yorum

    Aynı konu üzerine farklı anlamlar ve aynı anlamların farklı şekilde dile getirilmesidir.
    (06.10.2010 11:52)

recep tayyip erdoğan

    son günlerde partisinin kapatılması konusunda derin düşüncelere dalıp bir yandan o işlerle meşgul olurken diğer yandan da ülkenin yönetimini idare etme sorumluluğunda olan kişi. Türkiye cumhuriyeti' nin başbakanı. Başbakan olduğu günden bu yana hep derin tartışmaların içinde olmuş bir kişi ve Chp lideri deniz baykal ile siyasi görevleri gereği ters düşmeyi ( daha doğrusu deniz baykal' ın recep tayyip erdoğan ile ters düşme çabası) ilke haline getirmiş siyasi lider. en son bolu da ki abant köşkünde ailesiyle birkaç gün geçirmeyi planlamış ve basın mensuplarının burda olduğunu anlaması üzerine ortaya çıkmak zorunda kalmıştır.
    (25.04.2008 23:42)

bahse girerim

    emin olunan bir konuda sonucun olumlu olduğu inancıyla iddiaya girme işlemidir.
    (25.11.2007 23:08)

platonik aşk

    karşılıksız sevmektir aslında platonik aşk. sevilen kişi sevildiğini bilmeden, seven kişiyse bunu dillendirmeden yaşar giderler. seven kişi sevilen kişiyi her an görmek, dokunmak, hissetmek ister. karşıdaki insan bunun farkında bile değildir. belki de farkında olmamak zorundadır. platonik aşkta hiçbir menfaat gözetilmez. tamamen içindeki saf duygu ve heyecanla bağlanırsın. bu olay belki ölene dek kalır içinde belki de bir gün o kişiye açılırsın.
    (25.11.2007 23:07)

ankara nın susuzluk rezilliği

    en son ankara demetevlerde ki su borularınının patlamasının ardından bir süre ara verilen su kesintilerine tekrar başlama eylemi. barajlarda ki suyun tamamen bitmiş olmasından mı ya da başka bir nedenden mi kesiliyor yetkililer herhangi bir açıklama yapmamaktadır. bu gidişle vatandaş kolayla duş alma seviyesine gelecek görünüyor.
    (22.11.2007 02:46)

zanaat

    kendisini sanattan çok ince bir çizgiyle ayıran iştir. sanat maddi çaba gözetmeksizin yapılan işlerdir, zanaat ise belli bir maddiyat karşılığında yapılan işlerdir.
    (18.11.2007 23:13)

karizma bozan anne

    arkadaşlarınla gezmeye ya da eğlenmeye gidecekken izin alınamayıp arkadaşlarına mahçup olma durumunu sağlayan anne.
    (18.11.2007 23:10)

tik

    insanların istemeyerek yaptıkları fiziksel eylemlerdir. birçok insan vücudun farklı bölgelerinden tik almaktadırlar. hatta bazıları daha da ilerlemiş ve herhangi bir hareket yapıldığında farklı kelimecikler dile getirmektedirler.
    (18.11.2007 20:57)

79 yaşındayken çocuk doğuran kadın

    dünyada çok ender rastlanan belki de hiç rastlanmayan bir olay olarak akıllara hayret verecek bir biçimde kalacaktır.
    (18.11.2007 20:46)

kaçırılan 8 askerin tutuklanması

    hakkari' nin dağlıca bölgesinde terör örgütü tarafından kaçırılıp rehin alınan 8 askerin van' da van askeri mahkemesi tarafından tutuklanmalarıdır.
    (11.11.2007 19:23)

dinlemek

    dinlemek öğrenmenin temel koşuludur. insanlara özgü bir özelliktir dinlemek ve dinlediğini anlayıp cevap vermek. dinlemek denince boş boş dinlemek değil tabi ki. kendini karşıdaki insanın yerine koyarak dinlemektir esas olan. onun dışında kuru kuru bakmak ve karşıdakinin ağzından çıkan sözleri takip etmek ve o sırada başka şeyler düşünmek dinlemek değildir. insanların birbirlerini anlamalarının en önemli unsurlarından biri de dinlemeleridir. karşılıklı hoşgörü ve anlayış insanlar arasındaki bağları güçlendirir ve sosyal yaşantının zenginleşmesini sağlar. dinlemenin belli başlı kuralları vardır. karşıdaki insan sözünü bitirene kadar araya girilmez, onun ne demek istediği tam anlaşılana kadar dinlemeye devam edilir. kişi konuşmasını bitirdikten sonra sorulacak soru varsa veya akla takılan unsurlar dile getirilir. bu şekilde insan olmamızın temel koşullarından birinide meydana getirmiş oluruz. buraya kadar tamam şimdi gelelim anlatıcıya... anlatıcıda dinleyiciye saygılı olacak şekilde davranmalı sözü fazla uzatmadan ve karşıdaki insanın anlayabileceği dilden aktarmalıdır. önemli olan noktalardan biride budur. kendisinin nasıl anlattığı değil anlattığı şeyin karşıdaki insan tarafından anlaşılır olması... bu şekilde karşılık saygı çerçevesinde dinleyici anlatıcı uyumu insan ilişkilerinde başarılı sonuçlar vermektedir.
    (11.11.2007 01:30)

seneye de giyersin

    çok eskilerden kalma ve günümüzde halen devam etmekte olan bir alışkanlık. çocuğa normalde tam gelen bir şeyin bir iki boy büyüğü alınır. maksat seneye tekrar masraf açmasın. tabi bu bir alışkanlık olduğundan dilllerde halen dolanmaktadır. durumu kötü olan ailelerin çocuklarına sürekli yeni şeyler alma imkanı olmadığından bu lafı söylemişlerdir. çocuklarda bilindiği üzere bünyeleri çok hızlı gelişir yani hemen büyüyüverirler o yüzden ailelerin bu durumdan en az masraflı şekilde kurtulma yöntemi.
    (11.11.2007 01:17)

saçmalamak

    genelde çıkış yolu kalmadığı bir zaman, söylenecek söz yapacak bir şey kalmadığı zaman başvurulan abuk sabuk şeylerdir. bu bir davranış biçimi veya laf olabilir.
    (09.11.2007 00:16)

windows live messenger

    msn mesengerin sürekli gelişen yanının meydana getirdiği ürünlerden biri. sürekli kendini geliştirmekte ve live' le birlikte bir çok farklılıkta gelmiş oldu.
    (03.11.2007 23:43)

sevilmediğini bilerek sevmek

    karşılık beklemeden sevdiğin için seversin. onun yokluğunu bildiğin halde senin olmayacağını bile bile seversin. en kötü anında bile aklına gelir. gözleri zaten hiç çıkmaz hayalinden. boş bir zamanın yoktur çünkü boş kaldığın her anda o vardır aklında. işte böyle bir şeydir sevilmediğini bile bile sevmek.
    (03.11.2007 23:37)

sayfa: 1-2-3-4...-24

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.