milli nizam partisi

    türk halkının sağ ve sol diye ikiye ayrılıp; umutsuzluk, çaresizlik ve alternatifsizlik içinde bırakıldığı bir siyasi ortamda önce ahlak ve maneviyat diyerek kurulmuş olan siyasi bir partidir. "müslüman siyasetten ne anlar, kılsın namazını, çeksin tesbihini" denirken; mnp, siyasete yeni bir soluk ve yeni bir ufuk getirmiştir. amblemi, işaret parmağını kaldıran sol bir yumruktu.
    (bkz: ilk göz ağrımız)
    (25.04.2007 09:00)

murat çelik

ibrahim paşalı

    kopenhag kriterleri'ne karşılık istanbul kritelerini yazarak olaya farklı bir yerden bakmanın sorumluluğunu yerine getirmiştir. amerika bir hurafedir diyerek ilginç bir söz duymanın hazzını yaşatmıştır bizlere...

    "süleymaniye'nin karşısında, tarihin üstünde bağdaş kurup oturdum tespih çekiyorum: seni seviyorum, seni seviyorum, seni seviyorum..." diyen, gerçek hayat dergisinde ve milli gazete'de yazan adam...
    (24.04.2007 18:40)

kıl beni ey namaz

    (bkz: senai demirci)'ye ait harika bir şiir.

    kıl beni ey namaz
    çöllerden topla hücrelerimi
    rahmetinin serinliğinde yıka kalbimi

    kıl beni ey namaz
    ruhumu secdede yeniden fısılda bana
    şah damarı yakınlığından emzir yetimliklerimi

    kıl beni ey namaz
    dağlar küçülsün, denizler taşsın,
    dağılsın kalabalıklar
    rükû rükû doğrult eğriliklerimi

    kıl beni ey namaz
    ikiye bölünsün kalbim kıblenin şakağında
    sevgilinin işaret parmağı değsin göğsüme

    kıl beni ey namaz
    topla sevdalarımı
    kırık aynaların çatlaklarından
    ömrüme ilikle sevinçlerimi,
    firûze düşler düşür alnımın şafağına

    kıl beni ey namaz
    tenim ibrahim gibi ateşe düşmüşken
    gül kokulu serinlikler değdir yüreğime

    kıl beni ey namaz
    günahın, isyanın, nisyanın
    kuytusunda büyüttüğüm pişmanlıklarımın
    yüzünü kaldır yerden
    al karanlıklarımı, al karalıklarımı göz bebeklerinde yıka

    kıl beni ey namaz
    insan kıl beni
    doğru kıl
    duru kıl
    diri kıl beni
    insan kıl bu bedeni
    (24.04.2007 18:02)

d8

    bangladeş, endonezya, iran, malezya, mısır, nijerya, pakistan ve türkiye'den müteşekkil, kalkınmakta olan 8 ülkenin oluşturduğu uluslararası dev bir organizasyon.
    d8 ülkeleri zengin yeraltı ve yerüstü kaynakları, dinamik ve kalabalık nüfus (iş gücü) ve büyük pazar potansiyeli ile göze çarpmaktadır. yüksek idealleri olan bu oluşum, emperyalistlerin baskısından kurtulur da tüm potansiyelini kullanabilirse g7'leri ve ab'yi geçmesi işten bile değildir. pırıl pırıl canlanacağı günleri büyük bir heyecanla bekliyoruz.
    (24.04.2007 17:58)

avrupa birliği

    frenklere karşı "rövanş" için sabırsızlananlarca beş para etmeyen birliktir. ah diyorum: potansiyelimizin ne zaman farkına varacağız. bir zamanlar atalarımızın atlarının üzengilerini öpmek için sıraya girenlerin önünde el pençe divan durmaktan gına geldi artık. üzerimizdeki şu ölü toprağını, aşağılık kompleksini, uyuşukluğu ne zaman gömeceğiz toprağa?
    esaslı bir alternatif için (bkz: d8)
    (24.04.2007 17:57)

alper görmüş

    bu ülkede gazetecilik nasıl yapılır göstermiş olan delikanlı gazetecidir.

