genel istatistikler
toplam27
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +0
toplam -0

tuvalet kağıdı

    allah tuvalet kağıdını icat edenden razı olsun..bir de en mühim zamanda bitmeyenleri bulunabilse çok daha hoş olacak.ayrıca salya sümük ağlarken de çok yararlı oluyo selpak yetmez ki...
    (18.07.2007 17:34)

panik

    annemin adı!gerek yok böyle şeylere..
    (18.07.2007 17:32)

terörizm

    ülkemizin en önemli sorunlarından biridir.bir yanda pkk adı verilerek önümüze koyulan kapkara bir kuyu diyer yanda ise bu kuyunun derinliğini arttıran güçler!suratlarında maskeleriyle aynada gördükleri simayı terör diye inandırmaya çalışanlar artık boşuna uğraşmasın.çünkü eski türk halkı yok karşısında..bugün terör de terörizm de tüm çıplaklığıyla olmasa da kısmen anlaşılıyor durumda..devam edelim!!
    (18.07.2007 17:30)

ışınlanmak

    bir gün o da olur işallah..
    (18.07.2007 17:26)

mini etek ve tayt modası

    beter bi ikili!kimin aklına geldi ki bu?gerçi bi ara da etekli pantalonlar vardı tabi!!
    (18.07.2007 15:05)

promosyon

    tüketiciyi aldatabilmek ve rakip kuruluşlardan yararlanmalarını önleyebilmek için girişilen iştir promosyon..
    (11.07.2007 13:14)

tarifi mümkün olmayan duygular

    sıkça bulunulan bir durumdur..kelime haznesi ve yaşadığı olaylar fazla olan insan daha rahat ifade edebilir bu tip ruh halini ancak bu kişilerde de sıradan insanlara oranla fazla derine inme söz konusu olduğu için olay yine içinden çıkılmaz bir hal alır ve kişinin yaşadığı coşkun duygular yazık ki tanımsız kalır..
    (11.07.2007 13:13)

bugs bunny

    sevimli olduğu kadar da zeki daha doğrusu pratik zekalı ve de kızınca suratına ayrı bir hoşluk gelen,yıllarca "sevimli kahramanlar" başlığı altında kanald'de izlediğimiz çizgi kahraman..
    (11.07.2007 13:05)

tom ve jerry


    --- alıntı ---24 mart 1911 yılında doğan joseph roland barbera, kendisini çizgi film sanatçısı olarak bir kariyer yapma konusunda cesaretlendiren collier's dergisine bir skeç satmıştı. bu satıştan önce oyun yazarlığı, amatör boksörlük gibi işlerde de şansını deneyen barbera, flatbush, brooklyn'de yükselişe geçti.sonraki yıllarda california'nın animasyon endüstrisinin parlayan yıldızı haline gelen walt disney'e iş başvurusu için bir mektup yazdı. kendisine görüşme konusunda söz verilmesine rağmen, bu görüşme asla gerçekleşmedi.barbera, animasyon alanındaki kariyerine "eastern coast"ta başladı. ardından 1932 yılında van beuren stüdyosu'na geçti. bu stüdyo, 1936 yılında kapanınca new york'ta yer alan terrytoon stüdyoları'nda çalışmaya başladı. bir yıl sonra william hanna ile tanışacağı kaliforniya'daki metro-goldwyn-mayer'in animasyon birimine dahil oldu.veteriner, çizgi film sanatçısı, şair ve kompozitör hanna ile ilk defa mgm stüdyolarında birlikte çalışmaya başladılar. kısa süreli animasyonlar üzerinde uğraştıktan sonra kendi malzemelerini üretmek için planlar kurmaya hız verdiler.mgm için üzerinde çalıştıkları ilk projeleri, 1940 yılında seyirciye tanıtıldı. bu teatral animasyonda acımasız kedi jasper, kovaladığı kurnaz fare jinx'i bir türlü yakalayamıyor ve her bölümde hayal kırıklığına uğruyordu. bu animasyon, oscar'a aday gösterildi. barbera ve hanna, mgm'e ilerleyen yıllarda tom ve jerry'yi yaratarak 13 adet oscar kazandırdılar. fakat mgm, 1957 yılında animasyon bölümünü kapattı.İkili, televizyonda yayınlanmak üzere programlar hazırlamak için kurdukları animasyon şirketi h-b enterprises'ta tam zamanlı olarak çalışmaya başladı.İlk çizgi filmleri, 1957 yılında nbc ekranına geldi. bunun ardından 1958 yılında "the huckleberry hound show" yayınlandı. bu serilerle emmy Ödülü kazanan ikili, "ayı yogi" karakterine can verdi. 1990 yılında hanna ve barbera, şu an time warner'ın bir parçası olan turner broadcasting'e katıldı. stüdyoları warner brothers ofis binasına taşındı ve 2001 yılında şirket warner brothers'ın animasyon birimine dahil edildi.barbera, animasyon alanında faaldi. "scooby-doo" gibi televizyon dizilerinde yönetmen olarak çalışmaktaydı. ayrıca iyi bir yazardı. İlk çizgi filmi "tom ve jerry", 45 yıldan uzun bir süredir halen yayınlanmaktadır.


