facebook

    son zamanlarda internetle ilgisi olan herkesin birbirleriyle ve geçmişteki arkadaşlarıyla tekrar buluşabileceği ortam
    (28.10.2007 20:21)

ilk randevu

    çok önemli bir kavramdır. daha önceden belli bir samimiyet derecesine gelinmiş, artık belli düzeyde muhabbetler sohbetler edilmekte birbirinden daha az çekinip utanan ve artık buluşma yerinin saatinin belirlendiği an olarak bilinir. bayan olsun erkek olsun ilk randevu ilişkide en önemli basamaklardan biridir. çünkü iki tarafta birbirini gözetleyen tavır içerisindedir. birine zıt gelen bir durumu diğeri hemen farkeder aynı zamanda nezaket, kibarlık konularını da...
    randevu mekanına gidilir. ilk randevu olma münasebetiyle azda olsa utangaçlık ön plandadır. eller sıkılır ve bi yerlere oturulur. kişilerin durumlarına göre ya sessizlik hakim olur uzunca ya da gülücükler eğlenceli dakikalar...
    bir şeyler yenip içilir muhabbet artmıştır bu arada. uzunca bir oturmanın ardından kalkılır. herkes evine gider. ancak yolda giderken o az önceki durumlar yaşanmışlıklar hep tekrar edilir. acaba bana göre mi ? yapabilir miyiz? gibi sorular yönelir. en sonunda eve ulaşıldığına tekrar iletişim haline geçilir tabi bu arada düşünmüştür iki tarafta. bundan sonraki olay da iki kelimenin ucundadır. evet! hayır!
    (09.10.2007 02:55)

televizyon dizisi

    son yıllarda hızlı yükselişiyle ülkedeki sinema sektörüne ağır darbe vuran televizyon filmleridir. daha çok gündelik olaylar ya da vurgulanması gereken nitelikler vurgulanır. yapım maaliyeti açısından uzun metrajlı sinema filminden daha ucuza maaledildiği için son zamanlarda televizyonlarda sıkça görmüş olduğumuz çalışmalardır. ayrıca kendini yeteneklerini göstermek isteyen ya da sinema filmine geçiş yapmak için kendini biraz daha geliştirmek isteyen yönetmenler için oldukça uygun bir çalışma ortamıdır. kusurlar, çekim açıları, kompozisyon sinema filmindeki kadar ince elenip sık dokunmaz. o açıdan böyle giderse ileride daha çok göreceğimiz yapımlar denebilir.
    (03.10.2007 23:00)

doğru insanı bulmak

    doğru insanı bulmak kavramının tarifi kendi doğrularına göre ve o doğrulura sahip bir insanı bulmaktır. insanın hayatında yaşamı boyunca birçok insan gelir geçer ancak kişi kendi doğrularıyla eşit sayılabilecek insanı bulmakta yinede zorlanır. eksiklerle fazlalarla insan yaşadığı müddetçe seçim yapmaktadır. bunu yaparkenkendi eksiklerini, kusurlarını da görmelidir. her insan kendi düşündüğünü mutlat doğru sayar. ancak işin aslı öyle değildir ki bir insana doğru gelenler başka bir insana çok saçma gelebilir. kısacası doğru insanı bulmak insanın ruh eşini bulmasıdır.
    (03.10.2007 22:49)

öğrenci harçları

    her geçen yıl bir önceki yılı aratacak şekilde artan ve öğrencilerin yeter artık bu ne rezillik demesine yol açan sistem. sözde devlet okulunda okuyan üniversite öğrencileri özellikle ikinci öğretim (akşam) okuyanlar vakıf üniversitesinde okuyormuş gibi harç parası vermektedirler. öğrencilere yardımcı olup bunu almamak yerine her geçen sene daha da arttırıp öğrencileri okumamaya teşvik ediyorlar.
    (01.10.2007 02:17)

hüseyin baybaşin

    diyarbakır lice' lidir. baybaşin aşiretinin reisidir. ingiltere' deki uyuşturucu pazarının
    % 80 ini elinde tutmaktadır. ayrıca londra' nın büyük bir kısmından haraç almaktadır.
    servetinin 30 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. hüseyin baybaşin, mehmet emin baybaşin
    , mehmet Şerif baybaşin, mehmet Şirin baybaşin, mahmut baybaşin...ailenin çok sayıda üyesi
    uyuşturucu suçundan cezaevinde bulunuyor. hüseyin baybaşin (46) lice doğumlu. İlk kez fatih'teki
    evine 10 mayıs 1976' da yapılan baskında 10.8 kilo esrarla yakalandı. İki yıl hapis cezası aldı.
    1984' te İngiltere' de 6 kilo eroinle yakalanınca 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. dört yıl
    cezaevinde kaldıktan türkiye' ye döndü. cezaevinde dört ay kaldı sonra tahliye edildi. dört gün
    sonra silivri' de bu kez 79 kilo eroin, iki kilo baz morfinle yakalandı. 22 mart 1989' da tekrar
    tutuklandı. 1992' de kısmetim - 1 gemisindeki 3 bin 100 kilo baz morfinin ona ait olduğu iddia
    edilince yurtdışına kaçtı. lucky - s gemisindeki 13 ton uyuşturucuda payı olduğu öne sürüldü.
    mart 1998' de hollanda sınırındaki villasında yeğeni giyasettin baybaşin ile yakalandı.
    baybaşin ailesinden 10 kişi daha gözaltına alındı. son olarak amcasının oğlu mahmut
    baybaşin' in, İspanya' da evindeki 10 kilo eroin ele geçirildi.
    (01.10.2007 02:06)

