internet cafe

    artık kahveler kadar yüzeysel olan,insanların internette olan işlerini görebileceği gerçektende sigara dumanı eksik olmayan ortam.

    İlk akla gelenler ise adeks,meta,chatlog
    bizim sitede konuşlanan ise değişilmezdir hergün gitmesek bi parçamızın eksildiğini hissederiz.ne kadar acıdır ki kapısında "12 yaşından küçükler giremez"yazar ama 7-8 yaşında çocukları içinde bulundurur.
    (20.01.2007 17:59)

l etat c est moi

    louis xiv'nin söylediği o meşhur söz olan ayrıca teokratik katı monarşiyi akla getiren ilk sözlerden biridir.
    (20.01.2007 17:47)

adolf hitler

    bir lider olarak kendine (bkz: mustafa kemal atatürk)'ü örnek alan fakat yahudilere uyguladığı kötü tutum(çok hafif oldu sanırım)sayesinde kimsenin adını bile hatırlamak istemediği diktatör.(bkz: nazi)
    ne kadar stalin'e benzetilmeye çalışılsa da hiç alakası yoktur.

    ilginçtirki hayatı boyunca başına gelmeyen kalmamış sürekli şansı sayesinde kurtulmuştur.bunlardan en ilginci ;
    hardal gazı sayesinde 500 kişinin öldüğü bir savaşta gaz maskesi olmadığı halde kurtulmuştur.
    (20.01.2007 17:41)

prince of persia

    kinematics'in tarihte ilk kullanıldığı oyundur.jordan mechner tarafından yapılan yanılmıyorsam 90'lı yıllarda sanal dünyada devrim yaratan bir oyundur.İlk çıktığı zamanlar xt ve amiga'lar için release edilmiştir.hatırladığım kadarıyla 15 level dan oluşan bir kız kurtarma hikayesidir.60 dakika da kızı kurtarmanız,bubi tuzaklarını itinayla aşmanız,düşmanları haklamanız ve kızı kurtardıktan sonra kendi suretinizle dövüşmeniz gerekmektedir(ki sanırım kılıcınızı kılıfına sokunca geçebiliyordunuz).

    yapımcısı broderbund software'dır.Çıkan devam oyunlarıyla benliğini kaybetmiş(son yıllarda çıkanlar dışında)unutulamaz oyunlardan biridir.2000'li yıllarda çıkan devam oyunlarının; prince of persia:sands of time,prince of oersia:warrior within tabiki en sonuncusu ve hikayeye noktayı koyan prince of persia:the two thrones,free-form fighting system gibi yeniliklerle yine bilgisayar oyunlarında devrim yaratmıştır.
    (20.01.2007 17:19)

a dying wish

    öyle güzel bir anathema şarkısıdır ki insanın kendini kaybetmesine ayrıca şarkının sonlarına doğru "cuma selası" okunduğunda tüylerinizi diken diken olmasına ve tekrar tekrar dinlemenize sebep olur. ayrıca nickimin echonia olmasına sebep olan şarkı.
    (20.01.2007 16:57)

maiden

    ing. evlenmemiş genç kız anlamına gelir. ayrıca (bkz: iron maiden)
    (20.01.2007 16:50)

sayfa: 1...-9-10-11

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.