bitkilerle insanlar arasindaki farklar

    bitkilerle aramızda ki tek fark, biz yaptıklarımızın bilincindeyiz, onlarsa mecburlar kötü olmaya bazı şartlarda. biz tercih ediyoruz, onlarsa doğaya boyun eğiyor. ve ahlak da buradan doğuyor. eğer insanlarda bitkiler gibi, hareketlerini emirlere uyarak yapsalardı hiçbir zaman eylemlerinden dolayı suçlanmazlardı. tercihler yapabildiğimiz için suçlanıyoruz. ya ahlakın içindeyiz ya da dışındayız!
    (01.01.2008 13:12)

latin amerika

    güney amerikanın tek bir açıklaması vardır. bütün bu insanlar, bu ırk aslında iki kandan gelir. anneleri kızılderili. babaları İspanyol. kendileri de iki kanın arasında kaybolmuş, doğumları istenmeyen çocuklar. tecavüz çocuklarının torunları.
    (01.01.2008 13:06)

galatasaray

    "bir renk bir isim altında birleşerek türk olmayan takımları yenmek" amacıyla kurulmuş ülkemizin ilk futbol takımıdır.
    (30.12.2007 22:59)

stockholm syndrome

    stockholm syndrome parçasının canlı söylendiği bir kaç konser görüntüsünde edinebildiğim birçok kanının yanında bir tanesi çok kafama takılıyordu. Şarkı boyunca dinlediğim hep chris' di. Çoşmaksa çoşku, sakinse böle ağır ağır, biraz tekdüzeyse bile kollar arkada bir şekilde ilerledi durdu, yetmedi bide şarkıya böle acı bi name getirdi, olması gerektiği gibi. bir oyun kurucu görevi üstlendi tam yapılması gerekeni yap ve olursa extralardan kaçınma. maç sonunda forvet oyuncusu matthew bellamy ise attığı iki beleş golün üzerine maç sonu tribünlere yumruk havaya mı yaptırıyor ? (bkz:acaba )

    (28.12.2007 23:44)

yaşamaya mecbur olmak

    yaşamaya mecbur olmak hafife alınacak türden değildi. belki çok farklı amaçlarla
    yazılmıştı sözler, ama ben biliyordum yaşamaya mecbur olmanın ne demek olduğunu.
    ben görmüştüm, hayatta birkaç saniye daha geçirmek için yüreğini satmış insanları.
    anlıyorum söylenenleri. görünmez ve adı konulamaz bir zorunluluk. madem doğdun,
    yaşayacaksın! ne kadar acı çeksen de, devam edeceksin. Çünkü insansın. doğal değilsin.
    doğanın üstündesin! dünyanın tanrısı sensin!..
    (28.12.2007 23:32)

inancını kaybetmek

    çok uzun yıllardır dini olarak hiçbir inancınız yoktur. tek inancınız sevdiğiniz ve herşeyinizi verebileceğiniz sevgilinizdir. askere gitme zamanınız gelir ki zaten aslında askere gitme yaşınız çoktan gelmiştir. askere gidersiniz sevdiğinizi geride bırakarak. ilk zamanlar herşey iyi gider. ancak bir gün askeri bir emir gelir ve afganistan'a gidecek olan askeri personel listesinde isminiz vardır. eğitiminiz başlar yeni görev yerine gitmenize 2-3 gün kalmıştır. bir telefon gelir. telefondan gelen ses tek düşündüğünüz ve sevdiğiniz tek insandır. sizden ayrılmak istemektedir. ne diyeceğinizi bilemezsiniz. size bir sebepte belirtmez. kabullenmeye çalışırsınız. yeni görev yeriniz olan afganistana gidersiniz. oraya gelişinizin üzerinden 10 gün geçmeden bir çatışmadan vurulursunuz. vurulduğunuz anda kafanızda şimşekler çakmaya başlar. neden buradayım, neden bu durumdayım, düşünür durursunuz. hiç bir cevap bulamazsınız inanacak tutunacak tek bir dal bulamazsınız. boşlukta gezinir durusunuz. artık bir zombisinizdir. inanacak tutunacak bir dal buluncaya kadar.
    (24.07.2007 19:19)

