smash lab

    discovery channel'ın yeni programı. discovery'e yakışır bir biçimde programda patlamalar, çarpışmalar olacak. reklamlarındaki slogan ise "bu deneyler siz daha güvenli yaşayın diye yapılıyor." *

    mythbuster'ın biraz daha uslusu galiba bunlar.
    (10.09.2008 19:24)

pide kavurması

    malzemeler: 2 adet ramazan pidesi, 125 gram tereyağı, 250 gram kaşar.

    pideler kuşbaşı kuşbaşı doğranır. derin bir tencerenin yarısı su ile doldurulur. üzerine süzgü konulur. pideler süzgünün içne konur. su kaynayınca pideler ayrı bir tavadaki bol tereyağının içine atılır. üzerine bolca kaşar rendelenir. afiyet olsun.

    ramazan'da sahurda çok güzel olur. kavrulmuş tereyağı mideyi gün boyunca biraz yakabilir. ama pidenin lezzeti için değer.
    (10.09.2008 19:10)

dün dündür bugün bugün

    halkımız ve aydınımız tarafından eleştirilse de siyasetin ta kendisi olan sözdür. devletin çıkarları vardır. ve bu çıkarlar düne ve bugüne göre değişiklik gösterir. yani dün dündür bugün bugün.

    edit: buradaki dün ve bugün ifadeleri 24 saatlik periyotlardaki kavramlar değildir. geçmiş ve şu sıralarda yaşanan süreci anlatmaktadır.
    (10.09.2008 18:41)

rüşvetin belgesi mi olur pezevenk

10 eylül 2008 türkiye fransa basketbol maçı

    ilk yarı itibari ile 38-35 öndeyiz. son dakikadaki rehavetimizi fransa affetmedi ve farkı eritti.
    (10.09.2008 18:32)

10 eylül 2008 türkiye fransa basketbol maçı

    maç ntvspor'da yayınlanıyor. murat kosova anlatıyor. ilk yarını bitimine 2 dakika civarında var ve 36-24 öndeyiz. ama benim dikkatimi çeken şey bunlar değil. bunlar olağan şeyler.

    abdi ipekçi'de cazgırlık yapan eleman dikkatimi ekti. ilk önce adamı nejat alp sandım. öyle bi ses tonuna sahip. sonra adamın makinaya bağlanmış olduğu kanısına vardım. kereeeeem tu tu tu tunçeriiiiiiiiiiiiii diye bağırıyodu. kendi efektini yapıyo yani. meziyetli biri.
    (10.09.2008 18:28)

bahçelere daldık

sabri sarıoğlu

    abes bir gün istanbul'a gidecek. bu herifi bulacak. sonra bi sağ yanağına, bi sol yanağına tokatları indirdikten sonra kendisini top şekline sokup tepecek.
    (09.09.2008 22:34)

özbüker hafriyat

    tam anlamı ile izmir'im yıkan şirket. bu özbüker'leri ben ilk olarak izmir yüksek teknoloji enstitüsü'nün çankaya'da ki binasını yıkarken gördüm. sonra okula giderken yeşildere'de yer alan merkezleri dikkatimi çekti. sonra kıbrıs şehitleri'nde ki bi binanın yıkımda gördüm. en son olarak da balçova'da yer alan gökdelen inşaatında gördüm. merak ettim sitesine girdim. sitesinde şöyle bir şey yazıyodu ki bu beni çok üzdü.

    Yaptıklarıyla övünen çok insan vardır... Yarattıkları eserlerle anılmak, takdir edilmek onlara gurur verir... Selahattin Özbüker yıkıcı bir adam! Yaşamı yıkıcı faaliyetlerde bulunmakla geçiyor. Babası, dedesi de bu tür faaliyetler içerisindeydi. Üç kuşak boyunca İzmir'i yıkıp geçtiler.


    Babadan oğula devam eden yıkım faaliyetlerini 70 yıldır aralıksız sürdüren Özbükerler, Körfezi çevreleyen binaların hemen hemen tümünü yerle bir ettiler ve apartmanların çıkmasına yardımcı oldular.

    http://www.ozbuker.com
    (09.09.2008 22:30)

dunkof halis

    aslında dunkof değilmiş, dummkopf muş.

    bizimkiler dizisinde ali uyandıran tarafından canlandırılan karakter. tesisatçı davut usta'nın* oğludur. ağır sapık bir karakterdir. galiba gerzekti biraz. bi kadın görünce hemen memelerine bakıp, babasına " baba x teyzenin memeleride ne güzelmiş dimi, böle yumuşak yumuşak." derdi. tüm kabiliyetsizliğine rağmen sabri bey'den müzik dersi alırdı. köpeği vardı abadiydi galiba adı. babasından hep fırça yerdi. babası kızdığında dunkof derdi. lakabıda burdan gelir zaten.
    (08.09.2008 20:36)

halil pazarlama

    bir müzik dehası olan sabri bey'in geçim gailesi ile yaptığı piyasa işlerinden biridir. diğeride dunkof halis'e verilen müik dersleridir. yumuşak yumuşak.
    (08.09.2008 20:11)

izlenesi diziler

şahin tepesi

    muhtemelen her ilde varolan ve kesinlikle en güzel manzaraya sahip yerdir. bu şahin tepesi denen yere arabalar yanaşır. ve millet demlenir. 15 dakka önce oradaydım. içmek için değil. servisle birini bıraktık. geçerken dikkat ettim. 6 tane araba vardı. hepsinin başında 4 kişi vardı. hepsinin elinde bira vardı. yani şahin tepesi bi nevi birahanedir.
    (07.09.2008 02:13)

kevin keegan

    çok merak ediyorum bu adamın ne özelliği var. 3 günden beri newcatsle united'dan istifa ettiği haberleri veriliyor. ntvspor akıllı ekranın altyazılarında geçiyor. haberlerde veriliyor. bugünde cnntürk'te izledim. ingiliz ligini takip edenlerden bu konu hakkında bilgi istiyorum. kendisi türkiye'de bi futbol takımına mı gelecek acaba diye sorası geliyo insanın. hazır skibbe'ye bu kadar yüklenilmişken.
    (06.09.2008 13:38)

kızılcahamam

    anadolu takımlarının ve ak parti'nin sezon öncesi hazırlık kampını yaptığı yer. merak ettiğim bütün anadolu klüpleri nasıl sığıyo oraya? o kadar çok otel var mı orada? otel olması sorun değil. otelin tesislerininde olması gerek.
    (06.09.2008 06:14)

sayfa: 1-2-3-4...-49

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.