genel istatistikler
toplam76
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +7
toplam -0

peymacun

    hacıoğlu firmasının lahmacunu fabrikasyonlaştırdığı yetmediği gibi farklılaştırmaya çalışıp az buçuk çuvallamsının bir ürünüdür. zira lahmacun kadar fazla tüketilmese de tek artısı vejeteryanlara alternatif bir seçenek sunmak olmuştur.
    (27.09.2006 18:43)

kola

    sigara gibi bağımlılık yapabildiğine şahit olduğum, 1900lü yılların başında şifa amaçlı "healt drink" adı altında satılan içecek. içenlerin şifa bulduğu söylenemez. tam tersine şifadan çok koladan dolayı cefa çeken insan sayısı bir hayli fazla. nasıl oldu da bir şifa içeceği tüm dünyayı saran bir bağımlılık haline geldi tahmin etmesi güç.
    (27.09.2006 02:40)

scuderia torro rosso

    red bull racing'e katılacak pilot adaylarını denemek ve yetiştirmek amaçlı kurulmuş f1 takımıdır. amerikalı scott speed ve italyan vitantonio liuzzi bu takımda yarışmaktadır.
    (27.09.2006 02:30)

red bull racing

    sir jackie stewart'ın kendi takımını kurmasıyla başlayan ve yaklaşık 10 senelik bir dönüşümün son halkasıdır red bull racing. 2000 yılına kadar stewart racing olarak anılan takım hisselerin devredilmesiyle jaguar racing halini alır. beklenen başarının gelmemesi ve artan masraflar sonucunda ford şirketinin yarışlardan çekilmesi üzerine takım satışa çıkarılır. senelerce sauber takımına sponsorluk yapan red bull artık bu arenada kendine ait bir takım istemektedir. bunun sonucunda red bull racing ortaya çıkar.
    birinci pilot koltuğuna david coulthard oturtulur. yaşlı kurt burada yılların getirdiği tecrübesini gösterir ve takıma çok önemli datalar kazandırır, arabanın gelişmesinde katkıda bulunur. bu sezon monaco gp sinde aldığı üçüncülükle de podyuma çıkma başarısını göstermiş ve takımının daha yolun başında başarıya ulaştırmıştır.
    (27.09.2006 02:26)

beko

    ispanya'nın en ünlü alışveriş merkezlerinden birinde dolaşırken elektronik kısmına adım attığımda o bölümü adeta parsellemiş dayanıklı ev aletleri üreten firmadır.son dönemlerde cep telefonu, mp3 player, bilgisayar gibi elektronik eşyalarda da makul fiyata güzel çözümler sunmaktadır.
    (26.09.2006 18:26)

anadol

    spor modeli azami olarak 185 km/saat yapabilen otomobildir. o dönemde belli bir maliyetle yapılmış ucuz bir otomobil için oldukça tatminkar bir hızdır. şimdilerde anadolu'nun çeşitli köylerinde, ara sıra da yaşı kemale ermiş amcalar teyzeler büyükşehirlerin caddelerinde dolaşırken görmek mümkündür.
    (26.09.2006 18:23)

sıfır beden

    ülkemizde bayan olarak "gülşen" in, erkek olarak da "ajdar anık" ın temsil ettiği vücut ölçüsüdür. gerekliliği çok tartışılan bir konudur ayrıca. ancak bu konularda çıkan haberlere bakıp özenen birçok genç insan neredeyse bu uğurda canlarını verme derecesine gelmiştir. bunun örneği de "sıfır beden haberleri" ni yayınlayan kanalların birinde görülmüştür.
    (26.09.2006 18:19)

un helvası

    tatlı krizi gelen insanların anında yapıp yiyebilecekleri yegane tatlıdır. zevke göre içeriğini değiştirmek mümkündür.
    (26.09.2006 18:15)

lamborghini

    ferrari'nin rakibi olan ünlü italyan otomobil markasıdır. ferrari ile arasında oluşan rekabet megadeth-metallica çekişmesini anımsatır. burada megadeth rolünü üslenen lamborghini ferrari'nin gölgesinde kalmış gibi gözükse de kanımca ferrari kadar güzel otomobiller üretebilmiş bir firmadır. son dönemde çıkan "murcielago" ve "gallardo" modelleriyle hız tutkunu alım gücü insanların ilgisini çekmektedir. ülkemizde de gallardo modeli yollarda nadir de olsa görülebilmektedir.
    (26.09.2006 01:37)

ferrari

    ülkemizde genellikle diğer modellerine göre çok ucuz oluşundan dolayı "360 modena" modelinin tercih edildiği otomobil markasıdır. 360 modena artık 6. yaşını doldurduğu için yerine f430 gelmiştir ancak f430 ağabeyi gibi kolay satın alınacak bir model değildir artık. modenaların dışında nadiren de olsa testarossa, 550 maranello, f430 ve f355 istanbul caddelerinde görülebilir.
    (26.09.2006 01:31)

iskoçya

    içinde loch ness canavarının yaşadığı rivayet edilen gölün bulunduğu ülkedir. büyük biritanya sınırları içerisindedir.
    (25.09.2006 02:08)

alex zanardi

    Formula'dan cart'a kadar çeşitli şampiyonalarda yarışmış bir pilottur. şu sıralar wtcc da yarışmaktadır. ancak alex zanardi'yi üstün kılan iyi bir yarışçı olmasından çok geçirdiği büyük kazadan sonra iki bacağını kaybetmesine rağmen hala gönül verdiği şeye yani araba yarışlarına devam etmesidir. wtcc da beklenenden üstün bir performans sergilemektedir. şampiyonanın en son yarışı istanbul park pistinde ilk yarışı birincilikle tamamlamıştır.
    (25.09.2006 02:00)

trgamer com

    son çıkan oyunları inceleyen, yeni çıkacak oyunlarla ilgili bilgilere sahip, donanım ile ilgili son gelişmeleri de haberdar eden içeriği güzel bir sitedir. mesaj odalarında her türlü konu hakkında bilgi bulabilmek mümkündür ayrıca.
    (25.09.2006 01:46)

teknosa

    4+1 hoparlör almak istediğim zamanda bir kampayası olan firmadır. "ses kartı hediyeli toplam 125 ytl" tarzında bi kampanyaya az kalsın bende kapılıyordum. merak edip yazıcıoğlundaki birkaç yerden sordum ve ayrı ayrı satın alındığı zaman fiyatın maksimum 95 ytl olduğuna şahit oldum. düşünüyorum hediye etmeselerdi acaba ne kadar tutacaktı? zaten o günden sonra sadece dükkanın önüne konulan fiyat listesini almak için, bazen de teşhir eilen ürünleri gözümle görmek için uğradığım mekandır artık.
    (24.09.2006 12:21)

su savaşı

    liseli öğrencilerin okulda çok fazla oynadığı, oyunda olmayan birine su geldiği zaman sert kavgaların çıkabileceği, kızların da oyuna katılmasıyla bambaşka bir hal alan sonucu çok ıslak olan bir oyundur. okullarda oynanıldığında bazen disiplinde sonuçlanacak kadar olay çıkabilir.hele hele tek bir sınıfta değil de sınıflar arası olunca. bu işten tek zararlı çıkanlar da genellikle okul hademeleri olur.
    (24.09.2006 12:10)

sayfa: 1-2-3-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.