izobar

    proton ve nötron sayıları farklı ama toplamları aynı olan yani kütle numaraları aynı olan atomlardır.
    (26.08.2006 20:20)

izotop

    izotop atomların kimyasal özellikleri aynı, fiziksel özellikleri farklıdır. kimyasal özelliği proton ve elektron sayısı belirler. ikisinden birinin farklı olması kimyasal özelliği değiştirir, lakin izotop atomlarda böyle değildir.
    (26.08.2006 20:18)

sünnet

    bazı uzmanlar tarafından gerekli olmadığı şuna yakın bir şekilde anlatılmaktadır:
    kesilen deri bir koruma görevindedir ve temizlenmediği takdirde biriken kirler yüzünden hareketi zorlaştırabilir, lakin bunun bilincinde olan hiçbir insan kendi hijyenini umursamamazlık etmez. ayrıca kesilen deri parçasında cinsel haz veren hücrelerin %70'e yakını bulunmaktadır. bu yüzden sünnet yerine temizlik ve hijyen bilinci aşılanmalıdır.
    (24.08.2006 23:42)

izmircon 2006

    o gün hatırlayamadığım nedenlerden ötürü katılamadığım ama katılan arkadaşlarımın çok eğlendiğini duyduğum, insanların masa başında akşama kadar çay içerek oynadığı eğlencelik vakitlerin geçtiği, uzun oyunların döndüğü bir convention olmuştur. 2007'yi 2008'i hatta 2012'yi görmek dileğiyledir...
    (24.08.2006 21:16)

mozilla firefox

    en güzel özelliklerinden biri tablarla çalışıp görev çubuğundaki kalabalığı önleyerekten gözlere hoşluk sağlaması olan aşmış tarayıcı.
    (24.08.2006 21:05)

izmir atatürk lisesi

    eski müdür hilmi hadimoğlu emekli olduktan sonra izmir fen lisesi' nin müdürlüğünü bırakıp kendi deyişiyle "izmir atatürk lisesi' ni eski günlerine taşımak" için izmir atatürk lisesi müdürlüğüne geçen irfan urhan' ın ışığında son 2 senedir yükselen izmir'in en köklü lisesi.
    okulun otoprakından gelen paranın hakedildiği gibi okul için kullanılmasıyla okulun mükemmel bir teknolojik altyapıya sahip olması sağlanmıştır. öğrencilerin de bunun hakkını verdiğini, 2006 yılı öss sonuçlarında izmir atatürk lisesi' nin izmir' in en iyi lisesi ve ilk 10' da 2 öğrenciye sahip olmasıyla anlayabiliyoruz. okul hakkındaki gelişmelerden sonra okul hakkında genel kültür konuşmak gerekirse;
    okul 3 binadan oluşmaktadır ve okulun ön girişinden arka girişine 4-5 dakikadan az sürede gitmek her yiğidin harcı değildir. okul alsancak' ın merkezinde olmasına rağmen okuldan kaçmak o kadar kolay değildir ama bir kaçyolu vardır tabi ki:
    -okul güvenliği kafalanabilir ki kolay değildir.
    -parmaklıklardan atlanabilinir ki o yüksekliğe seri bir biçimde tırmanıp atlamak da gayet zordur.
    -ya da parmaklıkların bir bölümü öğrenciler tarafından belirli aralıklarla itinayla uzun uğraşlar sonucu kırılır ve ordan kaçılır ki okul yönetiminin bunları bulup tamir ettirmesi uzun sürmez.
    okulda her öğrenci kardeş gibidir ama zaman zaman kavgalar da olmaktadır. bu kavgalar olayların büyümemesi açısından genellikle ana binada yani lise son binasında bulunan olimpik denilen cidden olimpik boyutlarda olan erkekler tuvaletinde lise son gözetiminde yapılır, yaptırılır.
    sınavlar mümkün olduğunca ortak yapılır ve zümreler tarafından olabildiğince en kazık şekilde, olimpiyat soruları taranarak, öğrenci nasıl ağlatılır diye tartışarak uzun deneyler sonucu hazırlanır. her sene ilk sınavlarda afallayan öğrencinin düşük not aldığı yegane okuldur. hocalar öğrencileri dünya dışı varlıklar sandığı için böyle sonuçlar olduğu sanılmaktadır ya da tam tersi.
    okulda daima bir aktivite vardır. kulüpler aktif çalışır. sinema klubü sinemasını yayınlar, mayıs şenliği yapılır vs. sanki üniversite havası vardır izmir atatürk lisesi' nde. bir de öss olmasa...
    okulun futbol ve basket takımı her türlü maçı itinayla kazanır. öyle sadece ders diye ortalıkta dolaşan ya da kafası basmayan sporcuların populasyonunun çok çok az olduğu bir okuldur. milli yüzücülerin, şampiyon masa tenisi, satranc ve bilumum sporcunun olduğu bir lisedir atatürk lisesi.
    eski mezunların her sene okulun pilav gününde buluştuğu, mezunlar derneğinin okul içi aktif faaliyetlerde bulunduğu ("uscuk" partisi, mangal partisi vs.) , mezunlarla öğrencilerin abi kardeş olduğu bir lisedir.
    kordon gençliğidir, sosyalist gençliktir, atatürk evlatlarıdır... sudur, biradır, şaraptır...
    son senemi okuyacağım için üzüldüğüm keşke ayrılmasam dediğim lisedir daha neler nelerdir izmir atatürk lisesi...
    (24.08.2006 00:05)

