öpücük

    mutluluk verir bu birkaç saniye süren hadise. sıcacık birşeydir, yanağa konar ama oradan kalbe akar. yani hernekadar tene kondurulmuş olsa da kalpte hissedilir.
    (06.10.2006 15:14)

eski sevgili

    son kullanma tarihi geçmiş aşkın ve geceleri telefonunuza gizli numaradan gelen çağrıların sahibi mahsun insandır. "eski" olmuşsa mutlaka bir sebebi vardır, zira eski olarak görmek de eski olmak kadar acı verir insana.
    (06.10.2006 15:11)

halk bunu istiyor

    son zamanlarda yapılan hertürlü abuksubukluğun bahanesi olan cümledir, burada halkın ve istenilen şeyin ne olduğuna iyi karar vermek gerekir. zira ben halksam "bunu" istemiyorum kardeşim!
    (06.10.2006 15:04)

ders çalışmak

    sürekli ertelenen eylemdir. genellikle sadece sınavdan önceki gece sabaha kadar çalışılır bunun sonucunda da hemen hemen hiç verim alınamaz. sınavdan geçildiyse aynı metod bir diğer sınav için de kullanılacaktır. şayet geçilmediyse kişi kendi kendine "bundan sonra günü gününe ders çalışacağım" sözü verir fakat bu sözün tutulduğu henüz görülmemiştir.

    ek: son zamanlarda eğlenceli gelmeye başladı bana bu eylem, okul bitiyo diyemidir nedir bilemiyorum. *
    (03.10.2006 21:37)

beslenme çantası

    eskiden içinde bir miktar yiyecek, sabunlu ıslak elbezi kutusu, suluk gibi materyalleri barındıran ilkokul öğrencilerine has yiyecek çantası. şimdilerde içinden para çıkıyor bunların. paylaşmayı bilmeyen çocuğun kantine gidip simit - ayran alması için konulmuş...
    (03.10.2006 20:50)

eyvallah

    genellikle bir yerden ayrılırken "görüşürüz" , " görüşmek üzere" manasında söylenir fakat argoda teşekkür etmek için de kullanıldığı görülmüştür. örn:

    - ooo abi bu ne yakışıklılık böyle, yıkıyosun ortalığı
    - eyvallah koçum
    (03.10.2006 20:35)

nefret

    aynı sevgi gibi kuvvetli bir duygudur. fakat bu hiçbir zaman yüze söylenemez, bir söylenebilse rahatlanacaktır ama belki cesaretsizlikten belki de karşıdaki insanı rencide etmemek amacıyla kolayca ifade edilemez içte büyütülür hep.
    (03.10.2006 20:26)

yastayım

    haramiler adlı grubun seslendirdiği, insanı hüzünlere gark eden muazzam şarkıdır. dinlenilmesi kesinlikle tavsiye edilir. sözleri de şöyledir hatta;

    neredesin şimdi nerde sesin duyulmuyor niye
    neredesin şimdi nerde bir veda etmeden niye
    gölgen düşer üzerime sana hasret her nefeste
    son öpüşün saklı bende doyamadım dur gitme

    yastayım yar yastayım yokluğundan yastayım
    saramadan son defa gidişinde yastayım

    kederle her günümde umut idin can idin
    şu kısacık ömürde bir buğulu düş idin
    kendini bulduğun yerdesin

    gülen güldün şirin sözdün mehtabımdın can özümdün
    feda olsa idi ömrüm neredesin şiir gözlüm
    bir yağmura değdin göçtün damla damla akar hüznün
    bu son sefer değil gülüm buluşuruz elbet bir gün

    (02.10.2006 18:51)

evgeni plushenko

    5 kere avrupa 1 kere de dünya şampiyonası kazanmış rus patencidir. uzun yıllar alexei yagudin ile ezeli rakip olmuş yagudin'in pateni bırakmasıyla pistlerde krallığını ilan etmiştir.
    (02.10.2006 18:18)

nescafe üçü bir arada

    uyanık tutma potansiyeli nedeniyle sınav öncesi gecelerin vazgeçilmez içeceğidir. fakat fazla tüketildiğinde alışkanlık yapabilir. bir de bakarsınız ki yaz tatili ortasında kahve içiyorsunuz. fakat yine de güzel bir icattır, birçok çeşidi mevcut olmakla birlikte vanilyalısı vazgeçilmezdir.
    (02.10.2006 17:44)

sevdicek

    zamane aşklarından çok farklıdır birbirlerine böyle hitabeden insanların aşkı, samimidir, sıcaktır, daha bir gerçektir sanki. "sevdiceğim" biriciğim ile sevdiğim arası bir sözcüktür, biricik sevdiğim manasında kullanılır zannımca.
    (02.10.2006 17:12)

birinci ramazan zirvesi

    hiçbirinden haberdar olamadığım gibi, bundan da bihaber olduğum zirve. başlık da açılmasa öğrenemeyeceğiz.
    (02.10.2006 17:07)

sanal sevgili

    internette tanışılan sevgilidir. genellikle asosyal insanların kaderlerine isyanları sonucu ortaya çıkar. bunlar forum, chat ya da arkadaşlık sitelerinde tanıştıktan sonra msn'e akarlar. telefon numarası alışverişinden sonra iş gerçeğe binmeye başlar. tanışır görüşürsünüz, bazen de bir bakarsınız diğer yarınız karşınızda duruyor, işte o zaman başka seçenek kalmaz seversiniz, çok seversiniz....
    (01.10.2006 17:16)

bahar şenliği

    bir an önce finalleri yapıp yaz okulunu başlatmak isteyen paragöz üniversite yönetimi yüzünden nisan başında yapılan, soğuk ve yağmur dolayısıyla hiçkimsenin iştirak edemediği, -güya- sosyal ve kültürel etkinliktir. bedava konserler olur bu dönemde, fakat gecenin köründe konsere gidilirse parkta yatmak icap edeceğinden çoğu öğrenci katılamaz. faaliyet sona erdiğinde hiçbirşey anlayamayan öğrenci, arkadaş grubunda "bu sene birşey yapamadım ama bidahaki şenlikte çılgınlar gibi eğlenicem, göreceksiniz" geyikleri yapar. bir şenlik daha bu şekilde geçeeer gider...
    (01.10.2006 15:51)

yalnızlık

    doğru yazılışı "yalnızlık" olan, bir başınalığı anlatmaya yarayan kelimedir. birçok çeşidi bulunmaktadır.
    (01.10.2006 15:35)

sayfa: 1...-5-6-7-8-9-10

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.