idamları imzalarken ellerim hiç titremedi

    bahsettiği suçlardan yargılanan insanların çoğu itirafçıların gümbürtüsüne giden, suçsuz kimseler.
    çoğu muhtemelen sendikaya üye, belli bir gruptan olmadıkları için gruplar tarafından nasılsa bizden değil diye adı söylenen kimseler. o dönemde gerçekten faaliyette olan hiç kimse yargılanmadı emin olun, şimdi bu bunağın kalkıp onlar bunu bunu yaptılar diye durumu ajite etmesine kanıp da soğukkanlı adammış, vallahi aferim falandı diye bir hezeyana kapılmayın. durum hiç de öyle adil değil. o bahsedilen olayların sorumluları muhtemelen şu an ya mecliste, ya kendi halinde, ya öldü, ya da yurt dışına kaçtı..
    (01.04.2012 22:58)

behzat ç.

    ekşisözlük yazarıysanız sevmemeniz uçurulma sebebiniz olabilecek dizi.

    berbat biri dizi esasında, bu kadar sarmasının beğenmeyen kitleyi anında zamanın ötesindekilere şutlamanın manasızlığı da ayrı bir trajedi. tatlı su solcularının da pek rabet ettiği dizi.. 'oh ne güzel polis lan, dövüyor, sövüyor' diye beyni alınmış bir heyecanla izliyor, orada sözlüğün birinde 'böyle orantısız güç, şöyle iktidar' diye kıçının kılına kadar eleştiren tip ekranda 'helal yea' kesiliyor.
    bir derinlik aramıyorum bunun izleyicisinde, açıkçası bir derinliği de yok dizinin yani meslek lisesinde takılan kolu façalı ergen psikolojisine sahip bir komiserin geçmişinde yaşadıkları, bulunduğu ruhsal durumu ''hayatın özünü çözdüm olum, çok dertliyim yea'' modundaki karakter yaratma çabaları da derinleştirmiyor yüzeysel olan biteni.. oturup anlatmaya kalkışan oluyor da 'bak şimdi anlamadın..' diye. evet anlamadım süper zeka. möthiş bir dizi diyemiyorum, affet. fight clup'ın ergen malzemesi olması kadar acıtıcı bir durum bu dizide derinlik aranması esasında. vasat altı oyunculukların, ağlatacak kadar itici duran derme çatma maceraperest triplerini saymıyorum bile.
    (01.04.2012 22:45)

ekşi sözlük

    ayrıca farklı görüş beyan etmekten çok troll cennetine açan bir çiçek olan faşizan tipler var. ekşi sözlüğün geneli solcudur. dikkatinizi çekerim bahsettiğim yazarlar sağcı değil. troll. yani ısrarla temizlemiyorlar şu faşizanları ama beni ve tanıdığım bir kaç arkadaşımı da yok daha önce girilmiş entry, yok tanım yazılmamış oymuş buymuş ottu boktu diye trajikomik nedenlerle atabiliyorlar. hani çok luzumsuz insanlarız, belkide temizlemek istediler ortalığı diye düşünüyorum ama önümde bu örnekler olması bu ihtimalide çürütüyor. acilen ota boka yazar uçuran trollün dibi moderatörleride elden geçirmesi gerekir o zaman. bu konuda çok isyan var ekşi'de bu aralar. ama ısrarla takip ediyorum, evet. yerine benzeri gelmeyecek olan çok değerli yazarları var hala..
    (01.04.2012 22:36)

ekşi sözlük

    adam gibi sözlük alımı yapmamalarının acısını gençlerden çıkarmayı hedefleyen oluşum oldu şu sıralar. özellikle 'peeh 90lılar' 'şaka gibi lan 94lüler 18 şimdi' 'bebe bunlar yahu kehkeh' tarzı yaklaşımlıları 90lılarında ulan 80liler otuzlarında şimdi ne çabuk geçiyor zaman tarzında sadece olayın farkındalığını ortaya koymak adına konuştukları pek önemsiz muhabbetlerinin yanında fazlaca kompleks kokuyor, ve bunu ciddiye alarak söylüyorlar. yani bir 90lı ekranda pek karşılaştığı bir oyuncunun yaşına bakıp oaa derken öylesine söyleyip geçiyor bu önermeyi, lakin onlar bunun üzerinden başlık dahi açabiliyorlar. bir batma var kaynağını anlayamadığım.. yeni beyinlerin, 'velet'lerin ve nihayetinde biraz da boynuzun kulağı geçmesinden sebepli sözlüğün kirlendiğinden adam akıllı yakınan insanların akranları olarak yanlarında çok sırıtıyorlar..
    (bkz: bir 90lı bir 90lıya gel beraber bir 80li..)
    (01.04.2012 22:31)