azerbaycan televizyası

    azerbaycan televizyonu' nun azerice yazılış ve söyleniş biçimi.
    (30.09.2007 23:21)

yaprak dökümü

    reşat nuri güntekin' in bir yapıtıdır. televizyon filmi haline getirilmiş ve başarıyı bir yapım ortaya çıkmıştır. özellikle halil ergün' ün rolünün hakkını tamamıyla verdiği verdiği bir dizi olup kanal d ekranlarında izlenme rekorları kırmaktadır.
    (30.09.2007 23:20)

tatil sozluk

    henüz yeni açılmış olması itibariyle pek fazla hiti olmayan ve tatil yerlerini, mekanlarını tanıtan açıklamalar yapan site.
    (30.09.2007 23:09)

fotoğraf

    o anın ışıkla dans etmesi sonucu ortaya çıkan manzara.
    (29.09.2007 02:55)

köşkte iftar yemeği

    cumhurbaşkanı abdullah gül' ün şehit aileleri ve gazilere vermiş olduğu topluluk ve birleşme yemeği. 8. cumhurbaşkanı turgut özal zamanında başlayan bu gelenek 9. cumhurbaşkanı süleyman demirel zamanında da devam etmiş ancak 10. cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer döneminde yaşanmamış olan iftar yemeği 11. cumhurbaşkanı abdullah gül tarafından tekrar yaşatılmıştır yani 7 yıl sonra köşkte tekrar iftar yemeği verilmiştir. bugun itibariyle verilen yemeğe 225 kişi davet edilmiştir.
    (28.09.2007 22:29)

vakıf üniversitesi

    genelde istediği bölümü kazanamayıp hırsına yenik düşmemek için parayla okul bitirme işlemidir. ancak çoğu kurum tarafından vakıf üniversitelerinden mezun olan kişi tercih edilmez.
    (28.09.2007 22:16)

açıköğretim

    açıköğretim adındanda anlaşılacağı üzere açıktan, dışardan okuma anlamına gelmektedir. ilköğretimi örgün olarak bitiren birisi üniversiteyi dahi dışardan yani açıköğretim sistemiyle bitirebilir. açıköğretim lisesi milli eğitim bakanlığına açıköğretim fakültesi ise ösym' ye bağlıdır. bunlara işleyiş açısından bakılırsa kitap ve diğer kaynaklar temin edilir örgün olmayarak yani bu kitap ve diğer kaynaklara evde çalışarak hazırlanılır. yılın belirli zamanlarında açılan sınavlara girilir. bu sınavlarda başarılı olunduğu takdirde bir üst sınıfa geçmeye hak kazanılır. bu konuda örnek verilecek olursa; açıköğretim fakültesine kayıt olan öğrenci ösym' nin belirttiği tarihlerde (bu da maksimum iki gün oluyor) sınavlara katılır. bu sınavları geçerse 2. 3. 4. sınıfa geçebiliyor. hatta 4 yıllık bir açıköğretim fakültesini bitiren kişi yüksek lisans sınavına katılabiliyor ve başarılı olduğu takdirde yuksek lisansını, doktorasını yapabiliyor. okulu bitirdikten sonra alınan diplomada herhangi bir şekilde açıköğretim fakültesi diploması yazmıyor. örgü eğiitim alan bir kişiyle aynı iş olanaklarına sahip olabiliyor. bilinenin aksine açıköğretim fakültesini bitirmek kolay değildir. çoğu kişi tarafından kazanması kolay bitirmesi zor üniversite olarak bilinir. öss' de 160.000 pun alan bir kişi açıköğretime tercih hakkı kazanmaktadır. 2 yıllık bir açıköğretim programını maksimum 4 yılda, 4 yıllık bir açıköğretim programını ise maksimum 7 yılda bitirme mecburiyeti vardır. ayrıca 2 yıl üst üste kalan öğrencilerin kayıtarı silinmektedir. ülkemizde genel anlamda yanlış bilinen bir düşünce mevcuttur. "açıköğretimi bitiren bir kişi iş bulamaz" tabiki böyle bir kural yoktur. iş bulup bulamamak istenen yerlere gelebilmek kişinin kendini yetişirmesi geliştirmesine bağlı olup okul sadece bir aracı durumundadır.
    (28.09.2007 22:08)

tecavüz

    bir kişinin maddiyatına izinsiz el konulması müdahale edilmesi. bu sadece bilinen anlamında değil mecaz anlamıylada mümkündür. birinin hakkına, malına el koymak da tecavüz olarak nitelendirilir. milletin kültür ve ahlak yapısına tamamen ters düşen bir eylem olup. bu eylemi gerçekleştirenlere gerçek anlamda ceza verilmemektedir.
    (27.09.2007 23:12)

kadir koymen

    yapmış olduğu kısa filmlerle adını duyurmuş olan bununla da yetinmeyip uzun metraj film çeken şahsiyet. sinema, film alanında hiç bir eğitim almamasına rağmen kendi çaba ve gayretiyle bir çok kısa filme imzasını atmıştır. aynı zamanda iyi bir kurgucudur. internet sitesinde kurgu- montaj derslerinin yanı sıra yapımlarıyla ilgili birçok bilgi mevcuttur. kısa filmin henüz ciddiyetine varılmayan ülkemizde bu fikri bir parça da olsa silmeye çalışan kadir köymen genç aynı zamanda zevkli yapımlarıyla izleyicisine keyif verecek ürünler sergilemektedir.
    (26.09.2007 23:38)

sayfa: 1-2-3-4-5...-24

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.