mekik çekmek

    Yetersiz protein alınımı ile günde birkaç set mekik çekmek, insanın karın kaslarını yakarak var olanında gitmesine sebep olur. Ya iki günde bir mekik çekmek gerekir ya da protein alımını arttırmak.
    (17.07.2013 23:42)

omegle

    video özelliği eklenen, üstüne bir de dil özelliği eklenen chat sitesi. Artık diyaloglar genel olarak şu şekilde:

    You: Selam
    Stranger: slm
    Stranger: isim?

    Bazen isim yerine kız mı erkek mi diye de sorarlar, erkek ismi söyler veya erkek derseniz genelde disconnect olursunuz.
    Ha bazen olmaz, isim cinsiyet sormadan dakikalarca muhabbet edersiniz, güzel hale gelebilir.
    (17.07.2013 19:20)

elektronik

    elektrik akımını ve elektriksel özellikleri farklı olan çeşitli materyalleri (bkz: devre elemanları) kullanarak, elektronlara yön vererek veya büyüklüğünü değiştirerek, bilgi ve sinyal oluşturma, işleme ve başka enerji çeşitlerine dönüştürme sanatıdır.
    (17.07.2013 18:23)

elektrik akımı

    Metaller gibi son yörüngesinde değerlik elektronları olan materyallerin üzerindeki o elektronlar materyal üzerinde serbestçe hareket ederler. Bu materyallerin bir tarafında fazla diğer tarafında az elektron varsa, elektronlar fazla olan taraftan, az olan tarafa doğru akar, bu akıma elektrik akımı denir.

    (bkz: elektrik)
    (bkz: elektronik)
    (17.07.2013 18:14)

arduino

    Elektronik ile ilgilenen her öğrencinin ve hobicinin rahat rahat prototipleme yapabilmesi için geliştirilmiş bir elektronik karttır. Bu cihaz basitçe, bir microcontroller ve bu microcontrollerin çalışabilmesi için gerekli regülatör, kristal, usb ile programlanabilmesi için seri-usb dönüştürücü entegrelerle donatılmış bir donanımdır. Kendina ait java tabanlı bir ide ye sahiptir ve C tabanlı bir programlama dili vardır. Etrafı I/O pinleri ile çevrilidir, bu pinlere ledler, motorlar, sensörler ve benzeri cihazlar bağlayarak istediğiniz projeyi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunun yanında bilgisayar veya başka cihazlarla seri iletişim ile haberleştirerek başka cihazlardan veri almasını, bu veriyi işleyerek istediğiniz outputu alabiliyorsunuz. Processing adlı programlama dilini kullanarak yazdığınız 2 veya 3 boyutlu görsel arayüz ile arduinodan output alabilirsiniz. Piyasada arduino için hazırlanmış bir çok shield mevcuttur, bunlar arduinonun üzerine takılarak arduinoyu istediğiniz işleve uygun hale getiriyorlar, örnek vermek gerekirse, eğer projenizde internete bağlanmanız gerekiyorsa arduinonuzun bir ethernet entegresine ve ethernet jackına ihtiyacı vardır, siz arduinoya bunları içeren bir ethernet shield taktığınız zaman arduino internete bağlanmaya hazır hale gelir. Arduinonun birçok hazır kütüphanesi vardır, ethernet shieldi taktığınızda ethernet kütüphanesini projenize dahil eder, ide de hazır bulunan örnek program üzerinde değişiklikler yaparak internet içerikli projenizi rahatlıkla yapabilirsiniz. İnternette çok fazla örnek proje bulabilirsiniz.

    Yapılmış 40 güzel projeye buradan ulaşabilirsiniz http://hacknmod.com/hack/top-40-arduino-projects-of-the-web/

    Arduinonun uno, leonardo, mini, nano, pro, fio... gibi çeşitleri bulunmakta ve gün geçtikçe yenileri eklenmektedir.

