genel istatistikler
toplam76
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +7
toplam -0

sağdan direksiyon

    boğaziçi köprüsü üzerinden evime dönerken sol tarafıma bakmamla birden olayı kavrayamayıp dumur olmamı sağlamış bir sistemdir. baktığım araç sağdan direksiyonlu sanırım kıbrıs'tan gelmiş bir ford focus'tu ve otobüste arkamdaki farkeden genç şahsiyet "ulan arabayı yanlış yapmışlar baksana" diye arkadaşını dürtüp benim yüzümde çok güzel bir tebessüm bırakan bir kişi olma özelliğini hala korumaktadır.
    (24.09.2006 12:06)

ramazan davulcusu

    birkaç seneye kadar bütün ramazan boyunca sesini 3 kere duyduğum ama bahşiş istemeye 5 kere gelen davulcudur. bu sene bazı belediyeler yasak getirmiş. bi bakıma üzücü bi durum. gelenek ve göreneklere sahip çıkılması gerekir kanımca. ayrıca ramazan sonunda haydarpaşa gar'ında kalkacak olan toros ekspresi önünde gördüğüm manzara karşısında kesinlikle yasaklanmaması gerekir. çünkü ramazan davulcusu olan şahıs yanında ailesiyle gelip, yaklaşık 15 kişiyi o 1 ay boyunca topladığı bahşişlerle yaşatmaktadır. "allah yardımcıları olsun" denilmesi gereken yegane kişilerdir.
    (24.09.2006 12:02)

setra 417 hdh

    firmanın en son jenerasyon tek katlı en güçlü modelidir. mercedes motorlu 3 akslı bu modelin 422 beygir güçlük v8 motoru bulunmaktadır. uzunluğu 13.850 mm, genişliği 2.550 mm ve yüksekliği 3.860 mm olan bu teknoloji harikası otobüsün esp (electronic stability program), abs (anti-lock brake system), asr (acceleration skid control), ebs (electronic braking system), ba (braking assist, retarder limiter) gibi bir çok güvenlik özelliği bulunmaktadır. 59+2 kişi kapasiteli, içerisinde su ısıtıcı, buzdolabı, mikrodalga fırın vb. eşyaları barındıran bir mutfak ve konforlu bir tuvalette mevcuttur. Ãœlkemizdeki şehirlerarası taşımacılıkta bu araç birçok firma tarafından kullanılmaya başlanmıştır.
    (24.09.2006 11:57)

aston martin

    james bond filmlerinin vazgeçilmez otomobilidir. ancak araç hiçbir zaman orjinal haliyle kalmaz bay bond'a özel birçok özellik (lazer, füze, jet motoru vb) eklenir. genellikle otomobil içinde geçtiği sahnenin sonunda ya terkedilir ya da kullanılmayacak hale gelir.
    (24.09.2006 11:56)

ramazan pidesi

    ustalarının sadece 1 ay çalışıp kazandıklarıyla 11 ay geçindikleri, yapılması gerçekten maharet isteyen bir yiyecektir. pastahanelerin de fırınlardan geri kalmayıp "ramazan pidesi" adı altında genellikle tuzlu paskalya çöreği kıvamında üretmeye çalıştıkları şeydir ayrıca.
    (24.09.2006 02:32)

fergie

    kendini erkeklere hayran bayanlara nefret ettiren güzelliğiyle ön plana çıkmış black eyed peas grubunun bayan vokali olan bu hanfendi aynı zamanda gözleri, her eve lazım ayarındaki fiziğiyle hipnotizma etkisi yaratabilmektedir. ancak solo albümünden çıkan ilk single ında şarkının müzikalitesinden çok kendisinin şovları ön plana çıktığından kanımca "showgirl" sıfatına bürünmeye başlamıştır.
    (23.09.2006 23:09)

esra ceyhan

    tüm hayvanlardan korkan, tiksinen (civciv bile dahil) bir insandır. oynadığı sucuk reklamının geceleri televizyonlarda yayınlandığı zmaan benden çok fazla hayır duası almış sunucudur ayrıca.
    (23.09.2006 23:02)

