kib

    cep telefonunda mesaj yazarken anlatılacakları tek mesaja sıkıştırıp tasarruf sağlamak için yapılan kısaltmaların en popülerlerinden, daha kötüsü kısaltmaların arasına boşluk bırakmayanlar**.
    (03.10.2006 18:17)

benzoik asit

    pipete puarsız ağızınızla çekmeye kalktığınızda** buharı bile boğazınızdan akciğerlerinize kadar yakan, deriye temas ettiğinde delik açan, karboksille* sübstitüe aromatik yapıda bir asit.
    (03.10.2006 18:05)

aşkın ateşi

    yukarıda yapılan tanımları okuduktan sonra beğendiğim için kendimi sorgulamama neden olan hande yener parçası. şarkının sözlerinden anladığım kadarıyla* her an aşktan bahsedildiği, aşk hayatlarının karışık olduğu, yaşananların gerçek aşk olmadığı ve aşkın ateşini tanımadıkları anlatılmış. ayrıca klipte bildiğimiz klasik iki sevgili öyküsü anlatılmamış, daha hareketli ve farklı bir klip çekilmiş*.
    (01.10.2006 23:30)

nyse

    telefonda mesaj yazarken yada msn de konuşurken zaman kazanmak için sesli harfinin biri yazılmamış "neyse" demektir.
    (01.10.2006 22:39)

sarhoş

    alkollü birşeyler* içmiş anlamlı anlamsız konuşan, durduk yere gülen*, düz çizgide yürüyemeyen, 10 yıl önceki olayı hatırlayıp hesap soran, kot pantolonuyla gece -5 derece denize atlayan, eski sevgilisini unutamamışsa arayıp ağzına geleni sayan sonrada geri dön diye yalvaran, araba kullanımaya kalkarsa ehliyetinden yada canından olan kimseler**)
    (01.10.2006 22:36)

sanat için soyunmak

    soyunduğunda sanatın hangi dalını icra ettiğini anlayamadığım kimseler. bir ressama mankenlik yapmak için yada bir ürünü* tanıtmak için soyunulmuş olabilir,film çekimi için soyunmuşda olabilir, tam olarak sanat yaptıkları söylenemesede en azından bir amaçları var diye düşünüyorum ama sadece soyunup dergiye, magazin programlarına poz vermenin neresi sanat anlayamıyorum. çıkıp "gündeme gelmek için", "ünlü olmak için" yada "sana ne niye soyunduğumdan" diyebilseler daha iyi izlenim bırakacaklarını düşünüyorum*.
    (01.10.2006 22:26)

alkol

    100 ml kanda 25-100mg arasında bulunuyorsa öfori*, çok konuşma,100-200mg arasında bulunuyorsa hareket koordinasyonu bozukluğu,200-350mg arasında bulunuyorsa şuur bulanıklığı,350-500mg arasında bulunuyorsa koma haline neden olan madde.
    (01.10.2006 22:03)

aşti

    ankara'nın otobüs terminalidir. ankaray'ın son durağıdır. gazi üniversitesi hukuk fakültesi ve gazi üniversitesi diş hekimliği binasının tam karşısında bulunuyor.
    (01.10.2006 20:04)

kaşar

    sık sık sevgili değiştiren anlamında kullanılır*.
    (01.10.2006 18:12)

sanal sevgili

    internetin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan sevgililer. sevgili olabilmek için sevgiden başka bir şey paylaşmak gerekmediğini düşününlerin kafasında yarattığı sevgili. internetde tanıştığı insana aşık olup üç yıl telefonda ve msn de konuşarak ilişki yürüten* insan modeli*. yüz yüze görüşüp sanallıktan gerçeğe dönüşenleride var.
    (01.10.2006 17:43)

ankaray

    ankarada aşti ile dikimevi arasında ulaşımı sağlayan taşıt. emek durağı haricinde yer altından gider. bildiğimiz metrodan* tek farkı yaratıcı bir aklın bu ismi** vermiş olması. dolmuş beklemekten ya da otobüsle tüm şehri dolaşmaktan kurtarır. sağladığı kolaylık nedeniyle durakları bulunan semtlerde ev kiraları her yıl katlanarak artmakta.
    (01.10.2006 17:27)

pazar sevişgenleri

    hafta içi görüşememiş, yanlız kalacakları bir evi olmayan çiftlerin, pazar gününü sabahdan akşama kadar sokallarda, parklarda, cafelerde ve sinemalarda* geçirmeleri, gün boyu toplum içerisinde samimi görüntüler vermeleri***.
    (30.09.2006 15:25)

nip tuck

    iki yakın arkadaş ve iş ortağı olan estetik cerrahların başından geçenleri anlatan cnbc-e dizisi. biri yakışıklı karizmatik ve çapkın* diğeri aile babasıdır*. sean eşiyle tıpda öğrenciyken tanışmıştır ve eşi hamile kaldığı için okulu bırakarak seanla evlenir, sean okulunu bitirip yine okuldan arkadaşı olan christian ile ortak iş kurarlar. seanın bilmediği bir şey vardır, evlenmeden önce eşi onu en yakın arkadaşıyla* aldatmış ve hatta eşi christiandan hamile kalmıştır. bu olay dizi içinde geçenlere bir örnek bunun gibi daha bir çok enset ilişki dizide işlenmekde.
    (30.09.2006 15:11)

monopoly

    arkadaşlarla biraraya gelindiğinde en az 2-3 saat güzel vakit geçirerek sizi oyalayabilen bir oyundur. herkes sırayla zar atar ve denk geldiği noktadaki arsaları satın almaya çalışır. bir şehir planına göre kurulmuştur monopoly*.su idareleri,iskeleler,köprüler vardır. satın aldığınız arsaya ev hatta otel kurarak kazancınızı artırmaya çalışırsınız*. sonunda olay çıkmaza girer bir kişi çıkar arsalarına üç beş otel ev kurar. zar atıp onun arsasına denk gelirseniz bir anda iflasın eşiğine gelebilirsiniz*, artık tüm arkadaşlarınız mallarınızı ucuza almak için sıraya girer, kalan arsalarınızı ipoteğe verirsiniz bu da kar etmez. kötü son kaçınılmaz olur, oyun olduğunu bilinsede iflas etmek eziklik hissettirir**.
    (29.09.2006 22:24)

sevgilim yoksa sen sevgilim olmayabilir misin

    sevgili olmak iki taraflı sevgi gerektiren bir durumdur. biri sevdiği için diğeri ise zamanını boş geçirmemek yada faydalanmak için bu ilişkiyi yürütüyorsa, seven kişinin bir gün durumu anladığında tüm içtenliği ve saflığıyla soracağı soru cümlesi*.
    (28.09.2006 13:39)

sayfa: 1-2-3-4...-9

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.