vira vira

    sözleri de şu şekilde olan şarkıdır

    dağılıyor parça parça karanlıklar
    açılıyor simsiyah bir gece
    uzanıyor dalga dalga sonsuzluğa
    unutulan düşlerimiz nerde

    sevgiyle başlayan hayat
    seni bir gün çağırınca

    vira vira demir aldı dünya
    açılmış hayalleri rüzgarlara
    vira vira dalgalandı dünya
    terkedip halatları limanlarda

    yıkılıyor tüm sınırlar birer birer
    kapanıyor simsiyah bir gece
    açılıyor hep yürekler denizlere
    belki hemen belki bugünlerde
    (27.01.2007 16:12)

beni al

    bir ses bu kadar mı güzel olur, bir şarkı bu kadar mı kendine çeker insanı...şarkının başlamasıyla beraber bir ürperti gelir insanın üstüne, sonra o hüzünlü ses gelir, sonra o acıtan sözler...böyle bir şarkıdır işte.

    seni bir daha yaşamak isterim aslında...*
    (27.01.2007 14:28)

içimden şehirler geçiyor

    her feridun düzağaç şarkısı gibi can yakan ve feridun düzağaç'ın ne kadar güzel söz yazdığının kanıtı niteliğindeki şarkı
    (27.01.2007 13:13)

ismail cem

    o asil duruşuyla, uzlaşmacı tavrıyla her zaman hatırlanacak ve türkiye'ye kolay kolay gelmeyecek türden bir siyasetçi, yazardı. * değerli bir insanı daha kaybettik ve belki de yine kıymetini bilemedik..
    (25.01.2007 15:45)

yasin hayal

    gayet pişkin bir şekilde "orhan pamuk akıllı ol akıllı" diyebilen, ogün samast'ı cinayete azmettiren kişi şeklinde tanıtılan kişidir kendileri ki her ikisi de ifadelerinde doğrulamıştırlar. ayrıca hrant dink'i öldürmesi için ogün samast'a atış dersleri verdiğini ve dövüş kasetleri izlettiğini de ifadesinde belirtmiştir.
    (25.01.2007 14:51)

hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz

    kendisinden pek hoşlanmasam da bugün vatan gazetesinde bu konuyla ilgili bir yazısına rastladım reha muhtar'ın. özetle diyordu ki kendileri;
    84 yıl önce imzalanan lozan antlaşmasına göre; türk toprakları üstünde yaşayan ermenileri, rumları, musevileri korumak ve onların tüm sorumluluklarını üstüne alıp kürtlerle dostça ilişkiler kurmak atatürk'ün bizlere vasiyetidir. ve o gün cenazede gördükleriniz atatürk'ün türkiyesidir. dolayısıyla bir türke en çok yakışan şeydir kendi topraklarımızda yaşamış, ölmüş bir ermeni için "hepimiz ermeniyiz" diye bağırmak. ancak kimse içinden gelerek söylediği bu kelimelerle ermeni olmayacaktır belki de sadece vicdanını rahatlatıcaktır eğer yapabilirse...sonuç olarak atatürk'ün vasiyetini yerine getiremedik der reha muhtar ve dedim ya pek hoşlanmasam da anlatmak istediklerimi anlatmıştır kendileri. öncelikle insan olmanın inceliklerini...

    yazının tamamını merak eden varsa diye;
    http://www7.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=&newsid=&categoryid=&wid=136
    (25.01.2007 14:17)

crestfallen

    yine anathema dedirten bir anathema şarkısıdır. güzeldir.

    falling deeper into fear
    my inner self is now
    a sleeper of stone

    help me!

    (25.01.2007 13:59)

kendini aramak

    ...ve ararken içinde kaybolmak diye tanımlayasım olan eylem..
    (24.01.2007 14:40)

hrant dink

    türk düşmanı olmadığını birkaç şey söyleyerek anlatmak istiyorum.

    öncelikle hrant dink'in yazılarını lütfen arşivlere ulaşarak okumaya çalışın* zira böylesi daha güvenilir çünkü birkaç yerde rastladığım üzere yazıları kesip yapıştırma gibi bir şeyler yapmışlar ve yazıların anlatmak istedikleri tamamen değişmiş.

    hrant dink'i birgün gazetesindeki yazılarından takip den biri olarak şunu söyleyebilirm ki kendisi ermenistan'da çok da sevilen biri değildi ve bunun tek nedeni "ermeni soykırımı var" dememesinden kaynaklanmaktaydı. bilindiği üzere ermeni olup da ermeni soykırımı var dememek büyük ayıptır insanların gözünde.
    fransa'da yaptığı bir konuşma sırasında ise hrant dink'e ısrarla ermeni soykırımı olduğunu söyletmeye çalışmışlar ancak kendisi bunu reddettiği ve her zaman olduğu gibi düşüncelerini tarafsız bir şekilde belirttiği için fransızlar tarafından da çok sevilen bir insan olmamıştır. ayrıca bana göre dink'in türk düşmanı olmadığını anlamak için sadece son yazısının "tümünü" okumak yeterli olacaktır.
    ya da
    "Şunun şurasında üç gün batı'ya gitsem, dördüncü gün "artık bitse de dönsem" diye sıkıntıdan kıvranan ve ülkesini özleyen biriyim, oralarda ne yapardım?..."
    "...mahkemeden lehime bir karar çıkarsa kuşkusuz çok daha sevineceğim ve bu da demektir ki artık ülkemi hiç terk etmek zorunda kalmayacağım.
    muhtemelen 2007 benim açımdan daha da zor bir yıl olacak.
    yargılanmalar sürecek, yeniler başlayacak. kimbilir daha ne gibi haksızlıklarla karşı karşıya kalacağım?
    ama tüm bunlar olurken şu gerçeği de tek güvencem sayacağım.
    evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz * güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler.
    evet biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce." hrant dink (son yazısından alınmıştır)

    benim için yeterlidir ancak tabiki inanmayanları inandırmak gibi bir amacım da yok.
    (24.01.2007 14:00)

uğur mumcu

    ölümünün nedeni ve kimler tarafından öldürüldüğü artık belli olmayacak olan "insan"dır. * düşüncelerin her şekilde söylenmesi gerektiğini öğreten insandır..ve belki de artık onun gibilerin yok edildiğini gördükçe üzülmemize neden olan insandır.
    (24.01.2007 13:41)

mad world

    ve yoktur böyle bir şey. filmin etkisinde kaldığınızdan mıdır yoksa sesin muhteşemliğinden midir bilinmez fazlasıyla etkileyen defalarca dinleyip bıkmayacağınız türden bir şarkıdır. dinlenmeli, tavsiye edilmelidir.
    (22.01.2007 14:10)

günü gününe ders çalışmak

    özendiren eylem...*
    (22.01.2007 13:34)

çekip gitmek

    pes etmek ya da yeni bir sayfa açmaktır hayatında...zira yapılmalıdır, kimi zaman arkaya bakmadan terk edebilmelisindir hayatını...
    (21.01.2007 13:47)

ogün samast

    hrant dink ölmüşken nefes almasına katlanamadığım insan! *
    buyrun:
    http://img412.imageshack.us/my.php?image=ist3070030918lx3.jpg
    hissedebilenlere...
    (20.01.2007 16:52)

vincent cavanagh

    "...and i wonder if you ever wonder the same..and i still wonder..." diyen ve sesiyle dibe vurdurtan insan..
    (20.01.2007 16:02)

sayfa: 1-2-3-4-5-6...-10

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.