isviçre minare referandumu

    bir federasyon olan ve envai çeşit milleti haiz bir memleketin farklılıklara ve de bir inancın asırlardır süregelen, şimdiye kadar kimseye bir zararı dokunmamış bir mimari yapısına olan tahammülsüzlüğünün resmi belgesi.
    insanların temel hak ve özgürlüklerinin referandum konusu olamayacağını anlayamamış idarecileri olan ülke. kimsenin ibadethanesi için " arkadaş sen asırlardır böyle yapıyosun ; ama bu bize batıyor" şeklinde itirazların saçma olduğunu anlayamayacak kadar mantık fukaralığının yaşandığı yer.
    referandum öncesi yapılan kampanyalar vahim seviyededir.
    macaristan ve hollanda ise benzer girişimlerin başarılı olamadığı ülkelerdir.
    neticede mesele minare meselesi değil, farklılıklara saygı ve hoşgörü meselesidir.

    (05.12.2009 13:21)

vampircik günlük

    günlüğüm,
    bu sabahlar ne kadar uzun, güneş ne kadar göz alıcı ve can yakıcı.güneşi özlediğim kadar özlediğim ve gülümseyişinin içimde şafaklar söktürdüğü, nefesini fersahlarca öteden kokladığım, uğruna gözlerimde birkaç damla kan ve içimde okyanuslar dolusu hasret biriktirdiğim sevgilim, özlemim şimdi kim bilir nerede? güneşi kıskanıyorum. bilmem hangi memlekette bulutların arasından hüzmeleriyle sevgilimin ipeksi tenini okşuyor.
    güneş bana düşman , ona yaren...
    gölgesine saklanıp sürünsem peşinde; ama ne çare! onun narin gölgesine sığmaz kana susamış yüreğim.

    bu karanlıklar bana hayat, bu sabahlar bana kefen. senin sayfalarında gezdirdiğim kalemim, her kelimede bir masumun boynunda bir çift yara açmakta ve o yaradan sızan kan, hem bedenime, hem de sayfalarına hayat vermekte.
    ne çare! ben bu gecelerin mahkumuyum, sen de benim vahşetimin eserisin.
    (05.12.2009 13:07)

ergenekon

    emekli kuvvet komutanlarından mühim isimlerin soruşturulmasıyla yeni bir boyut kazanmış, derinliği 2 asır öncelerine kadar varan, bir nevi saman altından su yürüten o suyu da eşeğin kulağına kaçıran örgüt.
    (05.12.2009 12:17)

sunta

    büyük bir yonga levha üretici firmanın ait olduğu holdingin yöneticilerinden birinden aldığım bilgiye göre; sunta aslında bir markadır(selpak gibi). açılımı suni tahtadır. tomrukların küçücük parçalara bölünüp kimyevi maddelerle birlikte preslenmesiyle teşkil edilen levhadır.
    (05.12.2009 12:11)

cep telefonu melodisi reklamları

    tv'de bir dizinin en hüzünlü veya en heyecanlı yerinde birden bire ekranın altında "şu anda dinlediiniz melodiyi cep telefonunuza indirmek için ..." diye bir yazıyla beliren, bazen de "uçacaksın polifonik melodi için puçacaksın, gerçek ses için guçacaksın yazın..." gibi ani dumur yaşatıcı yazılarla programın havasını mahveden reklamlardır. reytingi en yüksek dizilerde ve de en çok satan gazetelerde bile birçok kez çıkan bu tür reklamlar insanı "ya bu adamlar bu aptal telefon melodilerinden bu kadar kazanıyorlar mı?" diye hayrette bırakır.
    (05.12.2009 11:50)

kendini çizgi film karakterleri ile özdeşleştirmek

    hatırlarım biz de ninja kaplumbağa olurduk. ben leonardo olurdum. en karizmaları oydu bence. ninja kaplumbağaların tv'de yeni versiyonunu gördüm , hiç beğenmedim.kaslı kaslı yapmışlar, gözler çakmak çakmak...eski sevimlilikleri kalmamış.april'in da eski havası kalmamış ah ah!
    (16.11.2009 23:00)

el kurutma makinesi

    eğer arkanızda birisi bekliyorsa, el kurutmada son derece yavaş olan bu cihaz size epeyce strese sokabilir.bi' el kurutma için o kadar enerji harcamaya ne gerek vardır; o da ayrı bi' konudur!
    (15.11.2009 19:18)

nihad sami banarlı

    Onun "Türkçe'nin sırları" kitabını mutlaka okuyun.Türçe'ye aşık olur ve kesinlikle uydurmacılardan bin kat daha güzel Türkçe konuşursunuz.
    (05.11.2009 14:25)

