mektup

    salt bir haberleşme aracı değildi mektup. kokulu kağıtlara yazılıp kenarına kondurulan öpücükle sevdayı taşırdı uzak diyardaki sevgiliye, köşesi yanıktı çoğu zaman yarinin hasretiyle gözlerini uzaklara dikmiş askerin özlem dolu mektubunun. ya da gurbetteki babaya umut taşırdı annesinin ne kadar büyüdüğünü anlatmak için, kağıdın üzerine bastırıp etrafını çizdiği minik yavrusunun el izi...buram buram hayat kokardı mektup, içine sıkıştırılmış kuru gülün yanında...
    (01.12.2006 21:48)

ben bilmem beyim bilir

    her konuyu "bey" lerin bileceğini sanan muhtemelen eğitimi yarıda kalmış ya da hiç başlamamış evli kadına herhangibirşey sorulduğunda alınacak cevaptır. arada sırada benim de erkek arkadaşımın yanında söylediğim kahkahalara neden olan sözcüktür ama erkişinin egosu okşanmaktan gıcır gıcır olur bunu duyunca o da ayrı :)
    (22.11.2006 10:47)

telviye çıtır

    telviye hanım en basit konuları bile karmaşıklaştırmada ustadır, soyduğu patatesleri atıp kabuklarını pişirir, lahmacunun patlıcanlı olduğunu iddia eder ve hayatında hiç bikini giymediği için burhan bey'e zorla aldırdığı kırmızı bikinisini o annanelerimizin giydiği tek parça dallı güllü elbisesinin içinden giyer. fakat tüm bu garipliklerinin yanısıra hiç beklemediğimiz, anlaşılması en zor olayları şıp diye anlayarak mükremin lütfiye ve burhan bey'in yanısıra seyirciyi de şoktan şoka sürüklerken kahkahalara boğar.
    (22.11.2006 10:20)

tango

    bütün diğer latin salon dansları gibi kontrolün erkekte olduğu tutku ve aşkın dansı. kesinlikle öğrenilmelidir bence, çok da zevklidir. ben kaldığım yerden devam edeceğim er ya da geç...
    (31.10.2006 17:31)

kimseye etmem sikayet

    müzeyyen senar'dan dinlenmesi ayrı bir keyif olan ve dilimden hiç düşmeyen nihavend bestedir.
    (31.10.2006 17:17)

hızlı yaşa genç öl

    bir de bunun "hızlı yaşa genç öl, cesedin yakışıklı olsun" versiyonu vardır ki ne manaya geldiğini hala çözebilmiş değilim. ölmüşüz artık bu saatten sonra cesedimiz yakışıklı olsa ne olur olmasa ne olur diye düşünüyorum çünkü ben. *
    (17.10.2006 14:09)

resim dersi

    resim konusunda istidadı olan ve okul dışında ciddi güzellikte resimler yapan bünyeleri bile öğretmenin ; "haydi şimdi deee 23 nisan konulu resim yapalım çocuklaaaar" nidalarıyla resimden tiksindiren derstir. hayal gücünüz not kaygısıyla sınırlandırılmıştır, sonuçta bir dünya üzerinde el ele tutuşmuş değişik ırklara mensup birkaç çocuk resmi çizersiniz. belki de o ödevden tam puan alırsınız ama hayallerinizden sınıfta kalmışsınızdır.
    (17.10.2006 10:47)

al-i imran

    61. ayeti "allah'ın laneti yalancıların üzerine olsun" şeklinde olan suredir.
    (17.10.2006 10:32)

ne dinliyorum

    ancak windows media player ile dinlerseniz "ne dinliyorum" özelliğinden yararlanabilirsiniz. bu da bir tercih meselesidir tabii ki, ibo dinleyecekseniz winamp'ı tavsiye ederim o yüzden :)
    (15.10.2006 20:40)

dayanamam yokluğuna

    sevginin doruğunda söylenecek sözdür, giderse öleceğinizi zannedersiniz lakin çok geçmeden anlaşılır gerçek, kaç yürek taşınmıştır yüreğinizden, kaç sevda dönülmez yollara çıkmıştır, dayanırsınız çünkü başka çare kalmamıştır...
    (15.10.2006 18:26)

sinan çetin

    yönetmen olmasının yanıı sıra deli duran adlı dizide oynadığı "muktedir" karakteriyle de yarmış yardırmış insandır.
    (14.10.2006 17:55)

kırmızı oje

    elden çıkması en zor ojedir. tırnaklarınızı sildikten sonra bile parmak uçlarınız bir hafta boyunca pembe kalabilir. markaya bağlı olarak da etkileri değişebilir tabii.
    (13.10.2006 21:45)

mariah carey

    yumuşak sesli melez şarkıcı. özellikle my all adlı parçası bir numaradır. bundan bir iki yıl öncesinde gaza gelip "ben de aynı şekilde söylerim ne var" diye abimle iddiaya girip koca bir yaz boyunca günde on onbeş kez dinleyip söylemeye çalıştığım halde bıkmadım o şarkıdan, o derece muazzamdır yani. ayrıca iddiayı da ben kazandım :)
    (13.10.2006 21:39)

burhan altintop

    avrupa yakası dizisinde engin günaydın'ın canlandırdığı nişantaşı çocuğu, zengün üst düzey yöneticidir. esasında tiksinç bir karaktere sahiptir, izlerken tüyleriniz diken diken olur bazen fakat yine de izlemeye devam edersiniz. kişisel tahminimce bu yaşam formu narsizmin en tepelerinde bir o yana bir bu yana volta atmaktadır.
    (13.10.2006 21:26)

vampir irfan

    bir demet tiyatro'nun uslanmaz kan emici zabıtasıdır. laz bakkaldan hergün üç beş gofret yürütür mutlaka. "goflet de tazeymiş ağızda dağılıyiii valla" demesi de beni benden almanın yanısıra o günden bu yana gofret'e goflet dememin tek sebebidir. normal şeklinde telafuz edemiyorum vallahi. bu telafuz farkı yüzünden bazı ortamlarda rezil olmuşluğumun tek sebebi vampir irfandır. şikayetçiyim kardeşim!
    (13.10.2006 21:19)

sayfa: 1...-3-4-5-6-7...-10

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.