the avengers

    ooooo değil ama güzel film. film biraz uzun kaçmış ama sıkmıyor, tempoyu tutturmuş. espiriler vs. yerinde, insanı ilk yarı filmin içinde tutuyor. görsel efektlerde ilm gene aşmış. 3d sini başarılı buldum. izleyicinin beklediğini veriyor, başarılı film.
    diğer serileri izlemeyen çok kişi vardı, diğer filmlere yapılan göndermelerin espirilerini bırakın en azından film bitince çıkan sekansı bilem kimse beklemeden çıktı gitti. ilk sekans sonrası bütün yazılar sonrası takımın birlikte döner yeme sahnesini beklemeye başladım, herkes çıkmıştı, yoh başka yok diye kızan sinemacı abi kovaladı sinemadan, göremeden çıktık.
    (14.05.2012 14:48)

assassin s creed 3

    31 ekimde çıkıyormuş.



    (10.05.2012 22:04)

arada bir

    candan erçetin'in elbette albümünden bi parça.




    Arada bir bir yanım
    Kaçsam diyor uzağa
    Katsam diyor önüme
    Canımı yorganımı

    Arada bir bir yanım
    Düşsem diyor tuzağa
    Geçsem dünyanın derdini
    Varsam cennetime diyor

    Ama o öbür yanım var ya öbür yanım
    Amman öbür yanım korkak diğer yarım
    Kurtulmak kolay mı kendinden
    Sıyrılmak kolay mı derdinden

    Arada bir bir yanım
    Yıksam diyor şu dağı
    Görsem diyor ardını
    Yarimi yarını mı

    Arada bir bir yanım
    Küstüm diyor o yana
    Senden dost olur mu
    Korkarsan kaybettin diyor
    (10.05.2012 21:44)

konserve mısır

    minikleri çok kullanışlı oluyor. aç, dök salatana. sonra kaldı aman bozulmasın diye endişelenmeye lüzum bırakmıyor.
    (10.05.2012 21:35)

vampircik günlük

    dertliyim sözlük. yarın sınav var, google'a schrödinger diyorum, denklem diyorum, soru diyorum. o bana kedi diyor. ne diyem şimdi ben?
    (10.05.2012 00:49)

werner heisenberg

    her ne kadar belirsizlik ilkesi ile bilinsede abi sağlam fizikçidir. Parçacık fiziğinde sağlam teorileri vardır. Zaten almanyada kendi adına büyük bi parçacık fiziği lab'ı vardır. ya asıl o değilde çok karizmatik ismi var adamın. yarın bi gün kedim olursa ismini heisenberg koycam. max planck'te olabilir ya da bilemiyorum.
    (10.05.2012 00:40)

erwin schrödinger

    bu adamın kedileri kendinden daha meşhurdur. zaten en bilindik fizikçi einstein amcadır. biraz marjinal takılayım diyenler tesla'yı yere göğe sığdıramaz sanki her işte imzası var nico abimin. ha bi de erwin abimin kedileri var tabi. kendisi demiyorum ama bakın kedileri diyorum. bunca yıllık fizikçiyim* ne okulda, ne kitaplarda ismi geçmiştir bu kedilerin. bilmem etmemde, dışarıda bana bunun kedilerini anlattıklarında insanların yüzüne anlamsız anlamsız bakmakla yetiniyorum. bilmiyon mu! nasıl fizikçisin sen diyorlar, yadırgıyorlar. sonra özeleştiri yapmaya başlıyorum salak salak hakkatan nası fizikçiyim lan ben diye. adam onca alanda çalışıyor neler çıkartıyor, kuantum ve klasik mekanikte bi dünya denklemleri var ama gel gör ki kedisi ile meşhur. gözün çıksın popüler kültür. adam böyle anıldığını duyuyorsa kemikleri sızlıyordur yeminle.

    edit: düşündümde alternatif kedi ismi olabilirmiş.

    a: uyy ne tatlı şeysin sen öyle, adı ne?
    b: schrödinger!
    a: vaşş...
    (10.05.2012 00:34)

shift ctrl u

    harfleri büyük harf yapar.
    (03.05.2012 21:46)

starcraft

    tema için; başka dosyalar referans alındığından vampirciğe göre eksikleri, hataları vardır, giderilecektir. birde en iyi performans için chrome hatta özellikle firefox tavsiye edilir.
    (30.04.2012 23:49)

equilibrium

    film her yönü ile başarılı. ama bir şeyi eksik. neyi eksik çözemedim ama o nokta yüzünden samimiyeti yakalayamıyor ve izleyici ile film arasında soğuk bi boşluk doğuyor.

