oya bora

    öyle günler varki baştan sonu gelmiş
    böyle istenmiş sen yaşamalısın
    ayrılık beter ölümden tanrı yazmasın
    aşkımı benden kimse ayırmasın

    biz dünyayı çok sevdik ölüm bizden uzak olsun
    aşık olduk yüreklendik kader bizden yana dursun
    hasretliği çektirme tanrım gözümüz yollarda kalmasın
    ne istersen al götür ama sevda bize aşk bize kalsın.

    dizeleriyel devam eden şarkıyı muhteşem yorumlayan her dinlediğim beni hem neşelendirip hemde aglayacak duruma getiren yegane şarkıyı söyleyen müzik ikilisi. seni bana yazmışlar, ayrılık ne zaman adında iki tane daha sevdiğim şarkıları vardır.
    (03.05.2007 17:09)

polisin vatandaşı tokatlaması

    alışık oldugumuz bir durumdur. ama polislere de bu konuda genelleme yapmak haksızlık olur. her meslekten işini kötüye kullanan insan oldugu gibi bu meslektede kötü örneklere rastlanır.

    tamam tamam polislerde biraz fazla rastlanır.
    (03.05.2007 16:57)

ernesto che guevara

    en büyük yanlışı devrimi hep savaşarak yaymaya çalışmasıdır. hiçbir zaman siyaset yapmamış masa başında kalemiyle ideolojisini yaymaya çalışmayıp asi ve savaşcı bir ruhla kendini kabul ettirmiştir belkide zaman şartlarına göre dogru olanı yapmıştır ama yinede insan merak ediyor daha politik hareket etseydi dahamı başarılı olurdu diye soruyor.
    (03.05.2007 16:35)

olimpos

    ağaç evleri dünya çapında ün yapmış, deniz, nehir dağ, tepe, orman doğa adına ne ararsanız bulabileceğiniz antalya iline baglı tatil cenneti.
    (03.05.2007 13:15)

hadi gari

    bodrum barlar sokagının en popüler en eski denizin hemen yanıbaşındaki barın ismi. birde kardeşi vardır yetti gari diye.
    (03.05.2007 13:10)

bodrum

    ne zaman tatil konusu açılsa aklıma ilk olarak gelen mugla ilimize baglı tatil yöresi. gezmekle ve yaşamakla bitiremezsiniz bodrumu. kale, gümbet, yalıkavak, türbükü, değirmen tepesi, akyar, bitez, camel beach görülmesi gereken yerlerdir. ama malesef çogu insan bodruma gider otele kapanır ve oradan çıkmayıp dünya cenneti yerleri görmeden evine geri döner.
    (03.05.2007 13:08)

avşa

    marmara denizinin güney kısmında balıkesire baglı türkeli adası olarakta bilinen adadır. yaz aylarında inanılmaz bir nüfus yogunlugu yaşanır adaya ulaşım saglayan vapur ve deniz otobüslerinde yer bulmak sık sık ek seferler konmasına ragmen meseledir. marmara denizindeki en temiz denizlerden birine ve güzel kumsallara sahiptir. istanbula yakın olması sebebiylede çok ragbet gören bir tatil yöresidir. çok fazla bir dogal güzelliği olmasada eglence mekanları olarak küçük bodurm olarak anıldıgı için özellikle genç nüfusun ilgisini çeker. yerkş halkın en belirgin geçim kaynagı kuşkusuz üzüm bagları ve şarapçılıktır. her yıl şarap festivali düzenlenir. ada karası olarak üretilen şaraplar epeyce ragbet görür.
    (03.05.2007 13:03)

liverpool

    son yıllarda ülkesinde eski günlerini mumla arasada son üç yılda ikişampiyonlar ligi finali oynama başarısı yakalamış ingilizlerin efsane futbol takımı. teknik direktörlüğüne rafael benitez yaparki kanımca şuan en başarılı teknik adamdır.
    (03.05.2007 12:16)

okay karacan

    murat kosova ile beraber premier lig anlatımı doyumsuz futbol spikeri. ne zaman ki bu maçları tv8 yayınlamaya başladı premier ligin zevki kalmadı sanki.
    (03.05.2007 12:11)

ertem şener

    Şampiyonlar ligi gibi futbolun en kaliteli ve seyir zevki olan maçlarını bile bazen çekilmez hale getiren gereksiz açıklamalar yaparak maçı anlatmayı unutan futbol spikeri. bana göre tek artısı maç anlatmaya yakışan ses tonu.
    (03.05.2007 12:08)

lahmacun

    küçük çocukların mamacun olarak söyledikleri geleneksel yiyecek.
    (02.05.2007 18:07)

samara

    the ring film serisindeki yarı hayalet-zombi kılıgındaki insanı video kaset seyretmekten sogutan uzun siyah saçlı kız çocugudur kendisi bir sahnede kuyunun dibinden yukarı bir tırmanışı vardırki sanki tvden çıkıp üstünüze atlayacakmış hissi verir.
    (02.05.2007 18:02)

jean christophe grange

    son yılların dünya çapındaki en iyi polisiye yazarlarından birisi. mükemmel bir birikim ve genel kültür sahibirdir ki kitaplarını okuyanları bunu çok iyi bilir. kurtlar imparatorlugu adlı eserinde sema adlı bir türk kadının nemruttan parise uzanan kaçışını anlatır.
    (02.05.2007 17:54)

mostar köprüsü

    mimar sinan'ın ögrencisi olan mimar hayreddin tarafından 1566 yapılan bosnanın neretva nehri üzerine kurulu tarihi köprü.

    balkanlarda osmanlı izlerini silmek isteyen sırplar tarafından yıkılan köprü 2004 yılında bir çok devletten üst düzel temsilcilerin katılımıyla tekrar açıldı fakat kimse açılışın İngiliz prensi charles tarafından yapılmasına bir anlam veremedi.
    (02.05.2007 17:49)

nihat genç

    her pazar skytürkte yayınlalnan söyleşi programında söylediğine göre yazarlıktan kazandıgının paranın çok daha fazlasını tazminat davalarında kaybetmiş olan kanımca halkçı yazar.
    (02.05.2007 17:41)

sayfa: 1...-83-84-85-86-87-88

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.