iftar çadırı

    genellikle dar gelirli, evsiz ve yardıma muhtaç insanların karınlarını doyurması için kurulmuş ama her kesimden insanın beraber oruç açtığı yerdir. çadırın girişindeki uzun kuyrukları gördüğüm her zaman aklıma seneler evvel gördüğüm bir manzara gelir aklıma. Ä°ftara saatler varken kuyrukta bekleyen yetişkin bir şahıs aynı zamanda aldığı balık ekmeği afiyetle mideye indirmekteydi. bu oaly karşısında ancak "yazıklar olsun" diyebildim içimden. dışarıda bu kadar oruçlu ve yardıma muhtaç insan varken o kuyrukta oruç tutmadan ve üstüne o kadar insanın arasında balık ekmek yemek gerçekten ayıp birşey kanımca. hala kuyruktaki diğer insanlar nasıl linç etmedi o şahsı haret ederim ayrıca.
    (23.09.2006 23:00)

cry for the moon

    simone'nin sesine bir kez daha hayran kalınması gereken tüm enstrümanların ve brutal vokalin çok güzel kullanıldığı enfes bir parçadır.
    (23.09.2006 22:49)

cuma namazı

    giden her esnafın dükkan kapısına "cumaya gittim geleceğim" yazılı kağıt koyduğu namazdır. 5 vakit kılınan namazlardan daha uzundur. uzun zaman görüşmeyen insanları namazdan sonra karşılaştırma işlevselliği de mevcuttur. müslüman olarak haftada bir kez de olsa camiye gitmek için en geçerli sebeptir. Ä°nsanı inançlarına daha önem vermesini sağlar ayrıca.
    (22.09.2006 18:21)

adana

    havaalanı ve otogarının merkeze en yakın (3 km) olduğu ilimizdir. çukurova'nın gülüdür. seyhan ve ceyhan nehirlerinin hayat verdiği şehirdir. akdenizden güneydoğuya geçiş kapısıdır. Ãœnlü sporcuların yetiştiği memlekettir.
    (22.09.2006 18:14)

lazanya

    garfield'ın yemeden duramadığı, italyanların hamurla yapılan yemeklerdeki ustalıklarını bir kez daha gösterdiği, beşamel sosu olmadan bir manası olmayan güzel bir yemektir. hamurunu açmayı beceremeyecek ya da uğraşamayacaklar için piyasada hazır lazanya hamuru dilimleri satılmaktadır. mutfak işlerine yatkın olarak her insanın en az bir kere denemesi gereken bir yemektir ayrıca.
    (22.09.2006 18:08)

boeing

    737 747 ve 777 seribaşlı modelleri oldukça fazla kullanılan uçak yapım şirketidir. dünya'da üretilen ilk çift katlı uçak olan 747 modeli büyüklük olarak tahtını a380'e bıraktıysa da havacılık tarihinin kült modelleri arasında yer almıştır. Ãœlkemizdeki havayolları bu şirketin 737-400, 500 ve 800 modellerini yaygın olarak kullanmaktadır.
    (22.09.2006 18:02)

antalya mersin yolu

    güzelim türkiye'nin bol virajlı, 2 şeritli, bir tarafında sarp torosların,bir tarafında da güzel akdeniz'in bulunduğu, dar virajlarından iki otobüs,kamyon gibi araçların yanyana geçemediği için bir tanesinin viraj başında beklemesi gerektiği, arkasında iki aksı bulunan otobüslerin yapısından dolayı devamlı 2. dingilinin çarptığı için bu güzergahta kullanılmadıkları, yolun kilometre olarak kısa olmasına karşın ortalama hız düşük olduğu için yaklaşık 10 saat süren, yol tutan insanların kesinlikle uzak durması, manzara severlerin gündüz vakti kesinlikle geçmesi gereken yoldur. gece bu yoldan otobüs seyahatiyle geçecek olanların kesinlikle sert bir fren ya da viraj dönüşüyle yerinden sıçrayıp ön cama baktığında başka bir otobüsün tam arkasında olduğunu çok yüksek ihtimal göreceği yoldur.yolun mersin'e yaklaşıldığı bölümünde bulunan ağaçlı dinlenme tesisi'nde güzel bir mola vermek, ihtiyaç gidermek ve güzel bir hizmet mümkündür.
    (22.09.2006 17:56)

köri

    toz hali koyu sarı renkte olan hindistan kökenli bir baharat çeşididir. Özellikle tavuklara lezzet kazandırmak amacıyla kullanılır. Son dönemde bir patates cipsini de lezzetlendirmek için kullanılıyor.
    (22.09.2006 17:42)

sayfa: 1-2-3-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.