu. Soner Canözer unutulmaz ve yine değişik bir çalışmayla beni şaşırtmayı başarmıştır. Ayrıca grubun en uzun soluklu elemanı Bilge Kocaarslan'ın bir kez daha beni büyüledi ve tüylerimi diken diken yaptı. Albümde rock müzik ruhu sadece senfonik ögelerle verilmiş ve anlayana hissettirilmiştir. albüm için prag senfoni orkestrasıyla ortak bir çalışma yürüten Soner Canözer en iyi şarkıları tekrar düzenleyerek dinleyicisine sunuyor. kesinlikle edinilmesi gereken bir albüm daha almora'dan
    (20.05.2009 01:59)

cola turka

    pepsi ve coca colanın formüllerinin yarıştırıldığı piyasada tek formülünün zemzem suyu+şeker olduğunu ısrarla düşündüğüm içecek. cola değil öylesine bir içecek...
    (19.05.2009 23:35)

sayfa: 1-2-3-4...-7

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.