genel istatistikler
toplam24
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +7
toplam -0

vatan

    basit bir mantıkla, vatan denen şeyin ortadan kalkması, savaş denen şeyin de ortadan kalkması olacaktır. savaş ise emperyalist paylaşımların sigortası olduğu için, egemen sınıfların bu ve bunun gibi kavramları yüceltmesi de mantıklıdır. dünya üzerindeki hiç bir toprak, hiç bir ırka, etkin kimliğe ya da her hangi farklı bir topluluğa ait olamaz, olmamalıdır. olursa şimdiki gibi olur. dünya savaşları, iç savaşlar, vs.vs...
    (29.10.2006 17:58)

yazı tura

    izledikten sonra 'işte deneysel sinema budur' dediğim, daha önce türkiye sinemasında görmediğim kamera hareketleri, kurgu ve konseptiyle mutlaka izlenilmesi gereken film. evet bu film için en büyük artı aslında hem deneysel olup, hem de bunu farkettirmemesi. yani sonuna kadar oturup izliyorsunuz. örneğin titreyen kamera sizi rahatsız etmiyor. ya da iki ayrı hikayenin birbirinden bağımsız işlenmesi. türkiye sineması için büyük bir kazanım.
    (29.10.2006 14:33)

kalpsiz

    kalp sıradan bir vücud organı olmamakla beraber en az onun kadar gerekli olan beyin, göz, mide gibi organlardan sıyrılarak; aşk, vicdan, merhamet gibi kavramlarla ilişkilendirilmiş ve hemen hemen bütün dillerde farklı deyimler ve değişler biçiminde karşımıza çıkmışdır. kalpsiz diye hitab edilen kişi de, yukarıda saydığım kavramları hiçe sayan, önemseyen kişidir. örnekse türk filmlerindeki en başarılı kötü adam karatkeri olan erol taş'dır.
    (26.10.2006 15:03)

anathema

    one last goodbye, parisienne moonlight, angelica gibi şarkıları ard arda dinlenirse bunalıma sokabilen, insanın canını yakabilen ama buna rağmen hemen her gün bıkmadan dinlenilen gruptur. ve sürekli olarak türkiye'ye gelen, türkiye insanının depresif ruh halini keşfetmiş doom metal topluluğudur ayrıca.
    (26.10.2006 14:01)

kraft

    çaldığı müzikler için asla belli bir tarz öne sürülemeyecek bar. nick cave'le başlayıp rhcp'la *devam edip, soad'la *da devam edebilip, üstüne de anathema çalabilen dj'lere sahip mekan. ha sevilmezmi bunlar, elbetteki sevilir. ama insan belli bir ruh haline bürünemiyor işte, bir agresif oluyorsun, bir depresif. her şeye rağmen, anılar için bile gidip, bir iki bira atılası yerdir en azından. kahve de içebilirsiniz...
    (26.10.2006 13:42)

anarşizm

    devletsiz, ideal toplum.
    (26.10.2006 13:14)

pulp

    cumartesi geceleri çıkan grup wade'dir. system of a down, linkin park ve papa roach gibi grupları gayet leziz bir şekilde coverlamaktadırlar. ayrıca canlı müzik başlamadan önce terasa çıkılırsa, giriş parası ödemekten yırtabilirsiniz. bu mekanın en kalabalık olduğu günler cumalarıdır. lakin cuma günü çıkan gruplar tarz olarak alternatif ve rock'n roll dolaylarındadır. ilk başlarda 'off çok sıkıcı bunlar' demenize karşın sabaha doğru kendinizi sahnenin önünde saçma sapan dans figürleri yaparken bulabilirsiniz.
    (26.10.2006 13:04)

kudret kurtcebe

    bu piyasaya albüm yapmamak için uzun süre direnmiş ve tek albümü olan şizofreni yaptıktan sonra yine köşesine çekilmiştir. yanlış hatırlamıyorsam albümüne koymadığı seattle adlı bir şarkısı da vardı. ismini google'da taratıp da bulabildiğim bir kaç materyalde kendisinin sosyalist olduğu dile getirilmiştir. fakat albümü dinlendiğinde sıkı bir anarşist olduğu ve sosyalizme de laf soktuğu görülebilir.
    (25.10.2006 15:01)

kesmeşeker

    türkçe sözlü rock müziğin en güzel yıllarını yaşadığı dönemde çıkardıkları albümlerle hayatımda çok önemli bir yeri olan müzik grubu. o günlerin geri gelmeyeciğini biliyorum ama kesmeşeker her şeye rağmen yola devam ediyor. dinlenmeye başlanacaksa eğer tut beni düşmeden albümünü tavsiye ederim.
    (25.10.2006 14:43)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.