    (bkz: nokta dergisi )
    (24.04.2007 00:00)

gerçek hayat

    yönetim değişikliği ile birlikte yeni bir yapılanmaya gitmiştir. derginin 6 senedir yazı işleri müdürlüğünü yapan murat menteş ayrılmış, yerine ali adakoğlu gelmiştir. ne yazık ki; yeni yönetimle birlikte murat menteş dahil, gökhan özcan, murat zelan, mehmet bekaroğlu ve bir çok yazar ayrılmıştır. onların yerine ise sibel eraslan, ahmet zeki gayberi, mustafa özcan, ibrahim paşalı, ihsan eliaçık, ümit aktaş gelmiştir. yeni gelenlerin yanında halen kadroda: hakan albayrak, mevlana idris, asım gültekin, cihan aktaş, mine sota, nihat nasır ve neşe kutlutaş yer almaktalar.

    her şeye rağmen yine aynı heyecanla ve yine aynı güvenle takip ediliyor. fiyatı; an itibariyle 2.5 ytl...
    (24.04.2007 17:31)

mevlana idris zengin

    istanbul'un merkezinde ikamet eden kendi halinde bir derviş, şair, neyzen, hayal adamı... gerçek hayat dergisi'nde teneffüs saatlerini ayarlar. koca bir sayfa dolusu hayat çizer, çocuklara bedava dağıtır. sessizdir, sakindir, kahramanmaraşlıdır...
    (24.04.2007 17:26)

23 nisan 2007 kuran okuma yarışması

    atatürk ilkelerine bağlı olmak kur'an-ı kerim okunması konusunda bir sakınca mı oluşturuyor acaba diye düşünüyor insan? aksine ne münasebet. bu topraklar kur'an okunarak, dua edilerek, tekbir getirilerek kazanılmıştır.
    olayları çarpıtmadan ve hayra yorarak yorumlamak en güzelidir ve bu cennet vatan için en yararlısıdır...
    (24.04.2007 16:59)

kıskananlar çatlasın

    milletin meclisi belkide tarihinde ilk defa milletin, halkın, vatandaşın meclisi olduğunu göstermiştir. gayet güzel bir kutlama olmuş, mahkeme ciddiyetinden halk sıcaklığına geçilmiştir.

    bir kez daha: (bkz: kıskananlar çatlasın)
    (24.04.2007 16:53)

abdullah gül

    an itibariyle adaylığı ilan edilmiştir: hayırlı uğurlu olsun...
    (24.04.2007 00:00)

nokta dergisi

    "tehlikenin farkında mısınız" diye diye türkiye'yi 100 yıl geri götürmek için ellerinden geleni yapan jakobenlerin, mahmutpaşa'dan birer kilo kına alıp değişik atraksiyonlar gerçekleştirmesini bekliyorum. bu ülkede korkmadan gerçekleri yazmanın nelere mâl olduğunu görmüş olduk.
    nokta 25 sayı yayınlandı, bu ülkede bir şeylerin değişmesi gerektiğini bağıra bağıra yayınlandı o 25 sayı. hepsini saklıyorum şimdi. ilerde demokrasi müzesi kurulursa oraya bağışlarım artık.

    alper görmüş ellerine sağlık, her şey için teşekkürler...
    (21.04.2007 19:01)

polis

    tek kelime ile muhteşem ve bir o kadar da absürd film. yönetmen onur ünlünün ilk filmi olmasına rağmen, onlarca film yönetmiş dinazorlara nal toplatacak harika bir film olmuş. eğlenceli, hüzünlü, sıkı, matrak, heyecanlı, hızlı ve bir o kadar da türk filmi...
    filme, çok şey beklemeden gittim ama filmden çok şey buldum.
    onur ünlü'den yeni filmler bekliyoruz.
    (21.04.2007 18:55)

hakan albayrak

    ümmetin derdiyle dertlenen, umutsuzluk çağında bitip tükenmez enerjisiyle herkese umut muştulayan delikanlı... emperyalizme karşı küfür etmekten bıkanlar için yepyeni ve sahici alternatifler sunuyor.

    (21.04.2007 18:50)

sayfa: 1...-42-43-44-45

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.