koyun sürüsü

    güdülmesi* en rahat hayvan topluluğudur.. Öylesine uysaldırlar ki küçük çocuklar bile kolaylıkla başedebilirler. lakin sıcak çöktüyse ve siz hâlâ gideceğiniz yere varmadıysanız vay halinize! zira koyun sürüsü sıcakta adete mıh gibi, birbirilerinin gölgesine sığınarak oldukları yere kilitlenirler.
    genelde koyun surusune bir keçi liderlik eder. sebebi de koyunlara göre daha aktif olmasıdır..
    ayrıca:
    chplilerin hayatında hiç gütmedikleridir *
    (14.05.2007 19:51)

ilahi aşk

    allah'a duyulan aşırı sevgidir.
    mevlânâ'yı döndürendir...
    yunus'u peşinde koşturan mecnun'u çöllerde derbeder edendir *
    tebessumden sonra gelen sevginin bir sonrası, aşkın en üst basamağıdır..
    zamanımızda neredeyse yok olmaya yüztutmuş imkânsız aşktır
    (14.05.2007 19:41)

egemenlik kayıtsız şartsız allah ındır


    elbetteki hâkimiyet allahındır. lakin; allahın hükmündeki diğer herşeye, hükmolunanlar tarafından bir hakim konulur.
    dolayısıyla:
    yaratıcının hükmündeki insanlığın kendi kendine hükümleri, asıl hükmedene bağlı kalınarak belirli kişi-kesim-zümrelerdedir..
    dini ve ladini düşünce tarzlarına göre de bu hükümdarlık değişir durur *
    (08.05.2007 12:42)

iskilipli atif hoca

    hafızama mermere kazınan yazılar misali kazınan hatıratı:

    muhakemeyi, reis sıfatıyla kel ali adıyla maruf ali Çetinkaya yürütüyordu. büyük bir hışımla hocaya dönerek: sen şapka aleyhinde bulunmuşsun!

    hoca sakin ve vakur bir tavırla: evet efendim. Şapka kanunu çıkmadan iki sene önce, şapkanın bir müslüman kisvesi olmadığına dair bir risale yazmıştım. der
    kel ali: Şimdi ne yapıyorsun? diye sorar.
    hoca: kanunlara itaat ediyorum! cevabını verir
    bunun üzerine kel ali hiddetle bağırarak: sen bilmiyor musun ki şapka da bezdir, fes de bezdir'' deyince
    hoca sükunetle:
    evet biliyorum, ancak heyet-i hakimin arkasındaki bayrak da bezdir, lütfen o bezi kaldırınız da yerine bir İngiliz bayrağı asınız!! karşılığını verir.
    kel ali hiddetlenmişti. ne diyorsun be adam!! diye bağırdı.
    hoca: Şapka bir alamettir, adet ile alamet arasındaki farkı düşünerek o risaleyi yazmıştım.... der.
    bunun üzerine celse tatil olundu ve savunmasını yapmak için mahkeme bir gün sonrasına ertelendi v.s v.s idamla nihayet buldu.
    ruhu şâdolsun...
    (03.05.2007 19:55)

milyongul com

    tıkladım, baktım, beğendim, imzaladım..
    eşime dostuma herkesime! de tavsiye ettim *

    bu gune değin başımızdaki liderlerin hiçbirisinin; anası, babası, bacısı, eşi, çocukları ve de tebessümü abdullah gül'ki kadar bize benzemedi...

