eker yayık ayranı

    ayranın kıvamının olabilecek en iyi halde olduğu, tuzunda bir damak için en iyi seviyede olduğu şahane ayran. piyasadaki en iyi ayrandır kanımca ve haliyle diğerlerinden biraz daha pahalıdır. diğer markalardan farklı olarak ayranlarını şeffaf şişede satarlar. ürünlerine çok güvendiklerinden her şekilde sergilerler.
    (02.09.2009 14:24)

sen türkülerini söyle

    yavuz bingöl'ün ilk albümü. o zamanlar sinemaya, dizilere sarmamış olan ve sırf işini yapan yavuz bingöl'ün 96 yılınca çıkardığı türkü albümüdür. kanımca bu memleket'te yapılmış en başarılı türkü albümlerinden biridir. içinde ''kar mı yağmış'' ve ''dam üstüne çul serer'' gibi iki muazzam eser vardır ki; yavuz bingöl harika yorumlamıştır.

    yavuz bingöl bu albümündeki performansa sonradan bir daha yetişememiştir. en iyi işini acemilik döneminde çıkarmıştır.
    (01.09.2009 11:18)

jeff bridges

    sinema tarihinin en iyi aktörlerinden biri olduğu söylenmektedir ancak fazlaca gölgede kalmıştır. kendisine atfedilen yeteneğinin büyüklüğü ile ünü çok doğru orantılı olmamıştır. sırf the big lebowski için bile gelmiş geçmiş en iyi aktör ünvanını alması bence yeterliyken fazlaca popüler olamamıştır. yine de 4 oscar adaylığı vardır.

    gözümde kendisinin bu ''en iyi aktör'' ünvanına tek rakip kevin spacey'dir.
    (01.09.2009 11:14)

cumhurbaşkanı

    nedendir bilmem ancak görev süresi dolmuş eski cumhurbaşkanları tv'lerde haber olduğunda ''eski cumhurbaşkanı'' şeklinde değil de kaçıncı cumhurbaşkanıysa o şekilde anılıyor. misal: '' dokuzuncu cumhurbaşkanı süleyman demirel'' ya da ''yedinci cumhurbaşkanı kenan evren'' gibi. bir hikmeti vardır ama çözebilmiş değilim halen.
    (01.09.2009 11:10)

ntv spor

    liglerin başlamasıyla açılan yeni yayın döneminde yaptığı en iyi iş hakan ünsal'a yol vermek olmuştur. zira kendisi öyle pek yorumdan anlar gözükmemekteydi. zaten her futbolu bırakıp gelen adamı getirip yorumcu yapmak ne zaman adet oldu halen anlamış değilim. hasan şaş'la mustafa doğan'da başlamış bu işe.

    amatör küme'de egospor'da oynamış biri olarak yakında bende yorumcu olarak tv'lerde gözükebilirim. bu gidişle beni bile çağırır bunlar maç yorumlamaya.
    (01.09.2009 11:07)

pilav

    ortamdaki karizmatik adamın yancısı gibidir pilav. kendisi tek başına çok bir anlam ifade etmezken başka bir yemekle buluştuğunda ortamların kralı olmaktadır, olmazsa olmaz olmaktadır. kırmızı et, beyaz et, baklagiller, sebze yemekleri falan farketmez. hangisinin yanına pilav katılırsa lezzet düşkünü midelere keyifli anlar yaşatır. pilav bir tanedir, gözümüzün nurudur.
    (01.09.2009 11:03)

ayran

    doğal uyku yapıcı. uyuma problemi olan insanın midesine yatmadan 30 dakika-1saat öncesi aralığında zerk edildiğinde bir öküzü bile uyuşturup uyutabilirsiniz. ben bu kadar tesirli bir uyku ilacı görmedim. sahurda içmiş bulundum, halen ayıkamadım. imanım gevredi resmen ayran yüzünden.
    (01.09.2009 11:00)

kocatepe kitap fuarı

    ramazan ayında olduğumuz için tekrardan kocatepe camii'nin avlusunda kurulmuş fuar. 15 eylül'e kadar açık kalacaktır bu sene. hiç olmazsa gidip gezmek bile ankaralılar için yeterlidir. sonra bekle ki 11 ay geçsin de tekrardan fuar açılsın. kaçırmamak gerek.
    (01.09.2009 10:57)

vavien

    senaryosunu engin günaydın'ın yazdığı, yönetmenliğini taylan biraderler'in yaptığı, oyuncu kadrosunda binnur kaya, settar tanrıöven, ilker aksum ve engin günaydın'ın bulunduğu tokat'ın erbaa ilçesinde çekilen film. film ekibi kene'den korktukları için bizim firmadan 100 kutu kene ilacı satın aldılar, bu kadar detayı ordan biliyorum.
    (01.09.2009 10:53)

metro turizm

    fiyat olarak varan ve ulusoy gibi toplu taşımacılığın en kaliteli firmalarına kafa tutacak tarifeler çekse de hizmet olarak en tırışka markaların bile yanına yanışamamaktadır. vip malatyalılar turizm bile kendisinden kat be kat daha iyi hizmet sunmaktadır. kartel olmaya yakın bir ağa sahip olduğu için çoğu zaman mecburen kullanılmaktadır. zira çoğu firmanın girip çıkmadığı yerlere bile götürür yolcularını. onun dışında bir numarası yoktur. hatta gideğinizi istikamette başka firmalar varsa metro turizm yerine onları tercih etmek evladır.
    (01.09.2009 10:50)

engin günaydın

    türk televizyon tarihinin en sağlam karakterlerinden biri olan burhan altıntop gibi bir adamı canlandırdıktan sonra bugünlerde vavien isimli filminin çekimlerine devam etmektedir. kendisinden beklediğim avrupa yakası bitmiş bile olsa, burhan altıntop karakterinin bitmemesidir. sırf ''ni yapacağuk?'' deyişi bile gülmek için yeterlidir zira.
    (01.09.2009 10:46)

uykusuz

    bu haftaki 24 sayfalık ikinci yıl özel sayısıyla son zamanlarda kaybettiği eski formuna yavaş yavaş dönmeye başlayacağını sinyalini vermiştir. özellikle alpay erdem transferi sadece bu haftaya mahsus değilse büyük bir kazanç olmuş uykusuz için. tek eksik; halen yiğit özgür'ün dönememiş olmasıdır. bu kadar uzun tatili milletvekilleri bile yapmamaktadır.
    (01.09.2009 10:44)

the men who stare at goats

    amerikan ordusunda psişik güçleri olan gizli bir birliğinin hikayesinin ele alındığı, başrollerinde george clooney, kevin spacey, jeff bridges ve ewan mcgregor'un yer aldığı kara komedi filmi. 2010 şubat'ında gösterime girmesi bekleniyor.
    (01.09.2009 10:41)

ramazan davulcusu

    sınavla seçilmeleri gerek. muhakkak bu işe müzik kulağı olanlar alınmalı. ritimden bihaber olanları hiç çekilmiyor zira.
    (28.08.2009 04:24)

mitoz bölünme

    adıyaman çiğ köftecisi görünümlü organizmanın büyürken kullandığı üreme çeşidi. daha geçen hafta bizim sokağa açılmıştı, bu hafta baktım sayıları dörde ulaşmış. ışık hızında bölünüp çoğalıyorlar.
    (24.08.2009 10:33)

sayfa: 1...-3-4-5-6-7...-37

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.