chat

    internet ortamında bulunan kişilerin vazgeçilmezi ve sanal dünyanın en aktif bölümüdür.
    çoğunun ufakta olsa tanışık olduğu ya da en azından bilgisi olduğu bir ortamdır chat. girişte kendine bir rumuz belirlemek zorundasın* bu rumuz seni orada temsil eden isimdir. sanal dünyadaki chat ortamını var eden, ona işlerlik kazandıran en önemli duygu gizemdir. gizemin belirsizliğini aralama dürtüsü ile başlayan iletişim, bağımlık derecesine kadar varabilir.
    ana tema can sıkıntısı bahanesiyle karşılıklı duygusal arkadaşlık, yalnızlığı gidermek ve bir şeyleri paylaşmak duygusu olsa da inadına yaşamlar meydana getirmek için başımıza bela olan cinsel içeriği de göz ardı edemeyiz.
    genel anlamda: gerçek hayatlarında bir şekilde kopukluk yaşayan insanların; anlatamama ve anlaşılamama gibi mazeretleri öne sürerek beş duyu organından sadece gözün gördüğüyle ve kendince kavramının tahayyülleriyle uzaklardaki insanlarla iletişim kurma çabasıdır. çoğunluğu mutluluk arayışı için buradadırlar( mutsuzların arasında, mutluluk aradıklarını hiç farketmezler). belirli bir süreci yaşadıktan sonra chat * slm ile başlayıp byee ile biten, geçmiş saçmalıklar bütününe dönüşür ve buradaki amaçları için sarfettikleri çabanın gerçek dünyada sarfedilmesi durumunda daha başarılı olacağı kanısına nihayet varılır.
    (11.09.2006 19:08)

yağmur

    belkide en çok sevilen doğa olayıdır. öyle sevilir ki edebi metinlerde en çok onun teması vardır.
    kimisine romantizmi anımsatır, kimisine ürünün bereketini. kimisi için kurak bir senenin def'idir yağmur, kimisi için çilekeş bir yolculuğun ilk göstergesi.
    eminim herkes için birşeydir. hiçbirşeyimiz yoksada sevgili ile ele ıslanışın hazzını hayal eder yine severiz yağmuru.
    lakin; tane tane süzülerek düşen yağmurun, yeryüzüne inerken gökyüzünde birleşip, nasıl olupta evimizi, yurdumuzu talan etmediğide ibretlik ve bir o kadar takdire şayan bir gizem taşır.
    çok geç öğrendim bu gizemi ve öğrenince nasıl basit sebeplerle bir şeyleri sevebildiğimize tanık oldum. oysa yağmur taneleri buluttan ayrılırken* pozitif (+) * kutupla yüklenir ve yere inene dek yağmur damlaları* biribirlerini iterlermiş.
    (11.09.2006 18:43)

aristoteles

    batı düşüncesinin en önemli filozoflarından birisidir. aristoteles'in (m.ö 384 - 322) doğduğu yer, selanik yakınlarındaki stageirosdur. eski bir hekim ailesinden gelir. aristoteles daha 19 yaşında iken atinaya gelip platon'un akademiasına girdi. platon'un ölümüne kadar hiç ayrılmadan burada kaldı. 343 yılında makedonya kralı philipp kendisini oğlu ıskender'i yetiştirmek üzere sarayına çağırdı.
    ıskenderin eğitimi ile aşağı yukarı üç yıl uğraştı. ıskenderin asya seferine çıkması üzerine de atina'ya gidip burada kendi okulunu kurdu. bu okul, bilimsel ilgilerinin çokyanlılığı,öğretimindeki disiplini, planlı araştırma ve çalışmalarıyla az zamanda akademia'yı gölgede bırakmış, ılkçağın bundan sonraki bu gibi bilim ocaklarına örnek olmuştur. aristoteles, felsefi konuşma ve tartışmaları, platon gibi oturarak değil de bir yukarı bir aşağı gezinerek yaptığı için, bu okula peripatos (gezinenler) adı da verilir.
    ıskender'in ölümünden sona atina'da makedonya'ya karşı kımıldamalar başlayınca, makedonya sarayı ile olan yakın ilgileri dolayısıyla güç durumda kaldı. nitekim hemen dinsizlikle suçlandırılmış, sokrates'in başına gelene uğramamak için, khalkis'e gitmiş, burada bir yıl sonra bir mide hastalığından 62 yaşında iken ölmüştür.