www

    ibranice' de 666' ya karşılık gelen harfler.
    (23.08.2006 22:28)

deccal

    hristiyanların antichrist dediği, marilyn manson' ın kendini sandığı yaratık ya da ideoloji. yapılan tasvirlerde tek gözünün olmaması, çok uzun kuyruğunun olması ve dünyanın yarısını bir adımda geçebiliyor olması (ki bu da teorik olarak dünya üzerinde gidebileceği en uzun yoldur. ) akıllara internet sorusunu getirmektedir.
    (23.08.2006 22:25)

hostel

    avrupa gezisine çıkacak öğrencilerin kalmak için birinci seçimleridir. bir çoğunda gece kapatma saati olmasına rağmen 24 saat açık olanları da araştıralarak bulunabilir. 2 yada 3 kişilik özel odalarının bile gayet ucuz olduğu bir çeşit oteldir aslında hostel, lakin bu odalara çoğunlukla önceden rezervasyon yapılması gerekir. çok kişinin paylaştığı yurt tipi odalarda ise son günde bile yer bulmak mümkün olabilmektedir; ancak bu odalardaki insanların kişisel özellikleri hakkında bilgi sahibi olmamak insana odayı kiralamadan önce bir ürperti verir. herşeye rağmen bu gibi gezilerde eğer ki amacınız eğlenmek ve yeni arkadaşlıklar edinmekse, kaybedecek bir şeyiniz olmadığını düşünüyorsanız, hostel öğrenci için vazgeçilmezdir.
    çoğu hostelde odalarda safe case bulunmasa da hostel yönetiminde bulunabilmektedir. yine de hostelde kalacaklara tavsiyem değerli eşyalarını yanlarından ayırmamalıdır.
    (23.08.2006 22:18)

satranç

    boş zamanlarda oynanabilecek güzel bir oyundur. profosyonel olarak oynamanın öss denen sınavı kazanmaktan zor olduğu, 6 cilt kalın kalın açılış ansiklopedisi olan, masa başında ömrünüzü çürütüp en sonunda stresten tik ve sinir sahibi insanlar haline getiren oyundur.
    küçük yaşlarda öğrenilmesi durumunda gayet yararlıdır. insana pratik zeka ve problemleri irdeleme yeteneği kazandırır.
    lakin satranc hayatta sadece bir araçtır. satranctan edinilen birikimi hayatta kullanabilmeliyiz, tahta üzerinde kalması kimseye bir şey kazandırmaz.
    yeni başlayanlar için ise yapılması gereken tek uyarı satrancın bağımlılık yaptığıdır. bu durum tecrübeyle sabit olunup satranccı doğanın satranccı öleceği acı içerisinde bilinmektedir.
    (23.08.2006 21:59)

sayfa: 1-2-3-4

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.