    Resmi web sitesi http://arduino.cc
    (17.07.2013 13:07)

işleme tabi vize

    Amerikan konsolosluğunun yaptığı en can sıkıcı vize işlemi. Amerikaya gitmeye karar verdiniz, bir program yaptınız, 1 ay sonra gideceksiniz diyelim, önceden vizeniz için başvuru yaptınız, rendevu gününüz geldi, sıraya girdiniz, evraklarınızı verdiniz, parmak izinizi aldılar ve vize alma işleminin insanı en geren kısmına, yani mülakata girdiniz, size rasgele sorular sormaya başladı vize verecek olan konsolos, cevap verdiniz, bir iki evrağınıza baktı ve sarı bir kağıt tutuşturdu elinize, üzerinde bir numara olan kağıt. Dedi ki; vize talebinizi işleme aldık, bu kağıttaki numarayı internetten takip edin, pasaportunuzu gönderin yazısı çıktığında pasaportunuzu gönderin, vizenizi basalım dedi ve ekledi; "iyi yolculuklar". Bu noktadan itibaren içinizde bir kuşku oluşur, neden diye, çıkarken bakarsınız ki diğer insanların pasaportlarını alıp, vizeniz onaylanmıştır yazan beyaz bir kağıt verilmiş. Kağıttaki yazıyı farkedersiniz "bu işlem en az 4 - 6 hafta arasında sürmektedir. Kalırsınız öyle. Bir umut arada kontrol edersiniz ama başta numaranız listeye bile girmemiştir, sonra ise işleminiz beklemede yazar, öyle beklersiniz, Amerikaya gideceğiniz gün yaklaşır, gelir, geçer, orada hala beklemeniz gerektiği yazar, yapacak hiç birşey yoktur. Keşke vermeselerdi dersiniz çünkü bir umut o güne kadar ha çıktı ha çıkacak diye düşünürsünüz. İşte böyle pis bir durumdur işleme tabi vizeler.
    (16.07.2013 02:24)

python

    En rahat script dilidir. Programlamaya yeni başlayan arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir.
    Bu programlama dilinin güzel tarafı, noktalı virgül, parantez gibi gözden kolay kaçabilecek syntax hatalarını en aza indirmesidir çünkü bu dilde, gereksiz parantezlere ve noktalı virgüllere ihtiyaç yoktur, indent ve satır atlama kullanılarak düzenlenir kodlar. Biz hep rahat rahat yazalım diye.
    (16.07.2013 02:02)

lena chamamyan

    İnanılmaz güzellikte sese sahip, ermeni kökenli, suriyeli müzisyen.
    Dinleyeni mest eder, alır bambaşka yerlere götürür.


    (16.07.2013 00:47)

fpga

    "Field Programmable Gate Array" in baş harflerinden oluşan kısaltmadır. İçerisinde bulunan "logic block" ları arasında bağlantı kurarak istediğiniz entegre devreyi oluşturmaya imkan veren entegre devre. Schematic çizerek, VHDL veya Verilog dillerinden biri ile programlanabilir.

    (bkz: altera)
    (bkz: xylinx)
    (bkz: lattice)
    (13.07.2013 16:21)

black metal

felisia

    yıllar sonra yayınına geldiğimde bana zaman yolculuğu yaşatan, birkaç yıl geri götürmeyi, eski anılarımı canlandırmayı başaran güzel insan, dost vampire....
    (17.04.2012 02:00)

3 idiots

    Bir insanın hayatında izleyebileceği en güzel hint filmidir. sistem eleştirisi yapan bir komedi filmidir ancak sadece komedi değildir, yeri gelir güldürür, yeri gelir ağlatır, yeri gelir heyecanlandırır, öyle bir filmdir, uzundur ** her mühendisin (öğrencisinden öğretmenine) izlemesi gerekir.
    (25.12.2011 00:55)

ramen

    Türkiye'de migroslarda satılan 2 ramen markası vardır, leader ve kung fu. Mantarlı, tavuklu ve acı soslusu vardır.
    (22.12.2011 18:45)

myrath

    İçinde Oriental, Progressive, Power ve Melodic Death Metal karışımı tarzlar barındıran, her şarkısında ayrı bir tat olan, inanılmaz sololara sahip, şarkılarının geneli duygulu ve tutkulu olan, Tunuslu, harika bir grup.
    (21.12.2011 14:59)

danıştayın şoförler için sıfır alkol kararı

    Çok doğru karardır ancak yemekten sonra yenen meyveler insanın içinde etil alkole dönüşüyor ve 10 - 30 promil arasında bir değer gösterebiliyor ölçen cihazlar. Bunun içinde birşeyler düşünülmesi gerekir.
    (21.12.2011 14:47)

sayfa: 1-2-3-4...-12

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.