fatih aksoy

    olmayan sinema sektörümüzün içine eden, daha fazla ne koparabilirimin peşinde koşmaktan başka bir halta yaramayan, sinema sektörünün görüp görebileceği en ahlaksız en ticaretçi, son fetih zımbırtısıyla iyice acı acı güldüren kazandığı parayla daha ne korkunç şeyler yapabileceği fikriyle insanı ürperten bir yapımcı arkadaşımın dediğine göre karısıyla ot çeken (kendisinin karaktersizlik sınırlarının ayık kafayla bu kadar zorlayabileceğini sanmıyorum zaten) pabucumun yapımcısı.
    fetih videomsu ögenin bahsedilen oranda izlenmediğini de belirtelim. kendisinin her filminde yaptığı gibi uçuk rakamlarla 'şu kadar izlenildi vuhu' psikolojisiyle milleti şartlandırmaya yönelik yaptığı haberlerdendir.

    evet nefret ediyorum, evet o yüzden böyle beyni alınmış bir dille patlama yaşadım, evet nefret ediyorum.
    (30.03.2012 06:33)

raavan

    2010 yapımı mani ratnam başyapıtı.
    değerinin anlaşılmaması beni hem üzen hem de sevindiren bir olay. kimsenin kolay kolay bu filmi idrak edebileceğini sanmıyorum. söyleyecek çok şeyim var, ve hepsini nasıl anlatabileceğimi bilmiyorum.
    biraz zaman. anlatacağım sonra..
    (30.03.2012 06:23)

international indian film academy awards

    (bkz: iifa)
    uluslararası hint film akademisi ödülleri.
    çok daha yeni bir oluşum olmasına rağmen filmfare gelenekseli gibi gişeye çalışmayan bir ödül töreni olmakla beraber konsepti, uluslararası ilişkileri, her sene dünyanın çok farklı bir mekanında gerçekleştirdikleri danslı türkülü organizasyonlarıyla dudak uçuklatan en son konfeti patlatılan altın portakal töreninden sonra iyice kıskandığım gerçekten iyi bir oluşum, objektif ve daha profosyonel seçimleriyle çoktan artımı almışlardır.
    (30.03.2012 06:17)

filmfare

    53.senesindeki ödüllerde fena halde guru filminin hakkını yemiş pek itibar etmediğim genel itibariyle gişe şakşakçısı lakin geleneksel özelliği nedeniyle pek eleştirilmeden takip edilen hindistanın oscar'ı niteliğindeki ödül.
    (30.03.2012 06:12)

kareena kapoor

    maymuna benzeyen kadın oyuncu. ömrümde hiç bir estetik yargıyı çirkin olarak aksetmem lakin dayanamıyorum höyküre höyküre çirkin diyorum. o kadar çirkin bir suratı var ki uzun süre bakamıyorum. en rahatsız edici özelliği ise bu kadar çirkin olup bu kadar çekici/seksi/güzel olduğu sanrısıyla yaptığı fazla özgüvenin zararları ifadeleri, mimikleri. ortadoğu,güney asya, ve bollywood severlerin azınlıkta olduğu doğu-orta avrupa ülkelerinde şu an en mainstream olan oyuncudur. bu insanlığı aşan olay nasıl olmuştur hiçbir fikrim yok. bazen üçüncü dünya ülkelerinde yaşanan geri kalmışlıkları görünce müstahak size diyorum güzel şeyleri hak etmiyorsunuz bu beğeni kapasitenizle. bencilim, hedonistim. umurumda değiller ve bu hala bu kadının maymuna benzediği gerçeğini değiştirmiyor.
    (30.03.2012 06:08)

şakirt

kal ho naa ho

    sonu nigam'ın seslendirdiği bir parça. o kadar pürüzsüz bir sesi vardır ki sesinin bittiği yeri merak edersiniz.. ağlatır, o derece.
    (30.03.2012 05:54)

tere bina

    ar rahman'ın guru filmi soundtrack'ları arasında yer alan başta oouu layan ablanın sesine taptığım beni benden alıp götüren bir parça..


