siyah perçemlerin gonca yüzlerin

    tunceli yöresine ait bir türküdür..erkan oğur-djivan gasparyan yorumu dinlemeye degerdir..
    ''siyah perçemlerin,gonca yüzlerin,
    garip bülbül gibi zar eyler beni.
    hilal ebruların, ahu gözlerin,
    tiğ-i sevda ile yareler beni.

    sevdayı aşkınla ah-ü zar oldum
    kalmadı tahammül bikarar oldum
    cemalin göreli sevdakar oldum
    korkarım ki bu dert paralar beni.

    elif kametine hayran oldugum
    gece gündüz hayaline döndüğüm
    hep senin içindir boyun egdiğim
    yoksa zaptedemez bu yerler beni''
    (09.10.2007 01:55)

evvelim sensin

    fazlasıyla zararlı bir türkü..ziyadesiyle bunalıma götürür..hayatla ilişiği kesip bizi fenafillaha,nirvanaya ulaştırır..''evvelim sen oldun,ahirim sensin''..
    (09.10.2007 01:39)

hüsnü şenlendirici

    bana ilkokul gunlerimi hatırlatan klarnet ustası..ben ilkokuldayken flutle bir parca calmam istendiginde,hep nilüfer'in '' caddelerde rüzgar'' adlı parcasını calmışsam husnu senlendirici'de hep ''İstanbul İstanbul olalı''adlı parcayı calmaktadır..kısa zamanda baska parcalar ögrenmesini heyecanla beklemekteyim..
    (08.10.2007 21:34)

kop

    İngiliz futbol kulubu liverpool'un takımlarına delice destek veren taraftar grubu..''you will never walk alone''hiç bu kadar guzel olmamıştı..
    (08.10.2007 21:26)

çarşı

    beşiktaşlı olmayanların bile hayran oldugu(misal ben),takımına sınırsız destek veren,sadece futbolla ilgilenmeyen,toplumsal sorunlara da deginen ve bunları acmış oldugu pankartlarla gündeme tasıyan ünlü taraftar grubu..
    (08.10.2007 21:24)

bestseller

    Özellikle kitaplar için kullanılan,''çok satanlar''anlamındaki İngilizce kelıme..her kitap evinde ''bestsller''adı altında gorebileceginiz bir bölümdür ayrıca..
    (08.10.2007 21:14)

sadidas

    cocukluk yıllarımızda her turlu spor dalında rahatlıkla kullanabildigimiz ve gayet dayanıklı,her turlu hava kosuluna uyum gösterebilen,adidas'ın kolpası olan ayyakkabı markası..her cocugun kucukken bir tane sadidası olmuştur,olmalıdır,olacaktır da..hafiften converse'in kolpasını da andırmıyor degildir..
    (08.10.2007 21:03)

halil inalcık

    26 mayıs 1916'da İstanbul'da dogmuş olan ve su an bilkent Üniversitesi'nde hocalık yapmakta olan tarih profesörü..prof.ekmeleddin İhsanoglu onu ''şeyh-ul müverrihin'' yani tarihçlerin şeyhi olarak tanımlamıştır..Özellikle osmanlı devleti üzerindeki araştırmaları tüm dünyaca takip edilmekte ve bu konuda alanının en iyi hocaları arasında gösterilmektedir..osmanlı tarihi konusunda 1 numara dersek pek de abartmış sayılmayız..osmanlı tarihini tum dunyaya tanıtarak bu konudaki önyargıların yıkılmasında önemli bir rol oynamıştır..
    (08.10.2007 00:58)

sınıf atlamak

    bir statü degişimi olarak da algılanabilecek bir kelimedir..belirli bir donanıma sahip olmak veya belirli bir yetkinliğe sahip olmak bir statü değişimine yol acabilir..ve bu sınıf atlamak olarak değerlendirilir..ekonomik anlamdaki degişiklikler de bu kavramı içerebilir..misal serce'den inip mercedes'e binmek sınıf atlamanın kralıdır..
    (08.10.2007 00:42)

grip

    kötü bir hastalıktır..elinizde mendil gözlerinizde yaslarla sanki duygusal bir filmden cıkmış izlenimi uyandıran ancak ilk hapşırıktan sonra tum bu düşünceleri yerle bir eden bir illetir..oyle bir illettir ki siz kendinizi sakınsanız bile mutlaka sizi bulur..
    (08.10.2007 00:38)

fenerbahçe şükrü saraçoğlu stadyumu

    papazın Çayırı üzerinde yükselmiş olan stad..mabedimiz..maç günleri kadıköy'e ayrı bir hava katan güzelim stad..muhtesem akustiği,neredeyse takımını her maç belli bir seyirci ortalamasıyla destekleyen taraftarıyla bir butun oluşturan stad..adeta bir türkiye mozaiği yansıtır..telsim ve migros tribünleri ögrenci,memur.işçi kesimine hitap eder..maraton tribunu ise maddi acıdan daha iyi duruma sahip olanların tercih ettiği kısımdır..maç izlemekten zevk alınabilecek stadlardan biri..
    (08.10.2007 00:34)

nilüfer turizm

    bu firmayı İstanbul hattında kullanmış biri olarak soyleyebilirim ki İstanbul seyahatlerinizde kullanılabilecek 2-3 firmadan biridir..gercekten güleryüzlü bir hizmet anlayışı vardır..firma otobuslerinin hepsi mercedes'in travego modelidir..su ana kadar sorun yasamadıgım nadir firmalardandır..
    (07.10.2007 16:10)

şevval sam

    gülbeyaz,aşkın daglarda gezer ve süperbaba dizilerinde rol almış olan,yüzünün güzelliği sesine de vurmuş olan sanatcı..anasına bak kızını al deyimi Şevval sam'a tam olarak uymaktadır..cunkü kendisi sarkılara sesiyle hayat veren ve duygu katan leman sam'ın kızıdır..kazım koyuncu ile soylemiş oldugu turkuler mutlaka dinlenmelidir..ayrıca yakın bir zaman önce İstanbul's secret adında bir album cıkarmıştır..''sarı fırtına'' metin tekin'in eski eşidir..takip edilmesi tavsiye edilir..
    (07.10.2007 01:33)

wigan athletic

    İngiltere premier leauge'de yer alan futbol takımıdır..takımın renkleri beyaz ve laciverttir..orta sınıf bir anadolu takımı gibidir..ligde pek bir iddiası yoktur..kadrosunda eski liverpool'lu kirkland,eski liverpool'lu heskey ve sibierski gibi ünlü futbolcuları barındırmaktadır..tipik bir counter attack futbolu takımıdır..
    (07.10.2007 01:10)

110

    kadıkoy-taksim hattının efsane otobusudur..her ne kadar taksim'e ulaşmak için artık cok ceşitli imkanlar varsa da yine de bu hat bir efsanedir..bu hattaki otobuse boş olarak bindiğimi hiç hatırlamam..
    (07.10.2007 00:58)

sayfa: 1...-47-48-49-50-51

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.