erkek değil mi hepsi aynı

    hayır efendim, yanlış değildir. tüm kadınlarda da olabileceği gibi, tüm erkeklerde ortak olan belli başlı özellikler mevcuttur. sayalım;

    - evli olsun, sevgilisi olsun, üç tane karısı olsun, farketmez, topuluk içinde şakıyan çiçekler açmış bir dişi kişinin aurasına girince salağa bağlamak, IQ seviyesinin aniden düşmesi, beyne kan gitmemesi. ya çok heyecanlanmak ya da terbiyesini vermek üzere sert tavırlar takınmak. (baştan çıkarılma korkusu, savunma modu)

    - neşe içinde sürdürülen sohbetin ciddi mevzulara seyretmesi halinde, olası sorumlulukların hatıra gelmesiyle yeniden IQ seyiyesinde düşüş, zorla salağa yatmalar, çamura yatmalar, herkesi memnun etmeye ahdetmiş bir zoraki çapkın profili. (halbüse henüz filizlenen ilgiyi alıp, uzaklara kaçmak istemektedir, artık rahatı kaçmıştır ve bir daha bu konunun açılmasını hiç istememektedir.)

    - özellikle bizimki gibi kapalı toplumlarda, "cinsel uyum çoğönemli" diye ortalıkta dolaşıp, konuyu sadece cinselliğe getirmekten ötesini bilememek. önemli de, eee sonra?

    -yalanı yakalandığında IQ seviyesinin son kez ve bir daha eski haline dönmeksizin düşmesi.
    (07.04.2011 19:04)

başlıkları alt alta okumak

    · nihat doğan ve survivor
    · bitsin
    (07.04.2011 00:00)

taksim de buluşalım zirvesi

    beatles, liseli çiftlerin baş başa (!) kalmak üzere gittiği güzide bir cafemizdir. çayı tabağına dökmeden getirmezler. az kalsın orada çalışacaktım, oradan biliyorum.
    (01.04.2011 23:59)

müsait bir yer

poset cay

    nickaltı tanımları türkçe düzenlemesiyle "poşet çay" başlığı altında olan, bu sebepten "başlığımı yönlendirmişler!" diye alınan, tekrardan aramıza dönmüş vampirlerimizden. yeniden hoş gelmiş.
    (01.04.2011 21:52)

hayat değiştiren kitaplar

    (bkz: kurtlarla koşan kadınlar )

    birazcık sabrı olan tüm kadınların okuması gereken bir kitap. zaten bir kere okudunuzsa, başucu kitabınız olacaktır, sık sık tekrarlama ihtiyacı hissedeceksiniz, bazı bölümleri günlere paylaştırıp ders gibi, ibadet eder gibi düzenli bir biçimde okuyacaksınız.

    bunu okuyup anlayacak sabrı gösterecek bir erkek tanımıyorum henüz.
    (01.04.2011 21:38)

ihanet

    "İhanetler, güce sahip olanlar rahatsızlığı görüp yüzlerini çevirdiklerinde ortaya çıkar. İhanetler, insanlar sözlerini tutmadığında; yardım, korunma, yanında olma, birlikte dayanma çığlıklarını duymazdan geldiklerinde; cesaret eylemlerinden kaçınıp meşgul, kayıtsız, habersiz vb. gibi davrandiklarinda ortaya çıkar." Clarissa P. Estes
    (01.04.2011 20:31)

neredesin sen

    kimler gelmiş, kimler göçmüş, neler neler yazmış insanlar dedim. eskiden, ara ara girdiğim dönemlerde denk gelip okuduğum, şimdi diyarı terkedeli neredeyse yıllar olmuş vampirlere rastladım. o zamanlar hep yazacaklar zannediyordum, ne zaman girsem onları bulurum zannediyordum, nedense.

    şimdi parmak ısırarak okuduğumuz vampirlerin de bir gün çekip gidebileceği gibi, gitmiş insanlar. vampircik türkçe şöleniyle eski tanımlara tekrar bir göz atma imkanımız olmuştu ve şöyle bir eskiye dönüş olmuştu zaten, ama "neredesin sen?" aparatı biraz daha sarsıcı olmuş.
    (01.04.2011 20:15)

burçak

türkçe ye saçma çevrilmiş eser isimleri

    Nicole Kidman - Birth
    Altta kocaman, kırmızıyla; KUŞ.
    (01.04.2011 18:54)

vampircik sözlük yayınını durdurdu

    itiraf edeyim böyle bir şey olmasaydı, "geçen senelerde buna benzer bir şey olduydu, ehehe mehehe" diye hatırlatacaktım.
    (01.04.2011 18:50)

afrasyab

    an itibariyle kendisini diyarda görmek pek sevindirdi beni. zaman zaman tahammül sınırlarını zorlayan, nev-i şahsına münhasır, sohbeti ballı, pek yakışıklı vampir.
    (01.04.2011 16:23)

türkilizce örnekleri

konsantre sözler

    "iyilik düşlenirken, kötülük işlenirken haz verir."
    tuna erdoğdu
    (01.04.2011 00:34)

2011 ygs sınavı

    geçen yıl soruların çalınmasıyla karizması çizilen ösym güvenlik önlemlerini abartmış. gerçi uyarıları ilk okuduğumda kafes dövüşüne giriyormuşum gibi hissettim, olası bir kavgada kimsenin kafası yarılmasın, gözü çıkmasın istemişlerdi sanki.

    sınav giriş belgesindeki önemli uyarılardan en çarpıcıları;

    8. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak; çanta, saat, cüzdan, cep telefonu, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth veb. cihazlar, her türlü elektronik/mekanik cihaz, yüzük, kolye, küpe, bilezik, broş vb. takı ve anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalar ile sınav binasına kesinlikle girilemeyecek ve hiçbir eşya emanete alınmayacaktır. Bu nedenle yukarıda belirtilen türdeki eşyalarınızı sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.

    9. Sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle geliniz.

    10. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ile şekerleme ÖSYM tarafından temin edileceğinden, belirtilen türde araç, gereç, yiyecek ve su dışında içecek malzemeleri sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.

    cevap kağıdında, soru kitapçığında, sınav giriş belgesinde, sınav yoklama kitapçığında adayların, şu başvuru esnasında alel acele çekilmiş sevimsiz fotoğrafları kocaman kocamandı. gözetmenlerin sınava girecek öğrencilerden daha gergindi. bir sebepten sınava yalnız başına girecek adaylar, evlerinden bilmemkaç semt öteye çıkan sınav yerlerine, metal aksesuar içermeyen kıyafetleriyle, mesela ipli aşortmanlarıyla, kalemsiz silgisiz, parasız pulsuz, icaben uçarak gitmeleri gerekti. binaya girerken bir öğrencinin pet şişesinin etiketini bile söktüler.

    ayrıca matematik sorularında ne biçim paragraf vardı be. soruları değerlendiremeyeceğim, ilk kez bi sınavda kontrol etme paniği yaşamadım. hayatımda ilk kez bir sınavdan on beş dakika erken çıktım. aklımda aramada girişteki masaya bıraktığım 0.9 kalemim, silgim ve avuç avuç metal paralarım vardı. izdihama kalmayayım dedim.

    ÖSYM'ye not:
    İlköğretim üçüncü sınıf olduğunu tahmin ettiğim bir sınıfta sınava girdim. kapı tarafında en önde oturuyordum, önümde kabak gibi türkiye fiziki haritası vardı. toroslara ordan baktım. öpüyorum cınım.
    (29.03.2011 00:09)

sayfa: 1...-3-4-5-6-7...-19

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.