istanbul

    her geçen gün daha da kalabalıklaşan, üzerinde yaşayan insanların sinir harbi yaşadıkları, gerek ekonomik, gerek sosyo-kültürel bir çıkmazın içinde bulunan, sabahın 5'inde başlayan koşuşturmacalara tanık, tarihte nice medeniyete ev sahipliği yapmış koca bir umman ve mozaik.

    necip fazıl'ın deyimiyle: ''ana gibi yar olmaz, istanbul gibi diyar; güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar...''
    (22.08.2006 01:33)

ayran

    aziz nesin'e göre''türklerin bulduğu en iyi buluştur.'' yoğurt ve su ayarı dozaşında yapılmadığı vakit içenlerin dimaklarında bulaşık suyu tadı bırakabilecek meşrubat. sıcak yaz günlerinde yorgunluğun omuzlarımıza yüklendiği zaman yapımı ehline bırakılması gereken, uyku dostu.
    (22.08.2006 01:23)

yeni türkü

    pekala, ''sanatçılar topluluğu'' diye de tanımlanabilir. popüler kültür ve onun dayattıkları, yenitürkü'nün izlerini yavaş yavaş silsede ''maskeli balo, yağmurun elleri, fırtına, karanfil, olmasa mektubun...'' gibi bir çok şahesere imza atmış, solistliğini derya köroğlu'nun yaptığı müzik gurubudur. ''destina'' adlı eserleri gönlünüzü azgın fırtınalarda bir o yana bir bu yana alabora eder kanaatindeyim.
    (22.08.2006 01:17)

radyo

    özellikle 2.dünya savaşıyla birlikte etki alanı artmıştır. ilk çıktığı zamanlar, enformosyona yoğun olarak ihtiyaçduyan toplumlarda gözde hale gelmiş aygıttır. zamanında, savaşlarda veya seçim zamanlarında probaganda aracı olarak yöneticiler tarafından halkı etkilemekte kullanılmıştır, nedeni bilinmez ama ne zaman eski bir radyo görsem aklıma ihtilaller gelir!
    (22.08.2006 01:07)

sayfa: 1...-6-7-8

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.