    edit: sean bean gene öldü.
    (30.04.2012 01:41)

sinek

    bi tanesi yarım saattir odamda geziyordu. Şu kara sinek diye tabir ettiklerimizden, hemide kocaman ve sesi hiç çekilmiyor. katil ederler adamı. çıkmaya uğraşırlar çıkamazlar cama vururlar habire. birader bi çevir kafanı bak az sağına, 30cm. ötende geldiğin delik var(pencere aralığı) çık git işte. hayır madem girdin niye çıkmaya çalışıyorsun, madem çıkacan niye giriyorsun. dayanamadım açtım kapıyı başladım sineği dışarı kovalayacam diye odada hoplamaya zıplamaya. bana mısın demiyor. tam böyle kapıya kadar kovalıyorum, adam son anda ani bi hamle ile tekrar içeri giriyor. baya bi uğraştım yok çıkmıyor. ehh deyip pes ettim, kapıyı açık bıraktım oturdum, otrumamla beraber bana garezi varmış gibi, bir baktım arkasına bile bakmadan zigzag çize çize kendisi çıktı gitti. psikolojik sorunları mı varsa artık bilmiyorum.
    (29.04.2012 14:14)

sean bean

    ölmeli filmlerin, dizilerin aranan oyuncusu.
    muhtemelen yapımcı&yönetmen ve ajans&menejer'i arasında şöyle bi diyalog geçiyordur.

    y: merhaba bi filmimiz vardı şöyle böyle. başrol oyuncusu arıyoruz şöyle karizma olsun, ama filmde ölsünde, seyirciği üzsün.
    a: özel olarak düşündüğünüz biri var mıydı?
    y: tabi ki liam neeson.
    a: eöö üzgünüm programı şu ara çok yoğun, kendisi şu anda 3 adet ölmeli film çekmekte.
    y: hadi ya, o zaman sean bean olsun.
    a: bakıyorum programına kendisi ölmeli bi diziden yeni çıkmış ve 3 ay boş. filmin başında mı ölecekti, sonunda mı?
    y: başında.
    a: tamamdır, biz kendisi ile iletişime geçip size döneceğiz.

    geçen şöyle kısa bi dizi arıyordum izlemek için, missing diye bişi bulduydum baktım sean bean'de oynuyormuş oh oh iyi dedim. indirirken yorumları da okuyayım dedim bi baktım abi daha ilk bölümde ölüyormuş. dedim allah belanı vermesin şen ben.

    (29.04.2012 10:48)

schindler s list

    bi nedeni olmamasına rağmen inatla izlemediğim film. Halbuki liam abiyi de severim. bu filmde de ölüyordur muhtemelen ondan kalbim daha fazla ölmesine razı olmadığına mı istemiyorsa artık nedir bilmem.
    (bkz: liam neeson ölmesin kampanyası)
    (29.04.2012 10:19)

ice cream sandwich

    android 4.0'ın kod adı.
    Sensation'a çıkmadı idi bi türlü. çıktığındada nerde olmadık zaman var o zaman sorar, yükseltiyim mi abi diye? geçen bi ara şimdi yapma abicim, sonra yaparız dedim. kaç hafta yüz vermedi. şimdi yine sınavım var, uykum var, şarjı yok gene soruyor. fırsattan istifade aletin bi bildiği var herhal geçmek istemiyor ki ters zamanlarımı kolluyor. neyse tatktık fişine takılsın bakalım, bi yerden patlak verecek ama hayırlısı.

    edit: tıkır tıkır çalışıyor mübarek.
    (28.04.2012 01:35)

fringe

    5. sezonun çekilmeme durumunu gören ekip s04e19 ile deli bi bölüme imza atmışlar.



    --! spoiler !--

    Sene olmuş 2040 falan. dünya gözcü istilasına uğramış. Esas oğlan rolündede desmond brother'ı görünce ayrı bi sevindirik olduk.
    o değilde Walter'ın tren istasyonunda yanındaki iki ajanı göstererek jedi mind trick atmaya çalışması baya güldürdü.

    walter:"these are not the droids you're looking for."

    --! spoiler !--

    (26.04.2012 20:22)

sayfa: 1...-4-5-6-7-8...-226

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.