    (11.07.2007 13:00)

şiir


    --- alıntı ---
    dünyanın ilk aşk şiiri, yıllardır İstanbul arkeoloji müzesi'nde sergileniyor.4 bin yıllık çivi yazısı tablet,bugün için bile, erotik dizelerden oluşuyor. sümerce çivi yazılı tablet, 1889 yılında, bağdat'ın 150 kilometre uzağındaki sümer kenti nippur'da bulundu.

    tablet 55 yıl önce abd'li sümerolog samuel noah kramer tarafından okundu. aynı dönemde tableti türkçe'ye ise bugün 94 yaşında olan türkiye'nin ilk sümeroloğu muazzez İlmiye Çığ çevirdi.

    sözleri sümer döneminin bir yansıması olan şiir, şubat ayı boyunca özel bir vitrin uygulamasıyla sergilenecek.

    Şiirin hikayesi:
    sümer inancına göre, toprağın bereketini ve toprağın verimli olmasını sağlamak amacıyla, kral'ın yılda bir kez bereket ve aşk tanrıçası enlil yerine bir rahibe ile evlenmesi kutsal bir görevdi.

    bu şiir büyük bir olasılıkla kral Şusin için seçilmiş bir gelin tarafından yeni yıl bayramını kutlama töreninde söylenmek üzere kaleme alınmıştı ve ziyafetlerde şölenlerde müzik, şarkı ve dans eşliğinde söyleniyordu.

    dünyanın ilk aşk şiiri:

    damadım, kalbimin sevgilisi
    güzelliğin büyüktür baldan tatlı
    aslan, kalbimin kıymetlisi
    güzelliğin büyüktür baldan tatlı

    benim değerli okşayışlarım baldan tatlıdır
    yatak odasında bal doludur
    güzelliğinle zevklenelim
    aslan seni okşayayım
    benim değerli okşayışlarım baldan tatlıdır
    damadım benden zevk aldın
    annem söyle sana güzel şeyler verecektir
    babam, sana hediyeler verecektir.

    sen beni sevdiğin için
    lütfet bana okşayışlarını
    benim tanrım, benim koruyucum
    tanrı ellil'in kalbini memnun eden Şusin'im
    lütfet bana okşayışlarını
    --- alıntı ---
    www.hossohbet.com/forum

    (11.07.2007 12:47)

küçük iskender

    okuduğu bölümlerden edindiği bilgilerin yanı sıra müthiş bir mitoloji bilgisinin varlığı da göze çarpan,agresif tavırlı diyebileceğimiz şairimizdir..eserlerinde tamamen kendisi gibi olabilme sadeliğine ulaşmış ve tercihlerini günümüz türkiyesinde gayet cesur bir şekilde açıklayabilmiş derin insandır..
    (11.07.2007 12:40)

kadın

    acıyla,mutlulukla,sevgiyle,nefretle ve şefkatle yani en uç duygularla yoğrulmuş insan cinsidir.her hissini doruklarda yaşar ve bu halini sever.çaresizlik te onu ifade eder tutku da..tezatlıkların arasında kalmış ve hangi toplumda olursa olsun gizliden bir arka plana atılma durumuyla yüzyüze bulunan insan cinsidir..
    (11.07.2007 12:36)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.