genel istatistikler
toplam55
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +5
toplam -0

diyafram nefesi

    köpek soluması denen, ağzımızı açıp hızlı hızlı nefes aldığımızda çok rahat deneyimleyebileceğimiz, yeni başlayanların başlarını döndüren, bir kaç kişi aynı anda soluma yaparken dış çevrelerce yanlış anlaşılması olası, her türlü durumda herkesin geliştirmesi gereken soluma türü. göğüs kafesinden soluk aldığımızda ses tellerimiz zarar gorebılır bir süre sonra ve nefesimiz yetmez, cılız bir tonda çıkar. özellikle şarkıcılara, oyunculara, ilkokul öğretmenlerine, bir de çok konuşan insanlara tavsiye edilir.
    (08.08.2010 13:48)

hastasıyım

    o kadar beğenmiş, o kadar istemiş ki hasta olmuş olma durumu.
    (08.08.2010 13:44)

aşk

    uğruna savaşlar yapılmış, intihar ve cinayetlerle nufus dengeleri değiştirilmiş, onun için dokulen gözyaşları ile dunyanın su oranının cidde şekilde değişebileceği herkesçe kabul edilen, herkesin ucundan kıyısından; kimisinin tanrıya, kimisinin insana, kimisinin börtü böceğe, kimisinin de kendine karşı duyduğu ve belki de dünya üzerindeki en öznel duygudur aşk.

    ama bana soracak olursanız aşktan ötesi de vardır.
    (08.08.2010 03:02)

abdullah öcalan

    tutuklu olduğu adada gününü gün eden terör örgütü lideri. kendi örgütü bünyesindeki ve "diğer taraf"taki herkesin canını yakan kalpsiz insan. eden bulur derler, bekliyoruz.
    (08.08.2010 02:51)

wicked game

    chris isaac in efsane şarkısı.

    şarkının sözlerini birebir yaşadığınızda tadını ve değerini daha iyi anlarsınız. çok özel bir film çok özel bir ses çok özel bir şarkı... wicked game varsa işin içinde ben de warım! aşkın heyecanı ve mutluluğu içinde " yo hayır aşık olmak istemiyorum" dersiniz bir yandan aşık oldugunuzu bilerek.. fakat içinizden bir ses "dünya kötü insanlar kötü canın yanacak" der. şarkıyı dinleyin sonra hangi sese kulak vereceğinize siz karar verin :)
    (08.08.2010 02:47)

eternal sunshine of the spotless mind

    kült filmler listesine çoktan giriş yapmış bir film. kate winslet a her renk saçın çok yakıştığını görebiliyoruz. ve iki başrol oyuncusunu da ayakta alkışlıyoruz. lekesiz zihinlerin sonsuz parıltısı sönmemeli.
    (08.08.2010 02:33)

johnny bravo

    yakısıklı bir adam görüntüsündeki küçük bir çocuk... johnny her zaman güldürmeyi başarıyor. güldürürken de düşündürmüyor değil hani. johnnynin rastladığı her kadının ondan hoşlanmaması dışında, erkeklerin çocuksuluğu ve abartılı egoları hakkında biraz olsun gerçeklik payı var gibi... kara mizah türünde başarılı bir yapıt!!!
    (08.08.2010 02:26)

samurai jack

    cartoon networkte hala yayınlanan çizgi film. düzenli bir cartoon network izleyicisi olarak en sevdiğim çizgi filmler arasında başlarda diyebilirim. tabi johnny bravoyu saymazsak... "cek cıkı cek cek cıkı cek samuray cek" şeklindeki giriş muzıgını soylemek cok eglenceli. şiddet ve kan olmaması için sureklı robotları kılıçtan geçiren jack, iyi kalpliliği ve karizmasıyla da gönülleri fethetmiştir.
    (08.08.2010 02:18)

ortakantin com

    her konuda forumları, sohbet edilebilen eğlenceli grupları, ufak çapta bir sözlüğü bile olan üniversitelilerin okulun vermiş olduğu mail adresiyle kayıt olabildikleri, doyumlu sohbetlere kucak açan eğlenceli bir site.. idi bir zamanlar. eski tadını bilince şuan yanından geçesi gelmiyor insanın...

    (bkz: eski çamlar bardak oldu)
    (08.08.2010 02:11)

she s mine but i m not hers

charles darwin

    hümanizmin abartılmış şekliyle karşımıza çıkan darwin, mahsun kımızıgülle ağız birliği etmişçesine "hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye?" diyor ve her türlü canlıyı aynı potada eriterek bizleri daha yaşanılası bir dünya için seferber etmek istiyor. takdir ediyoruz.
    (08.08.2010 01:52)

improbable

    başarılı kurgulardan biridir. adam fawer'in yazmış olduğu bir diğer kitap olan (ara: empati) ise daha da başarılı kurguların olabileceğine en iyi kanıttır. (ara: gizli gerçek)lerle örülü kurmaca kitapların en başarılı olanlarındandır.(bkz: olasılıksız)
    (08.08.2010 01:45)

tecrübe konuşuyor

    kendisine aşırı güvenen, bir konu hakkında bilgisinin tam olduğunu düşünen insan tipinin kullandığı kalıp.
    (08.08.2010 01:13)

gabriel

    diyarımıza yeni katılan wampirlerden biri. kendisine değerli yorumları için şimdiden teşekkürler. (bkz: tecrübe konuşuyor)
    (08.08.2010 01:06)

uriel

    başmeleklerden biri. pek çok kaynakta pek çok farklı görevle adı anılsa da genel olarak güzel sanatlar ve hayal kurmak üzerine görevli olduğu söylenegelir.
    (07.08.2010 17:32)

sayfa: 1-2-3-4

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.