son beğenilen tanımları     

genel istatistikler
toplam18
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +1
toplam -0

fotokopi

    iki aşamalı işlem: (foto) ve (kopi). önce işlem konusunun fotoğrafını çekme ve sonra da onun kopyasını çıkarma faaliyeti.
    (22.08.2006 12:29)

şoför

    minibüs ve taksi araçlarında özellik gösteren meslek sahibi. bir eli direksiyonda, diğer eliyle para alan veya para üstü veren, aynı zamanda vites değiştirebilen şoför minibüs şoförüdür. bir kolu daim pencereden sarkık olana ve o kolunu trafik işareti gibi kullanana ise taksi şoförü denir. her iki şoför türünün de itfaiye, polis ve ambülans gibi kırmızı ışıkta geçme imtiyazına (fiilen) sahip olduğu söylenir.
    (22.08.2006 12:22)

ayran

    "ayran içen böyle biçer, getir bişi seyret işi" özdeyişinde sağladığı kalori gücü kıyaslanan içecek, besin sıvısı. anadoluda cimri işverenin tırpan işçisine (ırgat da denilebilir) beslenme maddesi olarak hamurdan yapılmış yağlı bişi yerine besin sıvısı ayran vermesi, üstelik iyi biçmesini istemesi üzerine, işçinin işi yavaşlatma eyleminde verdiği özlü cevabın ana konusu.
    (22.08.2006 12:10)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.