kocav

  1. açılımı kültür ocağı vakfı'dır(bkz: kültür ocağı vakfı). süleymaniye camii'nin hemen yanı başında hacı arif bey konağında faliyetlerini yürütmektedir. öğrencileri burayı "bir kültür akademisi" olarak tanımlamaktadır. zira içerisinde bulunduğum 5 yıl boyunca da bu tanımı fazlasıyla hak ettiğini düşündüğüm, istanbul'da aidiyet hissinin ne demek olduğunu öğrendiğim vakıf. başkanından çaycısına, hocasından öğrencisine kadar aile ortamı şeklinde sıcak bir yuvadır.

    her yıl devam eden periyodik eğitimleriyle öğrencilerine bir şeyler kazandırmayı amaç edinen memleket sevdalısı onlarca hocası ve yönetimiyle takdire şayan kuruluş.

    kocav eğitimleri 3 aşamada gerçekleşmektedir:

    1. giriş seminerleri --- giriş 1 (8 hafta 40 saat) ve giriş 2 (8 hafta 40 saat)
    2. gelişme seminerleri --- gelişme 1 (8 hafta 40 saat) ve gelişme 2 (8 hafta 40 saat)
    3. ihtisas seminerleri --- ihtisas 1 (8 hafta 16 saat bu aşamada metodoloji dersi verilerek öğrenciler ihtisas 2 aşamasına hazırlanır) ve ihtisas 2 (süre sınırlaması yoktur* usta çırak ilişkisi şeklinde geçer. seçilen bir akademisyenle uzun süreli bir çalışma ve sonrasında bir tez üretme amaçlanmaktadır.)

    eğitimler sadece üniversite öğrencilerine açıktır ve ücretsizdir. hatta ihtiyaç sahibi olup da seminerleri takip eden öğrencilere burs da verilmektedir. eğitimler alanlarında uzman onlarca akademisyen, gazeteci, yazar, işadamı v.s. tarafından verilmektedir.

    bu periyodik eğitim dışında düzenli olarak devam eden faliyetler ise şunlardır:

    1- konferas/panel/açıkoturum dizisi (bu bölümde alanında uzman kişiler gelerek daha önceden yıllık bazda belirlenmiş olan bir konuda konuşmalarını yapmaktadır. örneğin 2005-2006 ve 2006-2007 yılının ana konu başlığı "birlik, dirlik ve diriliktir")
    2- başarı öyküleri (bu bölümde alanlarında başarılı olmuş kişiler başarıya giden yoldaki sıkıntılarını ve çalışmalarını anlatmaktadır)
    3- divan sohbetleri (cuma akşamları her hafta farklı bir postniş tarafından divan salonunda sıcak bir ortamda yapılan sohbetlerdir. sohbet öncesinde bir ney üstadı tarafından ney ziyafeti sunulmaktadır. şark usulü döşenmiş salonda şömine ateşinin karşısında yapılmaktadır.)

    tüm bu eğitimlerin dışında vakıf öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda osmanlıca kursu, ney kursu, ingilizce kursu, latince kursu, ebru kursu v.s. düzenlenmektedir.

    gerek sosyal alanda gerekse ihtisas aşamasında mesleki alanlardaki katkılarıyla 1. üniveristem... sadece resmi bir diplaması* eksik onu da 2. üniversitem olan sevgili(!) okulumdan alacağım inşallah...

    Ayrıca Türk kültürü incelemeleri adında hakemli, uluslar arası bir akademik dergi ile (bkz: Türk kültürü incelemeleri ) kocav bülteni (bkz: kocav bülteni) adında bir bülten ve rengahenk adında bir dergi yayımlamaktadır.

    http://www.kocav.org.tr adresinden daha detaylı bilgi alınabilir...
    (mret 24.08.2006 23:36 ~ 14.07.2007 20:06)
  2. bazen olmasaydı hayatımda ne kadar büyük bir boşluk olurdu diye düşündüğüm, eğitim dönemi boyunca sanattan, siyasete bir çok konuda öğrencilerini bilgilendiren bu da yetmiyormuş gibi üstüne birde burs veren, keşke her şehirde bir tane olsa dediğimiz gayrı resmi üniversite.
    (yek 25.08.2006 21:52)
  3. Ä°lim irfan yuvası, bir kültür akademisi, süleymaniye manzaralı üniversite öğrencilerine burs veren, gönüllü ilim erbabı kişilerden oluşmuş bir vakıftır. hacı arif beyin mekanını mesken tutumuş bu vakıf 20 yıllık bir geçmişe sahip. Öğrencilere eğitim seminerleri yanısıra kültürel ve sosyal etkinliklerde yapan vakıf üniversite gençliği içi bulunmaz bir fırsat. çeşitli bursların yanı sıra öğrencilere kitap ve iaşe yardımı da yapan vakıf ramazanda iftarlarda vermektedir.
    (nosferatu 21.09.2006 16:24)
  4. Süleymaniye'yi bir kültür merkezine dönüştüren, yaptığı bir çok etkinliğin yanında sosyal yardım ve kültürel faaliyetleri ile de gönüllerde taht kuran bir kurum. Hacı Arif Bey'in tarihi konağında semte yakışır bir şekilde kültür hazinelerimizi gün yüzüne çıkartan, gençlere ön yaka olan bir aile ortamı. Çaylar beleş, muhabbet sıcak ve samimidir, orası bir 'kültür akademisidir.'
    (nosferatu 09.02.2007 07:31)
  5. 04.11.07 tarihi itibariyle akm'de yapılan görkemli bir törenle 20. yılını kutlamış ve merkezi süleymaniye'de olan vakıftır. en önemli özlliği politize olmamış olmasıdır ki günümüzde böle bir kurum veya ortamı bulmak iyice imkansız hale gelmişken insanı sahip olduğu profiliyle şaşırtmaktadırda...
    (gladonun turk tetikcisi 04.11.2007 16:12)


Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.