hepimiz ölücez

    bir de bunun "hepimiz yancez" versiyonu vardır ki hepimiz ölcez'e eklenirse ayvayı yemiş bulunur insan.
    (09.06.2008 21:16)

attila

    Kavimler göçüne neden olan insandır.
    --- alıntı ---
    Avrupa dillerinde "Tanrı'nın Kırbacı" (İngilizce: Scourge of God, İtalyanca: Flagello di Dio, Fransızca: Fléau de Dieu) olarak anılır.
    Mezarının nerede olduğu bilinmemektedir. Cenazesine katılanlar, mezarın yerinin bilinmemesi için öldürülmüştür. Ama tarihçiler arasında Tuna Nehri'nin yatağının bir süreliğine değiştirildiğine ve hazineleriyle birlikte Attila'nın nehrin altına gömüldüğüne, daha sonra da nehir yatağının eski haline getirildiğine dair yaygın bir inanış vardır. Nehrin aşırı uzunluğundan ve bir çok ülkeden geçtiği için bürokratik sorunlar çıkacağından kazı çalışması yapılamamaktadır.

    --- alıntı ---

    (09.06.2008 21:08)

kurt cobain

    harflerinin yeri değişince "kurt cobani" olan insandır(o ne demekse).
    (09.06.2008 20:53)

idrar

    rengi çok su içilince veya diabetes insipidus durumunda açılır. Koyulaşma nedeni ise böbrek hastalığı, safra yolları hastalığı, karaciğer hastalığı vs. gibi durumlarda olur. Bir böbrek hastalığı olan nefritte derslerde söylenen klasik tabiri "et çalkantı suyu"dur!
    (09.06.2008 20:50)

karmaya teşekkür eden vampir

    öyle vampirler bu diyarda vardır.*
    (09.06.2008 20:43)

cennete gitmek

    cennet, insanların iyi olmalarını sağlamak için ortaya koyulmuş bir mükafattır. Hani küçük çocuklara kötü bir şeyi yapmamaları durumunda verilecek bir ödül bulunur ya, öyle bir şeydir cennet de. ama o kötü şey yapılırsa uf olunur sonunda.
    ayrıca çocukluktaki gibi ödülü kazandığımızda duyacağımız sevinç gibi cennete girince de o kadar sevineceğiz(tabi girebilene!). Diyardaki tüm vampirlerin bu ödülü kazanmaları dileğiyle... Bol şanslar.
    (09.06.2008 20:41)

idrar

    İnsanlar ne kadar iğrenseler de aslında yüce nefron mekanizmasını gösteren bir vücut atığıdır. Böbreklerden günde yaklaşık 180 litre plazma süzülür ve sonuç olarak 1-1,5 lt idrar olarak dışarı çıkar. Yani geri emilen 178,5 lt olağaüstü bir makinenin göstergesidir. Zaten nefrologlar da böbreğin en az beyin kadar önemli bir organ olduğunu söyleyip dururlar derslerde.
    Böbrekler vücudun elektrolit ve su dengesini ayarlayan en önemli organlarından biridir. Böbrek hastalığında en sık hipertansiyon ve ödem görülür.
    (09.06.2008 20:33)

sıkılgan

    çok sıkılır. dikkat süresi normal insanlardan kısa olabilir. ya çok şımartılmış ya da her istediği şeyi elde etmiş insan tipidir. sonunda genellikle hayattan sıkılıp intiharı dener. en tipik örneği (bkz: Kurt Cobain)'dir
    (09.06.2008 20:27)

hissiz adam

    özellikle burun veya kulak deldirirken imrenilen insan tipidir. tabi bir darbe sonrası kanamayı farkedemeden diğer diyarlara göç etme ihtimali gibi riskler de taşır*.
    (09.06.2008 20:23)

ne bileyim

    Oldukça politik bir sözdür,sizi sıkıştığınız durumdan kurtarır. Tabi bir konuda ne kadar bilgisiz olduğunuzu da gösteriyor olabilir.
    (09.06.2008 20:19)

keçiboynuzu

    keçiboynuzu ayrıca zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği bir yiyecektir. zayıflamayı sağlama şekli ise şöyledir: Onu yemek için o kadar uğraşırsınız ki harcadığınız enerji kazandığınız enerjinin oldukça fazlasıdır.
    (09.06.2008 20:14)

bitse de gitsek

    finallerden bunalmış öğrencilerin klasik lafıdır. bıkkınlık ifade eder. çevrenizde bulunan insanların canını sıkmak için de kullanılabilir.
    (09.06.2008 09:58)

kazıklı voyvoda

    hakkında yazılmış bir kitaba göre mezarının nerede olduğu tam bilinmemektedir ve hala yaşadığı söylenmektedir. her ne kadar vampirlerin mantıksız olduğu bilinse de kitabı okurken "acaba?..." denildiği olmuştur. kitabın ismi "Tarihçi",yazarı Elizabeth Kostova'dır.
    (09.06.2008 00:02)

tıp fakültesi

    İlk 3 sene -preklinik döneminde- insanların genellikle dışardan açıköğretim gibi okudukları; sonraki 4. ve 5.seneler -staj döneminde- ve tabi ki intern'lükte zorunlu olarak hastanede bulunmaları gereken bir fakultedir.
    Seçen kişinin hayatının geri kalan döneminde kendine ayıracak çok fazla vakti olamayacağını bilmesi gerekir. Öyle karambolden seçim yapanların ya da hiç düşünmediği halde son anda bir gazla yazan kişilerin okulun ilk haftalarında depresyona girdikleri çok görülmüş, bizzat şahit olunmuştur.
    Bir de farklı bir grup vardır ki çok ilginçtirler: Kan gördüğünde bile bayılan ama buna rağmen tıbbiye seçimi yapmış olanlar! İntern olduklarında oldukça zorlanırlar çünkü servislerdeki tüm kan alma gibi işleri onlar yaparlar.
    Doktor olmak güzel ama ömrün sonuna kadar beraberinizde olacak bir meslektir. Bir süre sonra da cidden diğer insanlardan farklı olmaya başlayan bir ırktır. Nedeni sanırım doktorlar arasında kullanılan ortak dil: Latincedir.

    (08.06.2008 23:49)

berusaiyu no bara

    ablamın önerisiyle izlediğim ve sonunda ağlaya ağlaya bir hal olduğum bir çizgifilmdir. Kesinlikle herkese tavsiye ederim.
    (04.06.2008 17:01)

sayfa: 1...-60-61-62-63

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.