aydın

    Ülkemizde 09 plaka ve 256 telefon koduna sahip ege bölgesinde bulunan şehir. tarihinten bugüne kadar tralleis, hisar, güzelhisar gibi birçok isim almıştır. ekonomisi genel olarak tarıma dayalıdır. incir, pamuk, zeytin yetiştirilen başlıca ürünlerdir. Şehir genel olarak orta yaş ve üzeri insanları hitap etmektedir. gençler için pek fazla sosyal alanı bulunmamaktadır. ancak son yıllarda şehirde ki üniversitenin etkisiyle gençlere yönelik mekanların sayısı artmaktadır. içindeyken bir an önce kurtulmalıyım daha büyük yerlerde yaşamalıyım dedirtip planlar kurdurtur fakat dışarı çıkıldığında özlenir ve ilk fırsatta gidilip görülür. böyle garip bir havası vardır bu şehrin.
    (24.07.2007 19:10)

aşk acısı

    aşk acısına kulaktan şifa bulunmaz, yanacaksin cayır cayır.
    (24.07.2007 11:09)

muse

    konsere çıkmadan önce uyuşturucu (çoğu zaman magic mushroom) kullandıklarını itiraf etmiş britanyalı muhteşem grup. ingiltere'de verecekleri bir konser öncesinde grubun kullandığı karavana girip çekim yapan bir muhabirin karavandan çıktığında söylediği ilk cümle şu olmuştur. hayatımda izlediğim uyuşturucu ve porno ile alakalı filmlerin hepsi içeride yaşananların yanında çok yumuşak kalır.
    (23.07.2007 18:55)

ak47

    85 cm uzunluğunda 2,85kg ağırlığında 4 ana parçadan meydana gelen otomatik tüfektir. 30 ve 50 lik olmak üzere iki çeşit şarjör kullanabilmektedir. seyyar ve sabit dipçik olmak üzere iki türe sahiptir.
    Ülkemizde halen teröristlerden (ki bu genellikle pkk oluyor) ele geçirilen ak-47 ler ankara'daki bir askeri birliğimizde er ve erbaşların temel silahı olarak kullanılmaktadır.
    (22.07.2007 08:58)

sancak

    alay ve daha üst düzeydeki askeri birliklerin sahibi olduğu bir çeşit askeri bayrak.
    sancak bir birliğin en önemli simgesidir. sancak yalnızca cumhurbaşkanına selam durur. diğer bütün askeri personel sancak önünde esas duruşta selam durmak zorundadır. sancak barış anında birlik komutanının odasında bulunan özel dolabının içinde kılıfımda mühürlü bir şekilde muhafaza edilir ve yalnızca sancak devir teslim törenlerinde açılır. sancak savaş halinde birlik komutanının çadırında yine aynı tedbirler alınarak muhafaza edilir. sancak savaş anında birlik komutanın birlik personelini sancak çevresinde toplanmasını lüzum gördüğü takdirde veya gerektiğinde askerin manevi duygularını yükseltmek için açılır. sancak asla düşman kuvvetlerin eline geçmemelidir. düşmanın sancağı eline geçirmesi durumu kaçınılmazsa birlik komutanı emirler dahilinde sancak personelini toplayarak sancak imha edilir.

    sancak 210 cm uzunluğunda ve 14,35 kg ağırlığındadır.

    sancak personeli 1 sancak subayı, 1 sancaktar, 2 sancak muhafızından oluşur.

    sancak nöbeti saygı nöbeti kapsamında olup yalnızca emir veya ölüm halinde bırakılır, hareket edilir.
    (22.07.2007 05:33)

piyade

    diğer sınıfların bitli piyade olarak sıkça andığı askeri sınıf.
    Ülkemizde ki piyadeler g3, kaleşnikof olarak bilinen ak47 tüfekleriyle ve kasaturalarıyla donatılmışlardır. savaş anında savaş meydanına ilk sevk edilen sınıftır ve savaş stratejisi gereği en önemli konumdadır.
    herkesten önce piyade vardı. piyadeler affetmez.
    (22.07.2007 05:18)

sayfa: 1...-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.