öztürkçe

    öztürkçe konuşacaklar şu kelimeleri de kullanmasınlar:
    töre (ibraniceden), ev (rami dillerinden), kent -ki güya türkçe diye şehir yerine kullanılmak isteniyor-(sanskritçeden), sıra -ki oğuz kaan destanında geçer(yunancadan) , acun (soğdcadan), gök (moğolcadan), alp(moğolcadan). bunları da kullanmayın o zaman. görev, işlev , ödev gibi kelimelerdeki "v" eki moğolcadır.mesela vazife yerine nasıl oluyor da türkçedir diye görev kullanıyorsunuz. gerçi artık o da misyon oldu! farsça nispet "i"si yerine kullanılan sel, sal fransızca. kaldı ki ingilizce gibi büyük bir dilin %75'i yabancı menşelidir.özdil sanılan latincenin dahi yarısı yabancı kökenlidir.akıllı olalım maskeler ardındaki maksatları görelim elli yıl öncesinin gazete yazılarını anlayamıyoruz bu gidişle kendi evlatlarımızla da anlaşamayacağız. george orwell'in 1984 romanını okuyun da dil yıkımıyla bir millet nasıl kolayca güdülen sürüler haline getirilirmiş görün.
    (05.11.2009 14:17)

yanıt

    yanıt kelimesi yanmaktan gelmektedir. yanıtın geldiği yanmak ise bugünkü bilinen manasında değil dönmek manasındadır.yani kökü günümüzde ölü olan hortlak bir kelimedir.cevap kelimesi ise arapça menşeli Türkçe bir kelimedir.bir imparatorluk dili olan Türkçe diyarları fethettiği gibi kelimeleri de fethetmiştir ve o kelimelere kendi dil mimarisi ve fonetiğiyle Türkçe' de hayat vermiştir. öztürkçe denilen akım bir cinayettir.bu yüzden Türkçe son asırda dehşet verici bir şekilde daralmış ve bir zamanlar üstün geldiği ingilizce'nin fersah fersah gerisinde kalmıştır.Türkçe birçok dilden kelime aldığı gibi bir çok dile de -arapça da dahil-binlerce kelime vermiştir. yeryüzünün en zengin dillerinden biri olan ingilizceyle ingilizler şu ifadeyle övünür:" ne bahtiyardır o ingilizce ki, onda her dilden kelime vardır."
    (05.11.2009 13:38)

gagasız en uzun yaşayan tavuk

    gagasız en uzun yaşayan tavuğun adı mike'dı. 1945 yılında gagası koptuktan sonra zavallı hayvanı sahibi Lloyd Holsen 18 ay boyunca pipetle besledi.mike arizona'da bir motelde boğazına kaçan bir mısır tanesi yüzünden hayatını kaybetti.(L'enfer filminde bahsi geçiyor.)
    (28.10.2009 23:31)

ömer karaoğlu

    bir arkadaş sever bu adamı. ben pek dinlemem, acayip bir sesi var ince ve garip. ama sağlam adamdır ; doldurulamaz bir yeri vardır.
    (28.10.2009 23:16)

ratu udre udre

    19. asırda yaşamış dünyanın bilinen en azılı yamyamı.fijili bi liderdir ve 900 küsur insan yediği bildirilmektedir. yediği her insana karşılık o insanın bir organını saklarmış.oğlunun ifadesine göre başta kafa olmak üzere her organı yiyebilirmiş ve yiyemediklerini daha sonra yemek için saklarmış. rakiraki'deki mezarında yediği insan sayısı kadar taş bulunuyor. velhasıl iğrenç biriymiş, insan değil bir pislikmiş, kalbinin olması gerektiği yerde içi leş dolu derin bir çukur taşıyormuş, hayvandan daha aşağıymış, muhtemelen şeytan dahi ondan ilham almıştır. offf!lanet herif... ismi de ne biçim zaten ratu udre udre. sanki içine şeytan kaçmış yaban domuzu ismi gibi...
    (19.10.2009 14:51)

rosette stone

    çok etkili bir dil öğrenme programıdır. insana yeni bir dili ana dilini öğrendiği şekilde öğretir. şu an itibariyle türkiye de satışı yoktur. www.rosettastone.gen.tr adresinden çok ucuza yasadışı satışı yapılmaktadır. bu siteye kanmayın. rosetta stone yetkilileriyle bizzat görüştüm bahsi geçen site yasa dışıdır ve ürünlerine kesinlikle güven olmaz benden söylemesi...
    (18.10.2009 03:19)

rear window

    ilginç, merak uyandıran ve grace kelly'yi ihtiva eden bri film olmakla beraber çekildiği 1954'den bu yana türünde çok daha iyileri çıkmış ve fazla abartılmaması gereken bir yapım. kendi zamanına ait övgüleri zamanımızda çok anlamlı olmamaktadır.tabi ki türünün kilometre taşlarındandır ve mühim bir filmdir ayrı mesele.
    (09.10.2009 18:13)

sayfa: 1...-166-167-168-169

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.