yansiklopedi

    http://uncyclopedia.org/ sitesinin turkcesi olup http://yansiklopedi.org/ adresinde ikamet etmektedir. herkesin yazabildigi ozgur ansiklopedi anlayisinin komedi ile birlestirilmis halidir. su an itibari ile az yazi olmasina karsin turk halkinin saka anlayisi ile kisa surede dolup tasacagini dusundugum bilgi yumagidir.
    (05.12.2007 14:26)

monster

    calisin calisin calisin mantigini attiklari maille kanitlayan sirket. ofiste yemek yiyin, disari cikmayin ve calisin!!!

    good morning,

    i would like to inform you about the new sandwich delivery service, which starts today.

    freshly made sandwiches and salads will be delivered to the darex office every tuesday, wednesday and thursday, between 12.00 and 12.30. the delivery man will go through the office and you can purchase the food from him, paying by cash or meal vouchers, as per your preference.

    the prices vary between 65 - 70 czk per sandwich. the company's website is: http://www.kantyna.cz/?lang=en

    i hope you'll find this service convenient and comfortable.

    let me know if any questions.

    thank you and have a nice day,

    eva rosenbaumova

    facilities manager

    monster worldwide cz s.r.o.

    luxembourg plaza

    (05.12.2007 10:35)

fring

    skype, google talk, icq, msn messenger ve twitter programlarini voip ile cep telefonumuza tasiyan akillica yapilmis yeni icat. bulunulan yer onemli olmadan yazisma, konusma veya kim online kim degil bakilabilecek bir program. *

    http://www.fring.com/
    (04.12.2007 19:50)

skype

    (bkz: fring)
    (04.12.2007 19:48)

mutlu olmak

    olunca icimden birilerine sarilmak opmek geliyor ama cevreme bakinca normalde selam vermeye garip bakan insanlarla nasil sevinilir mutlu olunur diye icimden gecirmiyor degilim. * delice davranmak istedigim an ... *
    (04.12.2007 19:06)

skyeurope

hep aynı yere saklanan yemek parçası

    ozellikle kirmizi et yenildiginde basa gelir ve genelde en arka dislerin arasina kacar. dis fircalamak, iple cople kurcalamak care etmeyebilir. en kotu zamani bircok kisi ile birlikteysen. kafan takilmistir oraya elini agzina da goturemiyorsundur. dilinle caktirmadan cikarmaya calismak bir baska eziyet olur. kirmizi etten baska haslanmis misir da ayni seyi yapar. kendilerini seviyorum ancak biraz daha uslu edepli olmalarini rica ediyorum.
    (04.12.2007 18:57)

germanwings

turkish airlines

türk hava yolları

charter ucus

    dolmus ucak ta diyebiliriz kendine. ucagi doldurunca kalkar. dolmayinca da kalkiyor tabiki ama saat degisikliklerine, ucagin gecikmelerine aliskin olmak gerek. yemek falan verilmiyor ucakta. verilse de parayla alman gerek. bir suru sey sayilabilir ama ucuz iste daha ne olsun. maasinin yarisini turk hava yollarina verecegine al easyjet'ten skyeurope'tan germanwings'ten bilet uc iste. yemeyiver birsey yolda ya da 1 saat gec gidiver. skyeurope'un turkiye'ye ucusu yok ama avrupa icinde ucan insanlar sikca bu havayolunu kullanir.
    (04.12.2007 18:47)

google para çevirici

    cok ise yarar bir edevat. kullanimi ise su sekilde:

    para_miktar1 para_birim1 in para_birim2

    diyelim ki 1000 ytl param var ama bu asagi yukari kac dolar eder ogrenmek istiyorum. elimin altinda internet var. ne gerek var borsa ekonomi sitelerine bakmaya. ac google sayfasini yaz sunu:

    1000 try in dollar

    al sana sonuc ...

    turkish lira ya da try - turk lirasi
    dollar ya da $ - kuzey amerika para birimi
    euro - avrupa para birimi
    czech koruny ya da czech crown ya da czk - cek cumhuriyeti para birimi gibi gibi
    (04.12.2007 18:39)

rulo yapmak

    is isten gectikten sonra elde edilen seylerden sonra kullanilan deyim. ozellikle o seyin geldigi yere soylenir ve rulo yaptiktan sonra ne yapilacagi bilinmiyorsa ek olarak bu da aciklanabilir.

    irlanda vizesine basvurulmustur. turist olarak gideceksen bile 8 hafta beklemek gerekirmis. 8 - 9 hafta oncesinden basvurulmustur. 4.cu hafta dolmustur ses yok, 5. hafta dolmustur ses yok ... red alinirsa isin sonunda yil basini yalniz basina gecirme olasiligi da seni yer bitirir. son dakikaya birakilirsa ucak bileti ucuk bir bilet olup cikacaktir. dayanilamayip alinir 6. haftada turkiye'ye bilet. verilmistir 250 avro bilete. su prag'dan istanbul'a yok ki bir charter ucus!!! 7. hafta gelmis catmistir ve gorulur ki vize cikmis. iste bu anda konsolosluga soylenecek en anlamli soz budur. bunlar gavur anlamaz rulo yaptiktan sonra ne yapilacagini ... dersin bagira bagira ama icinden * al da sonra kolunun altina sok diye *
    (04.12.2007 18:27)

kahırlanmak

    yapmak istedigimiz seyi elimizde olmasina ragmen yapamadigimizda kullandigimiz deyim. hayiflanmak ta yerine kullanilabilir.
    (04.12.2007 18:14)

my heart sink

    ingilizce'de uzgun ya da endiseli olundugunda soylenen deyim. kahirlanmak, uzulmek vb. gibi eylemler yerine kullanilabilir.

    he looked at the huge pile of work on his desk and his heart sank.

    masasindaki birikmis islere bakti ve kahirlandi.

    (ingilizce: my heart sank)

    (irlandaca: thit mo chroi)
    (04.12.2007 18:06)

sayfa: 1-2-3-4...-12

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.