civelek

    bu yıl itibariyle yeditepe üniversitenin rektörü olan, geçen yıllarda ise marmara üniversitesinin bölüm başkanı olan zat-ı muhteremin soyismi. bkz: jale civelek
    (26.05.2007 19:26)

vega

    "alışamadığım yokluğuna" adlı şarkısı defalarca dinlenip kimi zaman dinlerken ağlanabilecek grup.
    gece ağır ağır gelir.
    gelir başucumda bekler.
    bana gittiğini söyler.
    bir daha dönmeyeceğini de.
    duvarlarının ardından...
    seni duymaya çalışıyorum hala.
    buradan gittin çoktan
    ve gece bana bırak diyor.
    bir gün gelir, bir gün geçer.
    bazı şeyler hiç ama hiç değişmez.
    her geçen anın sonunda hala...
    alışamadım yokluğuna.
    gece ağır,ağır gelir.
    gelir başucumda bekler.
    bana bittiğini söyler.
    bir daha sevmeyeceğimi de.
    uyumaya çalışsam da faydası yok
    sana sarılmayı özlüyorum hala.
    buradan gittin çoktan
    ve gece bana bırak diyor
    bir gün gelir,bir gün geçer.
    bazı şeyler hiç ama hiç değişmez.
    her geçen anın sonunda hala...
    alışamadım yokluğuna.
    (26.05.2007 19:16)

önce ağlamak sonra atlatmak

    sevgiliden ayrılmak, sabaha kadar çalışıp sınav saati uyuyakalıp sınava yetişememek, yine deliler gibi çalıştığın dersten kalmak, işten atılmak, ağır bir iftiraya uğramak gibi durumlarda yapılan eylem.
    (26.05.2007 19:01)

soylulaştırma

    diğer adı kentsel dönüşümdür. dar gelirlilerin yaşadığı köhneleşmiş yerleşim alanlarına daha üst sınıfların yerleşmeye başlayıp, buradakileri yerlerinden etmeleridir. soylulaştırılan yer genelde tarihi, çevresel özelliklere sahip olmalı ya da yeni yatırımlara açık olmalıdır. İlk olarak 50 li ve 60 lı yıllarda londra ve new york' da gözlenmiştir. İstanbul'da ise 70'li yıllarla beraber soylulaştırma hareketleri başlamıştır. soylulaştırılan yerlere gelecek olursak 80'lerde boğaziçi (arnavuktöy, ortaköy ve kuzguncuk), 90'larda beyoğlu (cihangir, galata ve asmalımescit), 2000lerde haliç (fener ve balat) ve şu zamanlarda süleymaniye, tarlabaşı, tophane ve sulukule.
    (26.05.2007 18:55)

sütaş büyümix

    aah ahh bizim zamanımızda yoktu ondan minicik kaldım dememe neden olan ürün.
    (26.05.2007 17:42)

cumhurbaşkanı

    parlamenter sistemlerde siyasi, hukuksal ve cezai hiçbir sorumluluğu olmayan kişi. (vatana ihanet ve kişisel suçları istisna) sorumluluk işlemde imzası bulunan başbakana ve ilgili bakanlara aittir.
    (26.05.2007 17:39)

babanın ölmesi

    Üzerinden seneler geçmesine rağmen hala rüyanda ölmedim bak burdayım dediğini ama gözünü açıp kapatana kadar yokolduğunu, rüyanda bile bir kere sarılamadığını gördüğün, fotoğraflarına bakmaktan kaçtığın -korktuğundan değil ama anlatılmayacak bir şeyden..- acısını her saniye içinde hissettiğin, güldüğünde bile aslında tam gülemediğin, hep bir parçanın hem de büyük bir parçanın eksik olduğunu bildiğin, her baba dendiğinde ağlamamak için kendini zor tuttuğun hatta çoğu zaman gizli gizli ağladığın, abinin babanın ölümüyle ilgili ne hissettiğini ancak ekşisözlükteki yazısını okuyarak öğrenebildiğin, her erkekte biraz da olsa onu aradığın ve hiç bulamadığın, özlediğin.. deliler gibi özlediğin insana artık hiç sarılamayacağını bildiğin, tüm bunları yazarken "gözyaşlarını inci tanesi şeklinde ona hediye ettiğin" durumdur.-tıpkı abin gibi..-
    (26.05.2007 17:18)

duvar saati

    saati öğrenmek için ister istemez baktığımız hatta bir garip alışkanlık yapan alet. kolunuzda olsa bile kafanızı kaldırır duvara bakarsınız orda olduğunu biliyorsanız. dikkat: pili bitmişse şaşkınlaştırır.
    (23.05.2007 13:18)

whopper

    iki ya da 3 köfteli olanları da vardır ki kanımca 3 köftelisi makbul değildir çünkü ağza sığmamaktadır.
    (23.05.2007 13:08)

lemmings

    kurtarılması basit görünen ama kimi zaman çıldırtacak kadar zorlaşan, zeka gerektiren oyun kahramanları.
    (23.05.2007 13:04)

tadelle

    ısırdığınızda sizi pütür pütür minik fındıklar ve hafif yumuşak bir çikolatayla buluşturan ürün. anlatılmaz yaşanır dedirten durumlardan biridir.
    (23.05.2007 13:01)

şişli

    merkezi mecidiyeköy ve osmanbey arasında kalan, yürüdüğünüz elit sokağın arkasının oldukça varoş bir sokak olabileceği enteresan yerleşim yeri
    (23.05.2007 12:58)

rapunzerella

    lüle lüle saçlı, yeni çıkan eskilerden kalan her tip bandı kendisinde görebileceğiniz, sakin, kibar ama yeri geldiğinde de cazgır olabilen arkadaşımızdır. kafasını bozarsanız kavga etmeden ezme potansiyeli güçlüdür ki ezildiğinizi anlamak için belli bir zeka kapasitesine sahip olmanız gerekmektedir. . Çeşitli internet sitelerinde değişik kod adlarıyla değişik insanları kekleme konusunda ustadır. not: partiye, doğum gününe hatta arkadaşlarıyla kafeye falan gidecekse bir koşu yeni badi alır gelir: alışveriş kapasitesi yüksektir. her daim şıktır, güzeldir, fotojeniktir.
    (23.05.2007 12:45)

okul

    6 yaşından başlayıp 23 hatta 24 yaşına kadar sürebilen bilgi edinme ya da bilgi ediniyor izlenimi verme sürecidir.genelde kendisini sevdiğinizi yıllar sonra anlarsınız. aaah okul sıralarına geri dönebilsem dediğiniz gün bunu yıllar önce bir başkasından duyduğunuzu ve söyleyene burun kıvırdığınızı hatırlarsınız. normaldir, şimdi de size burun kıvıranlar vardır.
    (23.05.2007 12:18)

pierre loti

    tarabyada marmara üniversitesinin yanında bulunan, öğrencilerinin ısrarla üniversitenin kantinine akın ettiği okul.
    (23.05.2007 12:03)

sayfa: 1...-16-17-18-19

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.