illegal

    yasal olmayan bir akıma veya duruşa verilen addır. gayri resmi de denilebilir.
    (24.08.2006 01:27)

başkaldırıyorum

    isyan, kafa tutma cümlesidir. başkaldırı eyleminin kişisel duruşu. ayrıca 1988 yılında çıkan ahmet kaya albümüne ad olan şarkıdır. sözleri yusuf hayaloğluna müziği ahmet kaya'ya ait eser.

    sözleri şu şekildedir:

    "cevap veriyorum
    eli böğründe analardan
    mahpuslardan ve acılardan
    çokça bahsediyorum
    çünkü başını kuma
    saklayanlardan tiksindim
    başkaldırıyorum
    yine söylüyorum
    kırmızı rujlu sokakların
    aşağılık pazarlıkların
    adı anılmayacak benle
    bir dalgayım halkdenizinde
    köpürdüm
    başkaldırıyorum
    ben bir namlu ağzıyım
    omuz vermiş halkına
    başkaldırıyorum hey
    varın benim farkıma

    yine söylüyorum
    gözü bağlanmış korkulardan
    yasaklardan baskılardan
    asla irkilmiyorum
    çünkü kan emici yarasadan
    çıldırdım
    başkaldırdım
    ve söz veriyorum
    üçkağıtçının ve pezevengin
    teslimiyetin yolu
    ugramayacak bana
    bir çiçeğim halk
    ormanında fıskırdım
    başkaldırıyorum
    ben bir biçak ucuyum
    kavga vermis halkına
    başkaldırıyorum hey
    herkes varsın farkıma"
    (24.08.2006 01:21)

mustafa kemal atatürk

    siyasetçi, filozof, askeri deha, cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önder... ve dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisidir. keşke onu anlayabilseydik diye hayıflanma sebebimdir. duvarımda asılı tablosundan mavi gözleriyle bana bakmaktadır, gözlerinin içinde kaybolma isteğim bu entry girilirken nirvana yapmıştır.
    (24.08.2006 00:51)

can dündar

    gazeteci, yazar, tarihçi, belgesel yapımcısı ve sunucusu. kanımca okunması gereken birkaçköşe yazarından biridir, duru, saf türkçesi ve kelime seçimi oldukça dikkat çekicidir. yakında ntv de programı başlayacaktır.ayrıca www.realhaber.com adresinde yazıları yayınlanmaktadır.
    (24.08.2006 00:43)

yaşar nuri öztürk

    ilahiyatçı, politikacı... dini hükümlerin çoğuna yeni bir perspektiften bakmamızı sağlamaktadır. Entellektüel birikimi oldukça fazladır, en azından zekeriya beyaz'dan mantıklı ve oturaklıdır.
    (24.08.2006 00:37)

galatasaray

    türk futbolunun en başarılı ve köklü spor kuluplerindendir. birkaçsaat önce şampiyonlar ligine 10.kez katılma başarısı elde etmiştir, laf aramızda rakibi pek de güçlü değildi. hagi'li dönemini özleten futbol takımıdır.
    (24.08.2006 00:34)

sevgili

    uzun zamandır yokluğuna hasret bırakmış, geri dönmeyeceği bilindiği halde gözlerimin yolda kalmasına sebep olan, hayatta anneden sonra en sevilen kişi.
    (22.08.2006 14:04)

odalarda

    6 mayıs 2006'da kaybettiğimiz, can yayınları sahibi, yazar erdal öz'ün ilk romanıdır. konusu oldukça sıradan olmasına rağmen bir kaçsaat içinde kendisini bitirtir, ki eğer bitirmeden bırakmak isterseniz, benim gibi gecenin bir yarısı soğuk odanızda titreye titreye okumak zorunda kalırsınız. ayrıca nickim olması nedeniyle bendenizde özel bir yeri vardır.
    (22.08.2006 13:55)

vampircik sözlük

    ''umarım ilerleyen zamanlarda seviyesinden bişeyler yitirmez'' diye umduğum şimdiden gündemdeki yerini almış, bir diyar ki hem de ne diyar.
    (22.08.2006 13:49)

ibrahim tatlıses

    1970'ler de urfa'dan ''ayağında kundurası'' bile olmadan yola çıkan, 74'de ilk plağını çıkarıp satış rekorları kıran daha sonraları sinema filmleri, plaklar, turneler, tv programları, diziler gerçekleştiren sanatçıdır. her ne kadar eleştirilse de, bazı kesimler tarafından küçük görülmek istensede o kesimler tarafından konserleri 150 ytl verilerek izlenen kişidir, çılgın sesli adamdır, ölümüyle türkiyede bugüne kadar görülmemiş kalabalıktaki cenaze töreninin gerçekleşeceğinden şüphem yoktur!

    www.tatlises.gen.tr.tc adresinden serüvenine ulaşabilirsiniz!
    (22.08.2006 13:42)

haber7

    internet haberciliğinde önemi yadsınamaz, fakat okuyucu yorumlarının seviyesi her geçen gün biraz daha düşmekte olan, ülkedeki birçok gazeteden daha etkili olan haber portalıdır. www.haber7.com adresinden ulaşılabilmektedir.
    (22.08.2006 13:31)

sus

    saçma, gereksiz, boş sözler yığınlarını diline pelesenk eden, nerde ne zaman nasıl konuşacağını bilmeyen insanların duymasının olası olduğu sözcüktür. kızgın bir ifadeyle söylendiğinde karşınızdaki insanı susturmada etkili olabilir. bir de bu sözcüğün resmedilmiş hali hastahanelerde duvarlarda boy göstermekteydi eskiden, şimdi var mı bilmiyorum açıkçası.
    (22.08.2006 02:12)

iflas

    çoğunlukla maddi konularda kullanılır ve ekonomik olarak sıfırı tüketmenin daha acı söyleniş şeklidir. iflas bayrağını çekmek diye bir deyimi dilimize kazandıran oluşumdur. bayrağın rengi kimilerince merak konusudur. bu durumdaki insanın elinden eski günlerine hayıflanma ve kafasını duvara vurmaktan başka ne gelir acaba?
    (22.08.2006 02:07)

mastürbasyon

    ergenlik dönemimde, kadınların nasıl yaptıklarını yada yapıp yapmadıklarını merak ettiğim, büyüdükçe nasıl yaptıklarına bizzat şahit olduğum, ortaokul yıllarımdaki tek dostum olan oluşumdur. o yıllarda bu anın nerede, ne zaman gerçekleşeceği benim için muammayken, nasıl gerçekleşeceği konusu ise hiçde ilginçgelmemekteydi bendenize. kas yaptığı rivayet edilmektedir.
    (22.08.2006 02:01)

saat

    yokluğu bile korkutan icat, anlık da olsa kolumda göremesem varlığını özleten aygıttır. bazen hızlı işlemesinden, bazen geçhareket etmesinden hayıflanırız, ama o aynı hızla yolunda ilerlemeye devam eder. bir pile razıdır!
    (22.08.2006 01:38)

sayfa: 1...-5-6-7-8

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.