terazi burcu

    yukselen burcumdur. hayatta guzelliklere cok onem veren baska bir burc var midir merak ediyorum. onlar icin birsey guzel kokmuyorsa bir hictir. gorunum ve sunus da onemlidir. tabaga rastgele dokulmus bir yemek onlari cekmez. parfum icin harcanan paraya israf gozuyle bakamazlar cunku onlar icin onemlidir. nazik insanlardir. kimseyi kirmaktan hoslanmazlar. luksu severler. duygulari degiskendir. gerektiginde ozur dilemeyi bilirler. bu onlarin gururu olmadigi manasina gelmez. askta hem gururlu hem de kiskanctirlar. ama bir insanin hayatta basina gelebilecek en guzel sey bir terazi tarafindan sevilmektir bence.
    (14.10.2006 09:00)

hitit cadisi

    karmaci vampiremiz.
    (13.10.2006 20:40)

sıra

    insanlarin cogunlukla hastanede kayit icin, ya da otobus beklerken olusturduklari uzun seye verilen addir.eger yer bogazici universitesi ise ve gunlerden kayit gununun oncesindeki gunse kuyrugun uzunlugu muazzam boyutlardadir. bu olusum anindaki en sinir bozucu olay ise arada "kaynak" yapan insanlarin olmasidir.
    (13.10.2006 20:05)

obvious

    kalip kendisi ile daha cok muhabbet edebilmeyi isterdim. fotograf makinesi ile belirdiginde bizde "eyvah basildik!" hissi uyandiran vampirimiz.
    (13.10.2006 19:42)

mathematica

    cok kullanisli bir program. lakin daha cok muhendislikte okuyan arkadaslara hitap etmektedir. cunku isin teori kismiyla alaksi pek yoktur. daha cok uygulama alaninda yararlanirsiniz. aslinda biz matematikciler de bundan gayet yararlanabiliriz ancak, bilgisayar kullanmayi teklif ettigimiz hocamiz bize cevaben "we are the computers." dedigi icin hayallerimiz suya dusmustur.
    (13.10.2006 19:39)

ermeni

    osmanli devleti'nin parlak zamanlarinda "hristiyan turk" diye anilan ancak sonralari turklere karsi ruslar ve ingilizler tarafindan kiskirtilmis, gregoryen mezhebinden olanlari anadolu'dan surulmustur. bir cogu goc ederken soguktan ve acliktan telef olmustur. bir kismi ise iran'daki kurt asiretleri tarafindan saldiriya maruz kalarak olmustur. turklerin emenilere soykirim uyguladigi iddia edilir ancak dogu anadolu'ya yolu dusenlerin erzurum'un yesildere koyundeki turklere ait toplu mezari gormeleri halinde soykirimin yonunun tam tersi oldugunu dusunmeleri isten bile degildir. bilhassa 93 harbinde ruslarla isbirligi yaparak turk komsularini sirtlarindan vurmus olanlarin yaninda elbette su anda anadolu'da olan ve hepberaber yasamaktan sikayetci olmadigi gibi mutlu olanlari da mevcuttur.
    (13.10.2006 18:18)

catlakzombie

    trafikte hergun 4,5 - 5 saat geciren matematik 4. sinif ogrencisi, sefil bir vampir. obur, biraz sisko, azcik alingan, son derece asabi ama korkmayin isirmaz. zararsizdir.
    (13.10.2006 17:06)

spiritualheigth

    zirvede adi uzerine bolbol geyik cevirdigimiz tatli vampirimiz.*) cok muhabbet edemedik ama cok sevimli oldugu izlenimini birakti.
    (12.10.2006 23:20)

tulkas

    matematikci oldugumu ogrenince gozleri parlayan , matematik fobik bir vampirimiz. kendisine zorla lineer cebir ogretmeye ugrastigim insan. saygili, zeki ayni zamanda geyik biri. laf acilmisken msn uzerinden lineer cebir dersleri verilir. *
    (12.10.2006 23:17)

mantyyser

    adimi lineer koyan geyik vampir. kendisiyle msn muhabbetine doyum olmaz. yiyip de kilo almayanlari pek sevmeyen vampirimiz. sozlugumuzun hukukcusu.
    (12.10.2006 23:06)

hitit cadisi

    tam bir tatli cadi! bugun kendisiyle tanistim. sifir imla hatasi insani.
    (12.10.2006 22:39)

obvious

    bugun kendisini tanidigim vampir abimiz! ayrica bogazici universitesi matematik profesorlerinin ispatlamak istemedikleri veya ispatlayamadiklari teoremler icin kullandiklari ibare!
    (12.10.2006 22:37)

hemşire

    doktor guruhunun cogu kez ayak islerine kosturtmaya yaradiklarini dusundukleri beyaz onluklu ve beyaz kepli kutsal insan grubu. buna ragmen halkimizca hastane duvarlarindaki isaret parmagi dudaginda bir portre olarak hatirlanirlar.ama butun hemsireler o portredeki kadar guzel ve sevimli olmuyor tabii ki... bazen igne vurulmak icin gittiginizde mizmiz bir cocuksaniz o isaret parmagi kalan 4 kardesi ile beraber poponuza hafifce inebiliyor. aman dikkat!!!
    (12.10.2006 20:35)

peynir gemisi

    ihtiyaci olan mekanik enerjiyi cene kemiklerinden alan kotu kokan deniz tasiti.
    (12.10.2006 20:27)

fransa

    istatistikler sonucu avrupa'da en kaba millet olduklari ortaya cikmis olan ve yuzyillardir nezaketleri (!) ile ovunen millettir kendileri. bunun yani sira ozgurluk akimlarini baslattiklarini one surerler lakin ozgurlesme bicimleri de ozgurlestirme(!) bicimleri de bir tuhaftir. 50 sene once cezayir'de ve 1994'te ruanda'da yaptiklari katliamlarini sorgulayacaklari yerde baska milletlerin sozde soykirimlarina o kocaman burunlarini sokma hakkini kimden alirlar bilinmez ama bu konuda oldukca iyi olduklari su goturmez bir gercektir. bunun yani sira "bunlar ne yer de boyle zayif kalirlar yahu?" dedirtecek kadar dillere destan kadinlari varmis bir zamanlar. gecenlerde okudugum bir habere gore artik orada da obezite artmaya baslamis. benim arasira "bu fransiz cocuklar nasil konusmayi yazmayi ogreniyorlar?" diye dusunmeme sebep olan karmasik bir dilleri var ki o konuya girsem cikamam. o kadar harfi yazip da niye okumazlar hala anlayabilmis degilim. bir de fransizca derslerimden cikardigim bir sonuc daha var: ya bizim fransizca hocamiz karsi cinse saplantili deyimleri bize ogretip duruyor ya da fransizlarin kulturu bu konuda problemli! ya da ikisi birden...
    (12.10.2006 20:10)

sayfa: 1...-63-64-65-66-67...-69

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.