    12-13 yaşındaki yavrularımızın aleni fuhşuna kaygusuz olan ve 12-13 yaşındaki yavrularımızın aleni ilahilerine cellat kesilen bir sisteme inat imzaladım..
    '' gül dedi bülbül güle, gül; gülmedi gitti.. bülbül güle gül bülbüle yâr olmadı gitti''
    birilerine yaranamadın gittin üstat!!
    (03.05.2007 19:43)

küfür

    acizlerin* silahı!
    (23.02.2007 04:47)

superman

    tüm çocukların büyüyünce olmak istediği, süper güçlerle ve özellikle uçma yeteneğiyle donandırılmış hollywood' un meydana getirdiği bir süper kahraman.
    (02.02.2007 05:32)

çarşaf

    yatak, yorgan ve bayanların örtünmesi amacına hizmet eden, ladinileri kat'i suretle katlanamadığı* bir tekstil ürünüdür. yan anlamdaki çarşafın; güney-doğu anadoludaki bir çok ilimizde ve batıdaki ücra yerleşim birimlerinde kullanımı hayli yaygındır. ve aynı zamanda kullanımı çok pratiktir, giyilmesiyle çıkarılması ceketle bile kıyas edilemez. bir çarşaflı gördüğümde spazm geçirmek yerine, osmanlı imparlatorluğu dönemindeki o mistik havanın heyecan verici büyüsüne kapılırım.
    (02.02.2007 05:29)

ebay

    www.ebay.ca
    internet üzerinden alışveriş yapılmasına imkan veren her yönüyle devasa olarak tanımlanabilecek bir alışveriş sitesidir.
    amerikanın kolombiya eyaleti merkezli ve geçen seneki cirosu 26 milyar dolardır.
    oncelikle kaydolmanız gerekir. akabinden sizden güvenirliğinizi tespit amaçlı kredi kartı bilgileri istenilir ve bu karttan formalite icabı 1 usd lik bir çekim yapılarak yanında 4 rakamlı bir şifre gönderilir. Şifrenin paypal adlı hesabınızı yönettiğiniz ayrı bir sitesinde tanımlanmasından sonra alışverişe başlayabilirsiniz.
    satışlar ihale üzerinedir, en yüksek fiyatı veren ürünü alır. beğendiğiniz bir ürüne fiyat vermeden önce satıcı nickin hemen yanındaki performans değerlendirmesine dikkat edilmesi ve nakliye ucretinin ne kadar olduğuna bakılması alışverişte yaşayacağınız muhtemel sorunları kısmi olarak engeller.
    (02.02.2007 05:17)

tanrı bile batıramaz

    neye istinaden söylendiğini öğrenmek için (bkz: titanic)
    (16.10.2006 06:29)

cehennem azabı

    kuranda anlatılırken: ''keşke ben diye bir varlık hiç olmamış olsaydı da, bunları yaşamasaydım'' şeklinde, varolan tüm güzel duyguların kaynağı olan kendimizin yokoluşunu bile dilememize sebep olacak kadar vahim, gerçek yaşamın gebeliği olarak tasvir edilen dünya yaşamındaki insanlığa, taat ve ibadetlere göre boyutları şekillenen çok büyük eziyet ve sıkıntılar..
    (14.10.2006 07:48)

zindandan mehmed e mektup

    Ölümsüz şairimiz necip fazıl kısakürek tarafından; zindandan, oğlu mehmed'e yazdığı ve devletin kendisine çektirdiği çileleri dile getirdiği hüzün dolu muazzam şiiri..
    (06.10.2006 11:05)

zindan

kellik

    çoğu simaya komiklik katan;
    ''sevimlidirler''
    ''maden olan yerden ot bitmez''
    '' benzini shell'den, aklı kel'den alıcan''
    gibi deyimlerle olumsuz etkileri az da olsa silinmeye çalışılan ama maalesef başarılamayan; kafanın, saçsız kalması durumu.
    (06.10.2006 10:38)

kan kusup kızılcık şerbeti içtim demek

    bazı insanlar: öyle tarifsiz acılar çeker ve bu acıların yanında öyle büyük bir gurur taşırlar ki; başkalarının ortalığı birbirine katacak kadar büyütecek olaylarını hala gizlemek isterler. genelde çok iyi insanlara has olan bu özellik gerçek yaşamda, en az onlar kadar iyi olanların dışında asla anlaşılmaz.
    (06.10.2006 10:18)

sayfa: 1-2-3-4...-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.