    --! spoiler !--

    benim için gördüğüm geçirdiğim şu koskaca dünya sineması tarihinde hiçbir filmin veremediği, yaşatamayacağı garip bir duygu vardır. ajitasyon desen ajitasyon değil. duygu seli desen o da değil. benden bir şeyin kopup gittiğini hissediyorum bu sahnede. neden bilmem olayın hayatımda önemli bir yeri de yok. neden bu kadar içerleniyorum hiç bir fikrim yok. belki ar rahman'ın o aaja.. ile başlayan ve chinmaaye adlı güzel ablamızın o içten sesinin verdiği etkiyle benim için sinemografide kullanılabilecek en değerli sembol tren'in aishwarya rai'nin gölgelediği o dolu gözleri ve abhishek bachchan'ın büyük hedefleri olan ve o an için hiçbir hedefin gözünde değerinin olmadığı yitip gittiğini hissettirdiği pişman bakışlarından dolayıdır. bilemiyorum..

    filmin bu sahnesinde esas kızımız'a ağabeyi kocan seninle çeyiz parası için evlendi demektedir (hindistan'da kız tarafı erkek tarafına çeyiz parası verir). doğrudur, gurubhai abimiz planları için yeterli olan parayı almak için evlenmiştir köyün delisiyle, lakin sonra vurulmuştur o ayrı.
    esas kızımız 'bu doğru mu?' der guru abimize ağlamaklı bir bakış fırlatarak ve o sahne canlanır;
    http://www.youtube.com/watch?v=DqNhu7Sbmf8

    --! spoiler !--

    (30.03.2012 05:51)

tere liye

    ne akla hizmet bu kadar mainstream olduğunu anlamadığım buram buram arabesk veer zaara adlı sıkıcı filmin bir o kadar sıkıcı müziği ayrıca singer ablanın korkunç sesi izlerken sizi hayattan uzaklaştırır.. alka yagnik mi ne yanılıyor olabilirim korkunç bir tiz ses..
    (30.03.2012 05:41)

ar rahman

    altında imzası olan her yapım, sualsiz izlenir. nedir manifestosu, var mıdır yok mudur bilemiyorum ama swades, lagaan, guru soundtrack'leri çok manidar, fakir edebiyatının incelikle işlendiği 'emek' filmleridir. öyle bizdeki gibi azınlığa da hitab etmez bu filmler, hintlilerin pek dillendirmedikleri ve fazla ortaya koymadıkları işçi, emekçi figürleri vardır bunu besleyen bir yapım olursa bakmadan geçmezler.. bahsettiğim filmlerde zamanının gişesini yapmış filmlerdir zaten. ar rahman'ın etkisi de yadsınamaz bir gerçek elbette. saygı duyulası bir ruh insanı, müzik adamı..
    (bkz: tere bina)
    (bkz: jaa udd jaa re)
    (bkz: kun faaya kun)
    (30.03.2012 05:39)

rockstar

    müziklerini ar rahman'ın yaptığı yönetmenliğini imtiaz ali'nin üstlendiği başrollerinde raj kapoorun üçüncü kuşak torunu olan ve sanırım hint sinemasındaki taht mücadeleleri adına kendi içinde enteresan bir ailevi oluşuma imza atan kapoor'lar familyasından raj kapoor'dan sonra çıkan en alnı pak oyuncu olan ranbir kapoor ve amerikalı model nargis fakhri'nin paylaştığı, soundtrack'i izlemeden coşturan fena halde merak ettiğim yapım.
    (30.03.2012 05:38)

sayfa: 1-2-3

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.