    (11.09.2006 12:28)

elma ve kurt

    elma ve kurt bir yorumda şöyle kalmıştı aklımda:
    ?bir yurtdışı seyahatinde bir mağazanın tabelasında, içinden kurt çıkan armut ve elma resmi gördüm. kurtçuk şöyle diyordu; ?ıçinde ben yaşayabiliyorsam sana da zararlı değildir.? o zaman anladım ki pazardaki çok alımlı meyvelerde kurtçukların yaşayamamasının bir sebebi vardı.**
    (11.09.2006 08:33)

zeynep

    bu ismin gerçektende apayrı bir büyüsü var. dildeki yumuşak ve ahenkli çıkışından mıdır? saflığın, masumiyetin korunduğu zamanlarda çok kullanılmasına istinaden hatıralarımızda kalan güzelliklerinden midir? yada resulullahın kızının ismi olmasından mıdır bilemiyorum!... bildiğim ve emin olduğum, erkekler arasında en çok sevilen bayan ismi olduğu..
    (11.09.2006 08:26)

mustafa

    anlamı seçilmiş, seçkin kişi demektir. türkiyede en çok kullanılan 3 erkek isim arasındadır.
    (11.09.2006 08:20)

illa

    başka bir anlamı için bakınız ( bkz: mutlaka)
    (08.09.2006 12:41)

damatlık

    damat adaylarının en özel günlerinde yani evlenirken giydikleri takım elbisedir. anadoluda maliyetini genelde kız tarafı üstlenir. cicili bicili bir dönem olduğu için ve aile ile beraber alınmaya gidildiği için tercihler pek önemli olmaz. genelde koyu tonlardan oluşan bu elbise bir günün saltanatını yaşadıktan sonra diğer alelade takımlar arasına girer ama bol bol çekilen resimlerle hatırlarımızda devamlı gözönunde olur..
    (08.09.2006 12:39)

404

    mercedes benz firmasın çıkardığı otobüs modelidir. ortalama yolcu kapasitesi 44 tür. devasa boyutlarıyla her geçişinde duraklayıp bakınmamıza sebep olurlar.
    (08.09.2006 12:30)

akaryakıt

    petrolun damıtalmasıyla üretilen ürünlerdir. aynı zamanda ülkemizin en büyük vergi kaynağıdır, mesala mazotun akaryakıt istasyonuna maliyet 45 ykrş iken çeşitli vergilerle 2.30 ytl ye bize malolur. tsk ve bor minerallerinden(u:% 70 trilyonlarca dolarlık rezervi var) önce muazzam vergi gelirlerleriyle asla yıkılamayacak olan ülkemin enerji *kaynağı.
    (08.09.2006 12:24)

bazlama

    anadoluda bazı yada patıklama olarakta tabir edilen sabah kahvaltılarının vazgeçilmez ekmeği.
    (08.09.2006 12:13)

felsefe

    iç dunyamıza sığmayarak dışa taşan somut olaylara anlam verdirmek kaygısı ile oluşmuş. insanı aşırı rahatsız eden düşünceleri dizginlemek için en iyi mütefekkirler tarafından oluşturulmuş bilimdalıdır. ve ayrıca insanlığın en gözde bilim dalıdır çünkü insana dair olayları konu edinir, kendisine ve dolaylı yönden kendisine ulaşan kavramlara anlam bulmaya çalışır.
    (08.09.2006 10:55)

edebiyat

    iç dünyamıza sığmayarak dışa taşan soyut duygularımızı ifade etme kaygısıyla oluşmuş ve zorlanan yaşam şartları ile iyice dallanıp budaklanmış olan bilim dalı. bir nevi insanın yazınsal dilide denilebilir çünkü tamamiyle insanı ve insana dair olanları en iyi ifade eden insanlar tarafından en iyi şekilde dile getirir.
    (08.09.2006 10:50)

hayatın anlamı

    hayatımızı sonlandırmadan ne olduğunu asla öğrenemeyeceğimiz, öğrenmek için başlangıçta koca, sonunda bir nefeslikmiş diye tabir etiğimiz ömrü tüketişimize sebep olan kavram.
    (08.09.2006 10:42)

sayfa: 1...-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.